Reklamsız Bir Deneyim

VWTR forumunu tamamen reklamsız kullanmak ve tüm özelliklere erişmek için ücretsiz üye olabilirsiniz.

Giriş Yap Hemen Üye Ol
Şanzıman Bakımı

Şanzıman Bakımı

Başlatan massive, 25 Ağustos 2007, 05:47:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

massive

Merhabalar,

2002 Model 1.6 golfüm var,şu zamana kadar herhangi bir şekilde şanzımanına baktırtmadım,internette bir kaç yerde okudum şanzıman bakımı diye birşey varmı?yaptırmalımıyım? Arabam son 1 yıl özellikle çok ağırlaştığını hissediyorum yanlış ,devirsiz kullanım vesaire diil çekmiyor bariz,şanzıman bakımında bu problemimle ilgili bir çözüm olurmu?

Teşekkürler

cenkkaya

Bence gidişi değişmez ama bi şanzıman yağını değişsen iyi olur birde baskı balatayı   

şanzıman sonuçta bir dişli mekanızması...

( daha önceki aracımda 3 tane şanzıman dağıttım  :-\. yani tecrübe konuşuyor  ::)  )

Dr_EmrE

Arabanın kaçmamasının cok farklı sebebleri olabilir. Mesala Lambda yada hava akışmetre sensör hatası veriyor olabilir , baskı balatan bitmiş olabilir , hava filtren yada bujilerin vs...

Bunlara bir baktır istersen..
Tesisat Sağlam , Yola devam.. :)

http://img76.imageshack.us/img76/1063/a6mi7pj.gif

adalmaz

arkadaşlar bendede enteresan bir sorun var benim viteste sertleşiyor normalde boşta iken 3 ile 4 ün arasında duran vites kolu 1 tarafına yada 5 tarafına çekildiğinde yaylar ile yine yerine gelir ya işte ben arabayı bir müddet kullanınca yani ısınınca 30 dakika diyelim vites kolu 1 ile 2 nin arasında kalıyor vites değişiminde sorun yok sadece boşta iken sertleşiyor 5 ten boşa atınca geri geliyor ama 1 ile ikiden boşa atınca öyle kalıyor birde yine motor ve araba ısınınca klimayı actığımda ciyyyk diye devamlı ses geliyor
entersan çünkü buda sadece sıcakta oluyor klima başka ne zaman lazımki :oulan bu küresel ısınma benim
arabayada vurdu sanki çekişide düşüyor bunlar ile ilgili yorumunuz olursa lütfen yazın iyi sürüşler :tamamdir
Sayfa düzenini bozan büyüklükte imza.

dyoban

şanzıman yağını değiştirin acele
orjinal yağı : castrol   tafıx 75/90

yellow_driver

bu aralıklarda değişmesi gerekir