Acil yardım ? Süspansiyon sistemi hk.

Başlatan spymaan, 18 Mayıs 2015, 14:22:16

« önceki - sonraki »

spymaan

Aracım Mk3 2.0 16 (1996 model)

Tecrübeli arkadaşlardan yardım rica ederim..
Üzerinde bulunan eski yayları kestirerek aracı düşürdüm.Ancak tek yada 2 kişi bindiğinde herhangi bir sorun yoktur ,lakin arkaya yük bindiğinde lastikler kaporta'ya yapışıyor yani sürtüyor. bunu önüne geçmek için ne yapmam lazım..Ayrıca en ufak çukurda yada tümsekte , arac sanki çok büyük bir çukura girmiş yada çok büyük bir tümsek uçmuş gibi ses geliyor ve direksiyonda ben bu tepkilerin hepsini hissediyorum.

1-Spor yayları ve amortismanlarımı değiştirmem gerekiyor ?
2-Komple set olarak mı almalıyım,Eibach mı ? Coilver mi ? Vogtland mi ? yada başka bir markamı?
3- Ayrıca üzerine 5 kişi bile bindiğinde sürtme yapmaması için kaç cm'lik spor yay veya amortisman almalıyım??

spymaan

Alıntı yapılan: spymaan - 18 Mayıs 2015, 14:22:16
Aracım Mk3 2.0 16 (1996 model)

Tecrübeli arkadaşlardan yardım rica ederim..
Üzerinde bulunan eski yayları kestirerek aracı düşürdüm.Ancak tek yada 2 kişi bindiğinde herhangi bir sorun yoktur ,lakin arkaya yük bindiğinde lastikler kaporta'ya yapışıyor yani sürtüyor. bunu önüne geçmek için ne yapmam lazım..Ayrıca en ufak çukurda yada tümsekte , arac sanki çok büyük bir çukura girmiş yada çok büyük bir tümsek uçmuş gibi ses geliyor ve direksiyonda ben bu tepkilerin hepsini hissediyorum.

1-Spor yayları ve amortismanlarımı değiştirmem gerekiyor ?
2-Komple set olarak mı almalıyım,Eibach mı ? Coilver mi ? Vogtland mi ? yada başka bir markamı?
3- Ayrıca üzerine 5 kişi bile bindiğinde sürtme yapmaması için kaç cm'lik spor yay veya amortisman almalıyım??

Süspansiyon sisteminde JOM diye bir marka var , bu iyimidir ? Yardım lütfen .. acil fikirlerinize ihtiyaç duymaktayım arkdaşlar

shark55

VOGLAND 3,5 CM yaylarını kullan ayrıca amortisörlerini kontrol ettir bozuksa onları değiştirmende fayda var bir arka amartisöre geçen takozların da yıpranmışsa onlar muhakkak değiştir resimde olan

absinthe

benim yaylrda kesikti .. amortisörcüye gidin yayları uzatıp takoz takılıyor bana 150 tl ye mal oldu sürtmede gitti :)

spymaan

Arkadaşlar,

Shark55 ve absinthe çok teşekkür ederim. Ama eski süspansiyon sistemini çıkartıp , yenisini takmak istiyorum.

VW golf gti MK3 2.0 16 - 1996 model 4 kapı için en iyi süspansiyon sistemi hangisidir ? Markası ne olmalıdır ? Nereden alabilirim ?

Konu hakkında yardımcı olabilecek arkadaşlarımdan rica ederim.

spymaan

Vogtland coilover süspansiyon takımı (ön ve arka için) arıyorum. Vogtland'a benzer eibach veya H&R markalarıdr olur . Elinde olan , satan yeri bilen arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.