caddy abs arıza

Başlatan özden, 06 Ocak 2012, 08:39:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

özden

arkadaşlar mrb ben bu sitede yeniyim.benim sorunum 2004 model caddy arabamı 10 gün önce marş dinaması kömürlerini degiştirdim.bundan 5 gün sonra sabah arabayı kumandasıyla açtım tüm arıza ışıkları yanıyordu.servise götürdüm.arıza ışıklarını söndürdüler.araba hareket edince abs tekrar yanıyor.bana abs pompası arızalı dediler.1500-2000 tl arası dediler bu parça.bende hazırlıklı olmadıgım için yaptırmadım.arızayı siliyorlar araba hareket edince tekrar yanıyor.
bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım

firebir30

arıza kodunu söyle sana ne olduğunu söyliyeyim...
o pompa öyle zart diye arızalanmaz. burdan bu konularda yardımcı olmak hiç bir bilgi olmadan zor. sigorta da olabilir abs sensörüde. bazen adaptasyondan bile yanıyor arıza lambası.

özden

firebir30

hocam bu hata kodunda bir yanlışlık var. 01256 nolu kodun açıklaması: 8 nolu silindirde enjektör hatası.
ustan cihazla abs beynine girebiliyorsa (03 nolu grup) ve çıkş testi yapabiliyorsa abs beyni sağlamdır.
yok hiç abs beyni cevap vermiyorsa.

1- Sigorta atmıştır

2- Tesisatta bir sorun vardır

3- beyin ayvayı yemiştir.

ilk 2 sinden emin olmadan abs beynini söktürme.
söktürürsende tamir ediyorlar.

özden

kusura bakmayın hata kodu 01276 olacaktı yanlış vermişim kusura bakmayın
bu hata bende kafa bırakmadı

firebir30

hocam şimdi tamam bu arıza kodu abs kontrol üntesi arızasına ait. Amma velakin bu arıza kodunu görür görmez abs kontrol ünitesi bozuk diyemeyiz. Yapılması gerekenlar
1- Sigorta kontrolü (akünü ordaki sigortalar)
2- Abs kontrol ünitesinin konnektörünün kontrolü. Kırık veya tam oturmama gibi bir durum varmı ?
3- Tesisatın kontrolü. bunu iyi bir elektrikçi yapabilir.
4- Şase noktalarının kontrolü. bunuda elektrikçi kontrol edecek.
5- en son abs kontrol ünitesi bozuk olabilir denip. tamir, çıkma veya yenisine bakılacak.

özden

hocam bu abs kontrol ünitesi tamiri kaç tl acaba
veya yenisi kaç tl