Ses sistemi sorunu(ses bozulması)

Başlatan ramazan_40, 10 Temmuz 2014, 17:16:35

« önceki - sonraki »

ramazan_40

Merhaba arkadaşlar

Yaklaşık 1 haftadır bu sorunla ugraşıyoruz sorunu bir türlü bulamdık tesisatcıda çözemedi şimdi yolda giderken birden bire ses bozuluyor bas düşüyor ses cızırtımsı bir sese dönüşüyor bu noktadan sonrada sesi sonuna kadar açtığımda ses tekrar düzeliyor bas normale dönüp ses düzeliyor ondan sonra sesi açsamda kıssamda fark etmiyor bunu arabaya hemen her bindiğimde bir defa yapıyor bende aynı şekilde sesi yükselttiğimde sorun ortadan kalkıyor tesisatcı her yolu denedi şase yerlerini değiştirdi altını zımparaladı teybin arkadan şase verdi yok olmadı olmuyor  :)  benim ovallere kablolar amfiden gidiyor bunu değiştirip ovallerin sesini direk teybin arkasındaki çıkıştan alsak düzelebirmi çünkü ses bozulması sadece ovellerden geliyor (tabi bass tada düşme oluyor)orjinal kapı hoperlöründe herşey normal...
Hiçbir ordu, zamanı gelmiş bir düşünceye karşı duramaz.

bluerose1

senin tesisatçında iş yok Ramo... :)
Red Machine!!!

ramazan_40

valla abi adam da iyi tesisatcı ama bilmiyorum sistemi o taktığı için hep ona gidiyorum ama başka yerede gitmekte yarar var sanırım...  ;)

PoloGTI

Vw Polo 6N

emre mert alp

%90 anfiden sorun RCA kabloları aracın sağından gitmesi gerekir yada solundan enerji kabloları ise diyer taraftan yani aynı yoldan geçmez geçerse dip ses motor sesi alabilir anladğm kadaryla öle bişey değil sesi yüklediğinizde kendine geliyosa anfi sizlere ömür :D rahmetlik diyebiliriz

ramazan_40

Alıntı yapılan: PoloGTI - 10 Temmuz 2014, 21:10:25
Amfi sıfır mı

amfi yeni hatta garantiden servise verdik 2 saat sonra aradı amfi sağlam dedi... :) ne kadar dogru bilmiyorum ama...

Alıntı yapılan: emre mert alp - 10 Temmuz 2014, 21:47:28

%90 anfiden sorun RCA kabloları aracın sağından gitmesi gerekir yada solundan enerji kabloları ise diyer taraftan yani aynı yoldan geçmez geçerse dip ses motor sesi alabilir anladğm kadaryla öle bişey değil sesi yüklediğinizde kendine geliyosa anfi sizlere ömür :D rahmetlik diyebiliriz

rca kablosuyla güç kablosu farklı yerlerden geçiyor...

PoloGTI

Bence montajda hata yoksa. Amfinin Rca girişlerinin (Pre girişlerinin ordaki düşük değerli kondansatörlerde bi sıkıntı var.Kurumuş olabilirler.)
Sen sesi yükselttikçe ordaki voltajı yükseltmiş oluyorsun ısındıktan sonra devreye giriyor olabilirler. Diye tahmin ediyorum benzer bi durum başıma gelmişti.  >:D
Vw Polo 6N

kerem0537

Alıntı yapılan: PoloGTI - 11 Temmuz 2014, 00:12:37
Bence montajda hata yoksa. Amfinin Rca girişlerinin (Pre girişlerinin ordaki düşük değerli kondansatörlerde bi sıkıntı var.Kurumuş olabilirler.)
Sen sesi yükselttikçe ordaki voltajı yükseltmiş oluyorsun ısındıktan sonra devreye giriyor olabilirler. Diye tahmin ediyorum benzer bi durum başıma gelmişti.  >:D

aynen mantıklı  :tamamdir
bendede bazen bi kanaldan ses gelmiyor sesi açıyorum ondan sonra geliyor.  :D
Shadow...

ramazan_40

Alıntı yapılan: PoloGTI - 11 Temmuz 2014, 00:12:37

Nasıl çözdün peki sorunu?

genc26

Hayirli aksamlar benimde teybin sigorta kutusunda sigortanin oldugu yer erimis niden olabilir anfi buffer var acmaya korkuyorum artik
Polo Candır Heyecandır...

zasker

Genc 26 kanka sadece teyp sigortası yok orda fazla akım çekiyordur veya sigaranın amperi düşük boş oldugun vakit bakarız

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

kerem0537

Alıntı yapılan: zasker - 21 Temmuz 2014, 02:47:59
Genc 26 kanka sadece teyp sigortası yok orda fazla akım çekiyordur veya sigaranın amperi düşük boş oldugun vakit bakarız

sigara :)  :melek:
Shadow...

zasker

Sigorta sigara değil