Reklamsız Bir Deneyim

VWTR forumunu tamamen reklamsız kullanmak ve tüm özelliklere erişmek için ücretsiz üye olabilirsiniz.

Giriş Yap Hemen Üye Ol
su pompası

su pompası

Başlatan rapteg, 13 Eylül 2012, 18:41:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rapteg

arkadaşlar bu gun aracımın altından su aktıgını şans eseri gördum. önce su kaynattıgımı sandım fakat sorunun pompa olduugnu ögrendım. ustalar su pompasının degısmesının gerektigini  syldlr . pompanın yenısını aldım fakat sorum su. triger kapagını söktüm kasnagın arkasında bir vida kaldı ne sekilde bi yol izlemeliyim nasıl pompayı sökebiliriz. ?

rapteg

bir allahın kulu bilmiyormu yahu ?

Mk1GTI

Şarj dinamosunu ve V kayışı çıkar sonra sağ tarafında 2 altında 1 tane olmak üzere su borularını çıkar...  Devirdaim bloğunu 4 vida motor bloğuna bağlar onları sök.. Motor kısmında 1 tane contası var o sökülürken deforme olacak onu takarken yenilersin..  Komple devirdaim bloğunu çıkarmış olacaksın sonra 8 vidayı söküp pompayı ayıracaksın 2 ye.. Bi tarafı devirdaim bloğu bitarafta değiştirmen gereken kasnaklı bölüm.. Kasnaktada 3 tane vidamız var onları sökeceksin.. Yeni devirdaim pompanla birlikte ara contada gelmiştir onuda takıp toplarsın.. Contalara sıvı mastik sürmeyi unutma.
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

rapteg

yanlız benım aracım dizel ve mazot pompasının altında kalıyor vida. bunu nasıl yapabiliriz.

Mk1GTI

Baya uğraştırır aracın altından çalışacaksın..
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

erten852

Bu probleme bi cevap bulan varmı aynı problem bendede başladı...
MK2 TD Power

servet_volt

benımde o boruları bırlestıren aradakı T seklındekı plastık kırılmıstı butun suyu bosalmıstı .. yenı antıfrız katmıstım bıde oda mundar oldu ... hazır elın deymısken o borularıda degıstır komple borular kelepcelerıde dahıl o aradakı plastıkte dahıl 30 tl ye almıstım...
Beş para etmeyen insanların, milyonluk tavırlarına hastayım.