EGR Valfi Hk.

Başlatan byturel, 31 Ekim 2011, 11:58:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

byturel

Arkadaşlar slm,

C.tesi arabayı muayeneden önce bakıma sokayım eksiğim felan varsa bakalım ne olur ne olmaz dedim. Aracı VAG-COM ile bilgisayara bağladık. Aracımda EGR Valfinin açmadığını söyledi usta. EGR valfine baktım 250 TL istiyorlar orjinaline. BCB Motor 16 V 2003 model Golf - 4.  Sonra arıza lambası Yandı Beraberinde EPC ışığı yandı. http://www.yedekparcabul.com/urun/volkswagen-golf--98-04--egr-valfi-16--bfq-motor-_547261.aspx?CatID=23537

Eğer bu parça arızalı ise motor açmıyor. Açmadığı gibi de Yakıt yakışını arttırıyor. Sizlere tavsiyem LPG li araç kullanan arkadaşlar. 6 ayda bir cihazınızı bilgisayara bağlayın bakın derim. Çünki, Sürekli olarak LPG li kullandığımdan araçta sensörler arıza vermeye başladı. Artık bundan 6 ay öncede LAMBDA sensörü arıza yapmıştı.

Ve şu anda araba arızalı olarak duruyor. rölantada araba 1100 devirde çalıştığı gibi 1,5 lt/100 km de die de ekrandan uyarısı var.
"İnsanın kazandığı paradan değil, paranın kazandığı insandan korkulur." Mareşal Fevzi ÇAKMAK.

06onur

Egr bakır borularını temizlet düzelmezse sonra tamirata git
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di

mussel

Aynen Onur'a katılıyorum.Temizlik,spreyle güzelce temizlet yada yapabiliyosan kendin yap. ;)
03.06.2005

byturel

temizledim ama olmadı. 200 TL bayıldım bugün yaptırdım calibrasyon ve adaptasyon yaptırdım. Şu an tekleme ve yüksek devirde çalışma sorunu gitti. EGR açmıyordu bilgisayarda tamirci 2 sefer söktü temizledi ama olmamıştı. TEST OK yazısını görünce VAG-COM bilgisayar da rahatladım mis gibi oldu vallahi.
"İnsanın kazandığı paradan değil, paranın kazandığı insandan korkulur." Mareşal Fevzi ÇAKMAK.