oto alarm problemi

Başlatan horoz155, 02 Şubat 2015, 15:15:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

horoz155

herkese iyi forumlar.1999 model golf comfortline aracım car. yaklaşık 6 senedir kullanmaktayım.bu forumdan çok şey öğrendim.Her ne kadar aktif bir üye sayılmasamda okumaya devam ediyorum.6 seneden bu yana hiç alarm ile ilgili sıkıntı yaşamamıştım.Aracın alarmı yanında birde sonradan takılma alarm var aracımda.Aracımın orjinal anahtarlarının ilk aracım olduğu için bilmiyordum ki sonradan kendim sustalıya çevirdim..kabı kırıldığı için yeni sustalı kaplı bir anahtar taktırdım.Sonradan takılma alarm ile aktifleştirmesi için sonradan takılan alarmın kumanda beynini kopyaladılar.Uzun zamandır bir sıkıntı yoktu.Bundan 15-20 gün önce aracımın alarmı şuursuzca ötmeye başladı.İçine baktım.Kapılar kontrol ettim Sıkıntı görünmüyordu.İnsanları rahatsız etmemek için bende sonradan takılan alarmın sinyalizasyon kablolarını söktüm. Sökmemle birlikte şimdi de herhalde aracın orjinal kumandası devreye giriyor.Önceden olmayan bir özelikle yaşlaşık 1 dk sonra kapıları otomatik kendisi kilitliyor.Önceden arka iç ve orta aydınlatmalarım otomatik pozisyondaydı.Aracı kumandadan açtığımda 4lüler ve aydınlatmalar yanardı.Ne zaman kontağı takıp çevirmemle flaşör ve aydınlatmalar sönerdi.Kapı da kilitlenmezdi.Oto elektirkçiye gösterdim.Alarm da bir sorun görünmüyor dendi.İl merkezi uçak olduğu için sürekli gidip gelemem, malum doğu şartları basit bir şey olduğu kanaatindeyim.Fakat sorun sizce nedir.Alarmın sinyalizasyonlarını söktügüm zaman şimdilik sıkıntı yok.Fakat bu problem neyden kaynaklanabilir.Aracımın söfor ve yan taraf camlarının cam halatı koptuğu için değiştirtmiştim. onun da üzerinden baya bir zaman geçti.Gene böyle bir sıkıntı olmamıştı.Kapı swiclerinden desem. nasıl anlayabilirim.Yardımlarınız için teşekkür ederim.
efsaneye binenlerde efsanedir...

horoz155

sayın forum üyeleri birde bulunduğum ilçede aracı bilgisayara bağlatmam söz konusu değil... Çünkü bu hizmet ilçemizde bulunmuyor.Basit yollarla  önce kontrol ettirmem gereken noktalar nelerdir.

horoz155

Oto elektrikçinin soyledigine gore alarmda sıkıntı yokmuş iç aydınlatmaları sonmuyormus.bilgisayara bağlamak gerekiyormus.

cybertronics

Hocam eğer alarm sağlam ise o zaman kapı switchleri sorunludur benimde durup duruken ötmeye başlamıştı alarmı bilgisayara bağladım sağ arka kapı hata veriyordu kilit mekanizmasını komple söküp temizledim düzeldi. İç aydınlatmanın sönmemesi tek başına alarmı tetiklemez çünkü iç aydınlatmaların yanmasını sağlayan şey zaten kapı switchleri dolayısı ile kapı switchleri alarm kutusuna ve comfort ünitesine aynı anda "ben kilitli değilim" şeklinde bilgi gönderdiği için hem alarm ötüyor hemde aracın iç ışıkları yanıyor.

Aracı vag-com bilgisayara bağlatıp hata kodu taraması yaptırırsan emin ol kapılardan birisi hata verecektir. Yazılım sana hangi kapı olduğunu zaten söyler ve buna göre masraf yaparsın başka alengirli&masraflı işlere girme hiç çünkü gittiğin usta da büyük ihtimalle ne yaptığından bir haber ve %99 ihitimal sorun kapı switchlerinden birisine (ya da birkaçında)

Tabi %1 ihtimal bu bilgileri aracın fabrika çıkışı alarm donanımı olmadığını varsayarak söylüyorum yoksa zaten alarm takırmazdın diye düşünüyorum :)

Örnek olarak yazayım ben şöyle bir hata mesajı almıştım

Address 46     -------------------------------------------------------
   Controller: 1J0 959 799 Q 
   Component: 4C Zentral-SG Komf. 0001
   Coding: 04097
   Shop #: WSC 01317
1 Fault Found:
00931 - Locking Module for Central Locking: Rear Right (F223)
            27-00 - Implausible Signal

Sağ arka kapı kilit mekanizmasından gelen sinyal dengesiz , suursuz , ne idiü belirsiz öttürürüm alarmı diyor. Emin ol sende bu hataya benzer bir hata alacaksın ha sağ arka kapı olmaz da sol ön olur ama sonuç olarak sorun kapı kilit mekanizmasının içinde bulunan switch de , çözüm sorunun hangi kapıda olduğunu tespit etmekte.

Ekleme : Eğer kendin denemek istersen tavan lambalarını kapılar açıldığında yanacak konuma getirip kontakta elektriği açıp tek tek tüm kapıları ve bagajı açıp kapatmayı deneyebilirsiniz. Eğer kapı açık iken iç aydınlatma açılıyor kapalı iken sönüyor ise o zaman sorun kesinlikle resimdeki kırmızı okla gösterilen switch'de.

http://www.agthompsonfamily.com/vw/DoorLocks6.jpg
Daha iyisi yine bir VAG'dır