Arka silecek problemi,bagaj ışığı problemi

Başlatan mustafa038, 14 Nisan 2015, 18:59:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mustafa038

Arka silecek birden çalışmamaya başladı,birde bagaj ışığı yanmıyo ampulden değil onu demedim kilitle ilgili bir problemmidir başına gelen varsa yardımcı olabilir mi.

ksaltanfb

Bagaj kapağını açınca sol üstte içinden kablolar geçen siyah hortum var . Silecek suyunun boruları da onun içinden geçiyodu yanlış hatırlamıyosam . Benim de hortum çıkmıştı ordan suyu içeri akıtıyodu . Bi baktır derim .

mustafa038

ksaltanfb

mustafa038

Ustaya görürdüm sigortalara baktım dedi ama tam olarak bilemiyorum

silver_line

Sileceği çalıştıran birde röle var direksiyonun altında ona da baktırın derim.
Efsaneler ölmez, sadece şekil değiştirir...

mustafa038

Sigorta kutusundamı yoksa direksiyon kutusundamı

yunusyunus

silecek, kablo kopukluğu olabilir.
bagaj ışığı,  bagaj kapağındaki kilit içinde bulunan mekanizma bozulmuş olabilir.

mustafa038

Bagaj ışığım kendiliğinden düzeldi  :) ama silecekler hala problemli

Prokizya

Alıntı yapılan: yunusyunus - 22 Mayıs 2015, 13:17:23
silecek, kablo kopukluğu olabilir.
bagaj ışığı,  bagaj kapağındaki kilit içinde bulunan mekanizma bozulmuş olabilir.

Evet bagaj lambasının mekanizması bagaj kilitinin içinde. Benimkini iptal etmişler kabloları boşa bırakmışlar.

Ayrıca benim arka sileceğin fasılası düzensiz. Hiç silecek motorunu söken oldu mu acaba ? İç yapısında bir sıkıntı var gibi geldi.

cybertronics

Alıntı yapılan: Prokizya - 30 Mayıs 2015, 15:29:51
Evet bagaj lambasının mekanizması bagaj kilitinin içinde. Benimkini iptal etmişler kabloları boşa bırakmışlar.

Ayrıca benim arka sileceğin fasılası düzensiz. Hiç silecek motorunu söken oldu mu acaba ? İç yapısında bir sıkıntı var gibi geldi.

Hocam bagaj kapağının iç tarafındaki plasik parçayı iki vida tutar (tutma kollarının iç kısmında) onları sök kenarlardan güçlüce ama dikkatli bir şekilde çek çıkar orada silecek mekanizması kabak gibi ortada zaten.

Şöyle bir mekanizma göreceksin http://i.ytimg.com/vi/Rq6DpPGWvHA/maxresdefault.jpg

söktükten sonra tamir edebilirsin en azından inceleyebilirsin , bagaj ışığı ise bagaj kilit kelepçesinin üzerinde bir switch var orada. onun tamiri biraz zor birde unutmadan bagaja giden kablolar vardır bagaj direğinin oradan geçer onları kontrol et derim genelde aç kapa kablolar kopabiliyor.
Daha iyisi yine bir VAG'dır

mustafa038

Eyvallah tesekkur ederim,bagaj Işığım düzeldi kendiliğinden ama silecege yarın bakacağım  :)