devir ve km saati arıza

Başlatan alperen0678, 25 Mart 2014, 09:39:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alperen0678

selam arkadaşlar 95 model polo'm bir kaç gündür, devir ve km saati kendi kendine devre dışı kalıyor ve 5-10 saniye sonra geri geliyor.ustaya gösterdim saat ömrünü doldurmuş tarzı bir şeyler söyledi,tamirinin yapılabildiğini onunda 250-300 TL civarı olduğunu söyledi.Açıkçası bana pek inandırıcı gelmedi.Daha önce başına böyle bir şey gelen var mı,yardımlarınızı bekliyorum.  Saygılarımla...

speedystop

Alıntı yapılan: alperen0678 - 25 Mart 2014, 09:39:32
selam arkadaşlar 95 model polo'm bir kaç gündür, devir ve km saati kendi kendine devre dışı kalıyor ve 5-10 saniye sonra geri geliyor.ustaya gösterdim saat ömrünü doldurmuş tarzı bir şeyler söyledi,tamirinin yapılabildiğini onunda 250-300 TL civarı olduğunu söyledi.Açıkçası bana pek inandırıcı gelmedi.Daha önce başına böyle bir şey gelen var mı,yardımlarınızı bekliyorum.  Saygılarımla...
3 ihtimal var. En kolay ve ucuzdan başlamak gerekirse.

1- Ateşleme bobini ile disbritör arasındaki kabloda kaçak var göz ile kontrol edin gerekirse komple o kabloyu bantlatıp deneyin.
2-Disbritörü sökün içinde devir sensörü var. Onu kontrol edin üstüne yağ pislik bulaşmış devri okuyamamıyor olabilir.
3- Devir saatinin motoru arızalanmış olabilir bunuda vag-com ile bağlanarak gösterge testinde anlayabilirsiniz. Bu testte gösterge kendiliğinden hareket edecek bir yerde takılırsa eğer bilinki göstergede sorun var.
Mesele ölmek değil, mesele yaşayamamak.

alperen0678

Allah razı olsun arkadaşım ilgi ve alakana . Deneyip göreceğiz bakalım..Saygılar.