Vites Kolunda Boşluk ve Devirde Dalgalanma

Başlatan asc61, 12 Ocak 2015, 00:29:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

asc61

Herkese iyi akşamlar...
1.9 tdı golf sahibiyim aracı yeni aldım Aracın vites kolunda Boşluk var(aşırı derecede) bunu düzeltmek mümkün müdür?Mümkünse nasıl yapabiliriz bunun için bir tamir takımı vs. Varmıdır acaba?

Bir diğer sorunsa şu aracım özellikle 1-2 ve 3.viteslerde gazı bırakınca veya hafif gazla giderken yığılma yapıyor,devirde bir dalgalanma oluyor gaz verip devir yükseldikçe bu azalıyor sizce bunu neden yapıyordur?Eski sahibi araçta yazılım var demişti ama detayını o da bilmiyor yazılım mı Chip mi nasıl bişey o konuda bilgimiz yok bından dolayı yapıypr olabilir mi acaba?Eğer sebep bu değilse nedir ve nasıl çözebiliriz?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

nismoo

Kardeşim arabanda yazılım varsa eğer bi dynoya çıkıp grafiğine baktır derim. Turbo nerde top boosta geçiyor nerde bitiriyor vs. Aşırı yığılma varsa turbo hortumlarından vs hava kaçağı olabilir. Buda basınç kaybı yaratır ve yığılma yapar.Ama kaçak olsa sürekli bir yığılma olur araçta bildiğim kadarıyla. Birde yazılım varsa muhtemelen turbo devri ile oynamış olabilirler. Boşluk sorunuda vites takozundan yapabilir. Körüğün altında olan kısım. Ona da bir baktır boşluk yapmış olabilir.

edincol

Nismoo arkadaşın yorumlarına katılıyorum.

Vites kol alt burcu değişirse boşluk kalmaz, bence değiştirmişken vites alt kol takımı komple değiştirilebilir.

Dizel arabada aşırı kurumlanma, enjektörlerde püskürtme form bozukluğu, turbo da yaşlanma ve olası basınç kaybı olabilir. Tavsiyem bu parçaların detaylı kontrol edilmesi, kurum temizliği yapılması ve kaliteli motor yağı kullanımı bir geciktirilmeden yapılması motor ömrü ve performansı için gerekli. Varsa EGR valfi de kontrol edilip temizliğinin yapılması gerekli olabilir.

Yazılım konusunda da umarım kötü ellere düşmemiştir.
Akıl yaşta değil baştadır.

asc61

Yardımlarınız için teşekkürler bugün gidip söylediğiniz parçalara baktıracağım.Yazılım konusu benim de en büyük korkum bunu orijinale çevirme gibi bir şansımız olur mu acaba?

nismoo

Güzel işinin ehli bi yere veya birine git eğer ellerinde orj yazılım varsa atarlar. Ama yoksa servise gitmen gerekicek. Bence orjinale çevirme düzgün bir soft yazılım yaptır araban keyifli hale gelsin.

asc61

Aracın beyninde chip varmış burdaki EcuFast bir beyinciye gidip chipi söktür dedi.
Devir dalgalanmasını da ondan yapıyor olabilirmiş...

ilGhiNC

Aracı işinin ehli bir usta ile bilgisayara bağlatın. Bence sensörlerde falan bir problem olabilir. Yazılımdan kaynaklı bir problem çıkacağını sanmıyorum. Şanzıman ve motor kulakları dahi yığılma-silkeleme yaptırabiliyor. Debriyaj müşürü diye bir şeyden bahsedilmişti belki o tarz bir şey de olabilir.

Vites kolundaki boşluk ise bağlantı kollarından kaynaklanıyor. Aşağıdaki parça bu konuda tam bir baş belası :D Ucundaki kauçuklar eskiyip yerinden atınca bu parça bağlantısı çıkıyor ve araç sadece 3-4 vitese geçiyor.

http://store.donanimhaber.com/05/34/5d/05345D9450B0815EEB92F1F04C25DBD5.jpg
CRAFTER TDI 163 ps

edincol

Alıntı yapılan: asc61 - 12 Ocak 2015, 18:03:11
Aracın beyninde chip varmış burdaki EcuFast bir beyinciye gidip chipi söktür dedi.
Devir dalgalanmasını da ondan yapıyor olabilirmiş...

Bu işler için pschiptuning.com ile iletişime geçmenizi tavsiye ederim, Barbaros bey ile.
Akıl yaşta değil baştadır.