Gönderen Konu: Kumandadan cam ve bagaj açma  (Okunma sayısı 9478 defa)

Çevrimdışı byrmrz

  • İleti: 12
    • Profili Görüntüle
Kumandadan cam ve bagaj açma
« : 07 Haziran 2012, 23:13:28 »
Arkadaşlar, Benim Bora'nın orjinal 2 butonlu kumandası var ve Cenmax alarm var. Alarm aynı kumandadan devreye girip çıkıyor. Kumandadan arabayı kilitleyince camlar kapanıyor (Galiba alarm modülü yapıyor bu işi) Hem camları kumandadan istediğim kadar açıp kapatmak istiyorum ve hemde bagajı kumandadan açıp kapatmak istiyorum. İnternette gördüm boranın bagajını açıyor adam. Yazılımla falan bu iş yapılabiliyor mu? Kumanda değişir mi? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.


Çevrimdışı metinmb407

  • İleti: 1924
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kumandadan cam ve bagaj açma
« Yanıtla #1 : 08 Haziran 2012, 09:46:17 »
Kumandadan bagaj açma için 4 tuşlu anahtar kabı satıyorum. Bagaj açmadan hariç ekstra olarak PANIC alarm düğmesi mevcut. Bu anahtar kabından aldığınız zaman orijinal anahtarınızın içindeki modüle iki adet buton ekleteceksiniz. Anahtarcılar-telefoncular yapar. Anahtar kabından almayı düşünürseniz bununla ilgili teknik dökümanı size yollayabilirim. Anahtar kabının resmi budur:





Dilerseniz sanalpazar.com üzerinden ilan açarım. Anahtardan bunu gerçekleştirdiğiniz zaman bagaj atar komple açılmaz. Bunun için yay modifikasyonu da gerekebilir. Ayrıca aracınızın camlarının kumandadan açılıp kapanacak şekilde kodlanmasında Ankara da ustamız var ona Edirne den Metin bey in selamı var derseniz camlarınızı kodlar, varsa sunroofunuzda kumandadan açılır kapanır, bagajın komple açılması için gerekli modifikasyonu gerçekleştirir. Bahsettiğim ustamızında Borası vardır ve inanılmaz değişiklikler yapmıştır. Aracınızla iligli mevcut olan kodlamaları da yapar (kapıların 20 km ye çıkınca kilitlenmesi, araç alarm kornasının kodlanması, 130 km yi geçince ikaz vermesi vs).

Anahtar kabının ilanı

http://www.vwtr.net/forum/ilanlar/volkswagen-4-tuslu-anahtar-kabilogoanahtar-metal-kisim-t29421.0.html;msg383712#new

Ankaradaki ustamız için açtığım ilan

http://www.vwtr.net/forum/satilik/golfivborapassat-kodlama-ile-kumandadan-cam-kaldirmaindirme-t29477.0.html

İyi günler.

Çevrimdışı byrmrz

  • İleti: 12
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kumandadan cam ve bagaj açma
« Yanıtla #2 : 08 Haziran 2012, 11:41:01 »
Metin Bey ilginiz için teşekkür ederim.
Bagaj açma için kumanda değişikliğini bekliyordum zaten. Bana göndereceğiniz kumanda ile mevcut kumanda devremin birleştirilmesi için bana teknik döküman (varsa devre şeması) (İngilizce de olur) gönderirseniz bakıp karar vereyim.

Zannetmem ama kumandanın frekansı değişir mi?
Kumanda ile araç üzerindeki devreyi eşleştirmek gerekirse ayrıca orjinal yedek kumanda da var.
Kumandanın birini değiştirince yedek kumandayı da değiştirmek gerekir mi?

Mevcut kumandadaki anahtar kısmını, göndereceğiniz kumandanın anahtar kısmına mı takacağım yoksa gönderdiğiniz anahtar kısmını anahtarcıda yaptıracak mıyım?

Aracımdaki alarm mevcut kumanda ile çalışıyor. Bu entegrasyonu da kontrol etmek gerekecek. Ankara'daki ustanız bana bu konuda da yardımcı olur zannediyorum.

PANIC alarm butonu ne işe yarıyor?

İyi günler;

Çevrimdışı metinmb407

  • İleti: 1924
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kumandadan cam ve bagaj açma
« Yanıtla #3 : 08 Haziran 2012, 12:50:33 »
İsminiz sanırım Bayram. Bayram bey sorularınızı tek tek yanıtlayayım.
1- Sadece kumanda kabınız değişecek. Anahtar değişikliğine gitmeyeceksiniz. Eski anahtardaki modülü, immo kömürünü yeni anahtar kabına ekleyeceksiniz. Modüle gerekli butonları lehimleteceksiniz. Bununla ilgili teknik dökümanı özel mesajla yollayacağım.
2- Kumanda frekansı değişmeyecek. Yedek kumandanızı değiştirmenize gerek yok. Biz bu modifikasyonu aracın orijinal kumandası üzerine yaopacağımız için herhangi bir değişikliğe ihtiyacınız yoktur.
3- İster gelen anahtar kabındaki metal kısmı çektirin, isterseniz eski metal kısmı aktarın sorun değil. Aracı çalıştırmada önemli olan immo kömürüdür.
4-Aracınızdaki Cenmax alarm sonradan eklenmiş. PANIC alarmda butona basıldığı zaman (anahtar kabında kırmızı olan butondur) aracın kendi orijinal alarmı ötmeye başlayacaktır. Açma düğmesine basıldığında ise alarm susar.
5- PANIC alarmı yukarıda anlattım. Teknik döküman yolladığımda onunla ilgili videoyuda izleyeceksiniz...

Çevrimdışı nhtyildiz

  • İleti: 24
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kumandadan cam ve bagaj açma
« Yanıtla #4 : 16 Eylül 2012, 21:08:14 »
Arkadaşlar, Benim Bora'nın orjinal 2 butonlu kumandası var ve Cenmax alarm var. Alarm aynı kumandadan devreye girip çıkıyor. Kumandadan arabayı kilitleyince camlar kapanıyor (Galiba alarm modülü yapıyor bu işi) Hem camları kumandadan istediğim kadar açıp kapatmak istiyorum ve hemde bagajı kumandadan açıp kapatmak istiyorum. İnternette gördüm boranın bagajını açıyor adam. Yazılımla falan bu iş yapılabiliyor mu? Kumanda değişir mi? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
bagaj açma olayını ben kendi aracıma uyarladım bunum maliyetide oem parcala dahil 350 tl ye mal oldu http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-vw-bora-passat-jetta-otomatik-bagaj-acma-sistemi-97111057/detay/
 ilgilenirsen görüşelim kumanda kabını aldıysan fiyat biraz daha düşer :)
efe

 

×

Aramıza Katılın!

Reklamsız bir forum deneyimi ve daha fazlası için hemen üye olun veya giriş yapın.