VOLKWAGEN'LER YÜRÜMÜYOR!!!

Başlatan freegane, 22 Ekim 2008, 23:38:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mk1GTI

Alıntı yapılan: OffLineR - 25 Ekim 2008, 09:14:38
Senin söylediğin kazmalık sadece bizim ülkede geçerli.

İngilizlerin bir lafı vardır GTI ile ilgili.
VW tarihte kuyuya GTI diye bir taş atmış hala çıkaran olmamıştır diye :D :D :D

O yüzden bizimkileri pek de takmamak lazım.
Dünya biliyor GTI'ın ne olduğunu

+1

Yanlız o Kuyu Taş olayı bana yabancı gelmedi hiç nedense sakın bunlar İnculuzlar olmasın bizim...

Evt TR de herşey kulaktan dolma işler GTI dedimi hemen Pejo geliyor akla ama işler yurt dışında farklı tüm gavurlar pejo nun çakma GTI olduğunu bilir....

Ha performans dersen TR de uygulama o yönde gidiyor... Piyasada pejo bol parçasıda işler böğle olunca piyasanın GTI o marka oluyor... Siz TR de hiç gördünüzü VW lere para yatıran gerçek anlamda...

Mesela GOODFATHER veya SELÇUK un arabasının karşına bi çıksın bakalım o Çakma GTI lar ne olucak...
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

lostys

Alıntı yapılan: freegane - 24 Ekim 2008, 22:25:56
yok abi benim zoruma gidiyor. neden gti denilince ilk akla gelen 106 306 oluyor :bekleriz: gti'ın atasıda babasıda yaratıcısıda vw,kötü fransızlara meydanı bıraktık :'(

az önce galericiye ugradım (ersan abinin otomobilim konusunda biraz bahsettim), bana 1 kasa vw gti bul dedim, 106 alalım onun yerine daha ii dedi, yok dedim ısrarcı oldum, adam meger eski vw cilerden miş :) adamda 94 senesinde 84 şirocco varmış da :D anlattıda anlattı sonra bi punduna getirip konuyu kapattı, harbiden kime gti desem, hemen 106 diyor... gerçi ersan abi durumu açmış bize...

Mk1GTI

Pejo lara çakma GTI dememin sebebi aracın performansı konusunda değil sadece GTI ibaresinin zamanında VW patentindeyken bu araclara GTI ibaresinin uygulanmasından dolayı....

GT Ulusalar arası bir standarttır spor dinamikli kasalara ve performanslı motorların kulanıldığı her araç GT dir ama VW sonuna o yıllarda I ibaresini uygulamış ve bununlada aracının ENJEKSİYONLU olduğunu vurgulamış ve o yıllarda son kullanıcı (76 yılı) araçlar hep karburator sistemli...
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

golf-line2

106 ların herkez teneke olduğunu biliyorlar hic cene yormaya bile gerek yok  >:D
KR motorla cok 106 yedik bikeresindede  köprüye gömüyoduk tenekeyi   ama vijdanımız el wermedi :D

OZGUR.K

Bunu önce de söylemiştim.Valla hayatımda 2. vitesi 110'da bi arabada  gördüm. O da dayımın 83 MK1 Golf GTI'yı  idi. Ben bu kadar seri bir arabayı bi kere daha sürmedim.Yani araçta hiç bir ek bişey yoktu.Fabrikadan çıktığı gibi...

freegane

İşte benimde demek istediğim şey bunlar.Araçlarımız ciddi anlamda yürüyor ve potansiyelimiz var daha da iyi yürüyebiliriz... Tr'de VW dedinmi hep aile arabası deniliyor performansı yok diyorlar! Sanırım modifiyeci arkadaşlarımıza Tr'de sadece Honda'nın,Saxo'nun Pejonun değil vw'lerinde modlandığını ve hepsinden iyi gidebildiğini göstermenin zamanı geldi >:D

Mk1GTI

Alıntı yapılan: freegane - 26 Ekim 2008, 21:23:02
İşte benimde demek istediğim şey bunlar.Araçlarımız ciddi anlamda yürüyor ve potansiyelimiz var daha da iyi yürüyebiliriz... Tr'de VW dedinmi hep aile arabası deniliyor performansı yok diyorlar! Sanırım modifiyeci arkadaşlarımıza Tr'de sadece Honda'nın,Saxo'nun Pejonun değil vw'lerinde modlandığını ve hepsinden iyi gidebildiğini göstermenin zamanı geldi >:D

Sen şimdi TR deki tuning çi adı altında işportacılık yapan adamlara MkV GTI 200Ps i bir götür bakalım ne olacak... Abi buna hemen bi çip atalım sonra bi son susturucu çakalım 1 takım 18" jant bide body kit yerinde durmaz valla bu derler...

Bu uygulamalar gerçek uygulamalar değil ve aracı haşat etmekten başkada bir işe yaramaz... Bırak MkV GTI standart hali ile 200Ps te kalsın...

Hatayı şurda yapıyoruz... Aldığımız GT sıfatlı aracın Heryerde koşmasını istiyoruz...  Pejo GTI üretim yılında kalkış amaçlı insanları tatmin etmesi için üretilmiş bir araç, Mk1 de öğle kısa mesafe koşucuları bunlar... Ama işler MK2 ve sonrası için farklı bu araçlar daha çok uzun mesafe koşması ve daha çok modifiyeye açık tutulmuşlar... Tabi TR de MOD işleri kısıtlı bilinçsizlikten ve kolay para yüzünden...

Günümüzdeki GT segmentlerine baktığımızdada Kalkış arka planda ama PİST verimi ve güvenlik ön planda...

Hem siz hiç doğru düzgün profesyonel anlamda bir Pejonun, saxo nu draglar için kullanıldığını gördünüzmü, Göremessiniz onların soluk alması belir bir performansa kadar daha fazlasını kaldıracak bir potansiyeli olmayan imalatlar...

İnanın bana koşmayacak araba yoktur amacınızı belirler ona göre modlar ve koşarsınız....

R-Line

işin birde başka boyutu var.
vw nin nasıl daha iyi yürüyebileciğini çok iyi bilen arkadaşlar var.
ancak işi bilen arkadaşlarımız ya araçlarının orjinal kalmasından yanalar, yada maddi imkansızlıklardan dolayı bu işe hiç girişmiyorlar.
bu iş bence profesyonelce yapılmalı. araç nasıl daha hızlı olur diye düşünülüyor, fakat bu aracı nasıl durdururuz diye düşünenlerin sayısı çok az.

Mk1GTI

Günümüzdeki otomobillerin çoğu yada alman otomobilleri diyelim artık motorlarına pek ellenicek türde üretilmiyorlar...  Fabrikalar artık az maliyetler ile üretimi zorluyorlar...

Yeni motorlara baktığımız zaman küçük ve narin yapıları bir takım elektronik desteklerle performans sunuyor ama daha fazlasını sunmayı istemiyorlar......

1,4 TFSI motor un 3 beygir seçeneği var ve endüşük beygirli modeli chip tuning ile üst beygir seviyesine geçiriliyor ama oda son noktası...

Tabi 1,4cc TFSI da bu böğle ya GTI motorlarda durum nasıl eskiye oranla nekadar bir güç eksikliği ile imal ediliyorlar bunları araştırmak lazım ama yeni nesil motorlarda eski tip motorlarla kıyaslama yapıldığında işler hiçte kolay değil artık...

Misal 1,6cc Mk1 GTI motoru standartta 110ps iken modifakasyonlardan sonra cadde tipi 260Ps e kadar zorlanabiliyor ve bu çok yüksek bir güç, günümüzdeki araçlarda ise artık bukadar aşırı güçler elde etmek için köklü değişiklikler ve yüksek hacimli bloklar lazım buda çok para demek....

Oyüzden motor sporları ile uğraşanlar amator yada prof yeni nesillerle değil eski nesil otomobillerle uğraşmayı yeğliyorlar.... Yeni modellerdede artık trend bodykit ve tesisat oluyor...

tuningTR

vw için üretilen parcaların pahalı ve bulunması biraz zor olması kişileri japon araclarına yönlendiriyor.. bizim de şöyle bi şansımız var, vw gurubunda parcalar birbirine uyuyor diğer markalar böyle değil..

oguz oktay

yaaa abicim benim anlamadıgım konu su bırakın millet istedigi gibi eglensin dursun benim aracım 1,4 TDI 80 hp vala ben hızındanda hızlanısındanda çok memnunum bana yetio yani 3,0 motor olsun ne farkeder benden hızlı kalkıp gider ama virajda gene kafa kafaya gireriz 106 nın 100 le giremedigi viraja ben 140 la girerim idda ediorum bunu diger sitelerede yazıcam  :bekleriz:

freegane

Aga amaç milleti geçmek değil.Geçebildiğimizi zaten biliyoruz amaç vw'leri ağır arabası,performans özürlüsü modundan çıkartmak... Mesela ben anlamıyorum.Benim aracım97 Golf GTI 16V.Konforda ve güvenlikte iyi olduğum 96-99 Honda vtec'lerden hızlı olduğumuda biliyorum.Ama garip ve anlamsız bi şekilde vteclerin en kötüsü 18bin iken bizim arabalarımıza 12bini çok görüyorlar :bekleriz: Bu benim zoruma gidiyor beyler

oguz oktay

Mk1GTI

Alıntı yapılan: freegane - 29 Ekim 2008, 00:58:56
Aga amaç milleti geçmek değil.Geçebildiğimizi zaten biliyoruz amaç vw'leri ağır arabası,performans özürlüsü modundan çıkartmak... Mesela ben anlamıyorum.Benim aracım97 Golf GTI 16V.Konforda ve güvenlikte iyi olduğum 96-99 Honda vtec'lerden hızlı olduğumuda biliyorum.Ama garip ve anlamsız bi şekilde vteclerin en kötüsü 18bin iken bizim arabalarımıza 12bini çok görüyorlar :bekleriz: Bu benim zoruma gidiyor beyler

Piyasa olayı işte yapacak bişey yok... Alan memnun satan memnun ama şuda var piyasada ençok hangi araç var bide ona bak... Yolda yürürken etrafına baktığın zaman Golf mü daha çok yoksa Honda mı...  Ben bulunduğum bölgede Hondanın sadece eski kasa CIVIC lerinden başka bişey görmüyorum oda 1 elimin parmaklarını geçmez ama golf dedimi dolu ve daha ben golfü alana kadar bandırmada 2 tane mk1 kasa vardı ve şimdi bakıyorum 10-15 tane mk1 kasa var ve hepside yolda beni gördümü durduruyorlar bilgi alıyorlar nasıl yaptın kaça patladı biz neler yapabiliriz gibisinden... İnan bana 1600cc VTEC Motorlu Honda civic e bineceğime 1500cc motorlu Hyundai ye binerim en azından yollarımaza dayanıyor... 98 CIVIC vardı ablamda ozaman sıfır alınmıştı ve araba sıfır olmasına rağmen kokpitindeki sesler adamı deli ediyordu 1 yıl sonra aracın içindeki gıcırtı sesleri inanılmaz boyutlara ulaşıyordu...