Reklamsız Bir Deneyim

VWTR forumunu tamamen reklamsız kullanmak ve tüm özelliklere erişmek için ücretsiz üye olabilirsiniz.

Giriş Yap Hemen Üye Ol
Golf IV e siyah far uygulaması (resimli-anlatımlı) - Sayfa 5

Golf IV e siyah far uygulaması (resimli-anlatımlı)

Başlatan Tholl-ga, 22 Haziran 2006, 18:27:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

maminci

Ne biçim bir kasa bu abi ne yapsan yakışıyo :saygılar

OffLineR

Sen benim arabanın eski fotolarını da görmedin mi abi.
Su falan almıyor.
Mis gibi silikonluyorsun oluyor.
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

golfüçyüs

s.a. bende yeni golf sahibi oldum. mükemmel bi araç neyse konuya dönelim konuyu okuduktan sonra hemen gidip farların markasına baktım bnmde hella   ;D  arabam 2001 comf. bal köpüğü sizce siyah far yakışırmı ? bn bi türlü karar veremedim  :-\

thedarkprince

çok güzel olmuş elinize saglık tolga bende görünce gaza geldim baktım farlar hella mı diye ama sag var valeo sol far hella benden önceki sahibi kırmıs sanırım güzelim  farı adamı bulursam  :bekleriz: ne şans var bendee yaa

OffLineR

Nasıl becermiş onu.
Kırsaymış farklı olmazmış, kökünden götürmüş o onu.
Çünkü hella ile valeo'nun motorları farklı, durduk yere de motor değiştirilmez.

etikettt

bütün yazılanları tek tek okudum iyi güzel tanponu sökerim farlarıda sökerimde gel gelelim bu camı nasıl nele sökccez düz tarnavidayla girersen kesin kırarım  t4 dün camını degişim derken kırmıştın cünkü bunuda kırmak istemiyorum neyle cıkarta bilirim bide neyle ısıtıcaz bu camcılarda olan fön makinesiylemi :o
34 ZZ 0898 GOLF 4 2003 MODEL 16V 105HP

golge

Alıntı yapılan: etikettt - 20 Mayıs 2010, 21:38:02
bütün yazılanları tek tek okudum iyi güzel tanponu sökerim farlarıda sökerimde gel gelelim bu camı nasıl nele sökccez düz tarnavidayla girersen kesin kırarım  t4 dün camını degişim derken kırmıştın cünkü bunuda kırmak istemiyorum neyle cıkarta bilirim bide neyle ısıtıcaz bu camcılarda olan fön makinesiylemi :o

biz temizlemek için sökerken ince bir tornavida ile sökmüştük. dikkatlice yavaş yapın kırılmaz. macunu çok sert değil zaten sünüyor yani. ama kapatırken neyle kapatacaksınız işte mesele orda. normal silikon bunun gibi çıkmaz. yani tekrar açmak gerekirse kırılır başka çaresi yok.
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion

etikettt

boya atma yaparsa mecbur gene sökmemiz gerekicek atma yaparmı acaba_???
34 ZZ 0898 GOLF 4 2003 MODEL 16V 105HP

OffLineR

EMRE_61

su alma yapıyomu peki yada içeride buğar.açıp kapamak iyi değil diyolar farı ama ?

gültekin77

Konuyu hortlatayım bi :D
Dün GOLF IV farlarımın iç kısmının yalnızca yan aynalarını boyadım resimli paylaşayım arkadaşlarıma ;)
Tek başıma yapabildiğimi söyleyeyim öncelikle,
Tamponun sökülmesi birazcık zahmetli iş ama imkansız değil,önce tamponun sağını söküp sağ farı çıkardım,sağ tarafı tekrar yerine taktım,sonra sol tarafı söküp sol farı çıkardım,bu şekilde daha kolay oldu.(ama bu işe girişmeden önce GOLF IV tampon nasıl sökülür o konuyu bi google amcadan araştırmanızı tavsiye ederim.)

Farlarımız elimizde;

Klipsleri kargaburnu yardımıyla çıkarıyoruz,

Fön makinası ile silikonlu kısımları ısıtıyoruz,

Isıttığımız silikon ve camı bıçak vb bir aletle birbirinden ayırıyoruz,

Yan aynayı da yavaşça çekerek çıkarıyoruz,

Ayna kısmın parlak olan kısmını 0 zımpara ile zımparalayarak çıkarırsak boyanın atma ihtimali olmaz,

Artık keyfinize göre ister mat siyah ister parlak siyah boyayla boyayın,ben 650 c ısıya dayanıklı mat siyah ile boyadım,

Tekrar parçaları yerli yerine takıyoruz,ben ekstradan silikon kullanmadım,yine ısıtarak cam ile silikonu yapıştırdım,

Nihayet bitti,
Yeni farınız hayırlı olsun,kazasız,belasız,nazarsız kullanmanız dileğiyle. :)
Karakter alışverişte ortaya çıkar.