Gönderen Konu: golf mk4 deki debriyaj baski balatasi kalinligi  (Okunma sayısı 9413 defa)

Çevrimdışı soo8267

• Profili Görüntüle
golf mk4 deki debriyaj baski balatasi kalinligi
« : 28 Temmuz 2009, 01:11:21 »
oncelikler slmlar..
benim sizlerden ogrenmek istedgim (yeni)  baski balatanin kalinligi..nedenine gelince gecenlerde degisen baskinin kalinli 0.7,5mm benim de bildigim yeni balatanin kalinligi 0.9 yada 0.9,5mm civarinda..sizce bir gariplik yokmu degismesinde ?
yardimlarini icin simdiden tesekkurler

Çevrimdışı colibaly

• Profili Görüntüle
Ynt: golf mk4 deki debriyaj baski balatasi kalinligi
« Yanıtla #1 : 28 Temmuz 2009, 08:54:00 »
Çok anladığım bir konu değil ama baskı ile balata ayrı şeyler değil mi? Baskının kalınlığı .75mm balatanın kalınlığı .95mm mi? Yoksa baskı balatanın toplam kalınlığı mı bu verilenler?

Çevrimdışı soo8267

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 29 Temmuz 2009, 19:47:58 »
bildigim baski balata debriyaj icin beraber kullanilan bir terim..ama kalinligi konusunda hicbir fikrim yok :(

Çevrimdışı freemaniac

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 30 Temmuz 2009, 15:38:21 »
dostum nasıl olduğunu anlatmak için frenle karşılaştıracak olursak baskı dediğimiz parça fren diskine, balata da bildiğimiz fren balatasına tekabül eder ;) yapıları farklı tabi :) ayrıca doğru biliyosun debriyaj sisteminin ana parçaları baskı ve balatadır, bu yüzden baskı balata, debriyaj sistemini anlatmak için kullanılır..

Çevrimdışı kamasutara

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 31 Temmuz 2009, 10:42:49 »
sash ve luk marka debriyaj setleri uygun olanlardır.Kalınlıklarının farklı olmasından ziyade bu parçalar set halinde satılır.

Çevrimdışı nakres

• http://www.vwpasa.com/
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 31 Temmuz 2009, 11:39:36 »
soo debriyaj balatam kalındı da boşa mı değişti demek istiyor...

debriyaj balatası söküldükten sonra tüm kavrama sisteminin gözle kontrolü yapılır ..

balatanın kontrolü :debriyaj balatasını  balata plakasına tespitini başla bir deyişle montajını sağlayan perçinlere ,balata sürtünme yüzeyinin ne kadar yaklaştığı kontrol edilir..yani balatanın normal kullanım ömrü, perçin ile balata çalışma yüzeyinin  arasıdır .....

toplam 9,5 mm  olduğunu ölçmüşsünüz
  balata çift yönlü olduğundan iki balata yüzeyi arasındaki balata gövdesinin kalınlığını tahmini düşerek bir tarafını baz alalım ...
  7,5-1,5=6
  6/2=3 mm bir balata yüzeyinizin toplam  kalınlığı

3 mm den de 2 mm ye yakın perçin mesafesini hesaplarsak ...

balata perçinlerinizin volant veya debriyaj baskısına temas etmesine yaklaşık 1 mm  kalmış  diyebiliriz....

bunlara ek olarak debriyaj setiniz başla bir sebebtende değişmiş olabilir illaki kalınlığı baz alınarak değişimi yapılacak değil..

!!!!MECNUN  BİLSEYDİ VW SEVGİSİNİ SEVERMİYDİ LEYLA ZİLLİSİNİ...?????...!!!!
    http://www.vwpasa.com/   
    http://www.andcarotomotiv.com]Andcar Otomotiv Hizmetleri[/fon

Çevrimdışı seyhur

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 29 Ağustos 2009, 16:43:07 »
arkadaşlar benim de debriyajım çok yukarıda kavrıyor. ustalar en kısa sürede değiştirmeniz gerekli diyorlar. baskı ve balatanın aynı anda değişmesini doğru buluyorlar. fiyatlar hakkında bir bilginiz varsa yazar mısınız? araba 2003 golf primeline 16 v 1.6 motor

Çevrimdışı plavioci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 27 Eylül 2009, 17:25:30 »
selam arkadaslar.

benım golf mk1 balatasını yedı ve ustaların tabırı ıle set halınde degısırse daha saglıklı olr dendı fakat adamların cıkarttıgı fıyat kafama takıldı bu parcaları temın edebılecegım bır yer onerınız varsa cok ıyı olur...

tesekkurler...

Çevrimdışı mikail

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 27 Eylül 2009, 19:31:52 »
baskı ayrı balata ayrı olarak satıldıgını sanmıyorum zaten baskı-balata-bilya bu 3ü settir fakat balata çakma olayı dedigimiz çözüm var balatanın üzerindeki kauçuk tipindeki maddeyi degiştiriyolar yaklaşık 50 tl ama pek saglam ve uzun ömürlü olmuyor

Çevrimdışı ex-FOR

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 01 Ekim 2009, 00:10:59 »
baskı balata set olarak satılır, degiştirilir
üç farklı firma üretmekte (sash , look  , digerini tam hatırlamıyorum).
dışarıda 180-250 TL parça fiyatı olararak satılır ve montajınada bi okadar alır ustalar, eger güvenebilirseniz
ben yetkili serviste yaptırdım 630 ama %20 indirimli kampanya ile yaş indirimi var halen.
birde şanzuman yagı eksiliyor ilave ettiler ,rot ayarı yapılıyor tekrar serviste bunlar dahıl.
servisten net fiyat vermezler çümkü işçiligi onlar  değiştirebiliyorlar az çok süre hesabından.
baskı balatanın ömrünü ise düz yolda  4 viteste kalkış yapınca araç hareket ediyorsa degişim zamanı gelmiş demek kavrama kaçırıyordur (iyi balata bu durumda : stop etmesi gerekır aracın)
                               iyi seyirler akadaşlar

Aramıza Katılın!

Reklamsız bir forum deneyimi ve daha fazlası için hemen üye olun veya giriş yapın.