GTI' nin subap ayarı ne olmalı

Başlatan eses GTI, 15 Ocak 2012, 21:12:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erdem325

service manual ini bulmaya bakin motorunuzun..
ben kendi motorumunkini bulmustum baya onceden, orada bosluk oranlari yaziyordu..

eses GTI

1.8 olan kardeşimin golf ona 86 model audi quattro motor takılmış dediler EN kodlu.onunki otomatik tip  benimki EG ben benimkinden bahsediyorum evet bir vw ustasının bilgisayar kayıtlarında buldum.

Mk1GTI

"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

eses GTI

AHMETvw ustası  0.05  0.10 gibi rakamdan bahsetmiyorki aralık ölçüleri sıkı olursa araç 900  1000 devir ( rolanti ) de titreme yapar dedi. erşan hoca ben bişey aramıyorum artık. arkadaşlara böyle konular açıp bilgilendirme yardımcı olmak niyetindeyim.

satarfaction

gti için subap değerleri emme 20 egzos 40 olacak soğuk motorda.

eses GTI

Alıntı yapılan: satarfaction - 14 Şubat 2012, 01:06:17
gti için subap değerleri emme 20 egzos 40 olacak soğuk motorda.
teşekkürler sana, ben değerleri buldum ancak sıcak değerleri önemli imiş sağol yinede.

satarfaction

rica ederim katalogta yazan değerler şunlar..sıcak ve soğuk için toleranslı değerler

Valve clearances

Warm:(sıcak ayar)
Inlet(emme) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 0.20 to 0.30 mm
Exhaust(egzos) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 0.40 to 0.50 mm

Cold:(soğuk ayar )
Inlet(emme) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 0.15 to 0.25 mm
Exhaust(egzos) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 0.35 to 0.45 mm

eses GTI

Alıntı yapılan: satarfaction - 17 Şubat 2012, 19:28:37
rica ederim katalogta yazan değerler şunlar..sıcak ve soğuk için toleranslı değerler

Valve clearances

Warm:(sıcak ayar)
Inlet(emme) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 0.20 to 0.30 mm
Exhaust(egzos) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 0.40 to 0.50 mm

Cold:(soğuk ayar )
Inlet(emme) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 0.15 to 0.25 mm
Exhaust(egzos) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 0.35 to 0.45 mm
aynen böyle sağol ,havalar ısınıca tekrar ayarlatcam kapakçıya yanlış yapmış kazma

satarfaction

zaten bizim git larda sorun yokta hep ustalar gerizekalı..adamlar doğan reno yapmaya alışmış..gti kafası çalışan adamın işi :)