×

Reklamsız Bir Deneyim

VWTR forumunu tamamen reklamsız kullanmak ve tüm özelliklere erişmek için ücretsiz üye olabilirsiniz.

Giriş Yap Hemen Üye Ol
dostlar bu ne iştir.....
 

dostlar bu ne iştir.....

Başlatan takyanus, 19 Ağustos 2011, 23:50:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

takyanus

merhaba arkadaşlar.. sabah uzun yola gidecem ama içimde tereddüt var. aracım triptonik tdi passat. bugün öğlen vakti idi mazot azalmış uyarı vermek üzereydi. durmak üzereydim arac bir anda bembeyaz duman attı eksozdan.birdakka sürmedi bitti. yakıt deposunun altıdır pislik falan geldi dedim geçiştirdim. yakıt aldım. akşam bir yere gidecektim, araç D vitesine geçerken küt diye vurmaya başladı. sanki biri arkadan çarpmış gibi. geri vites R de bişey yok normal. yürüdükten sonrada bişey yok, vites geçişleri normal. ağır bakımlarını da geçen hafta yaptım aracın. yağınıda değiştim. sabah erken yola çıkacam hadi hayırlısı. anca pazartesi ustaya uğraya bilirim.böyle sıkıntı yaşayan varmı..

ALPER.

beyaz duman atması yağa su karışması durumunda oluşuyor tabi bu en kötü senaryo, inşallah olmamıştır, olsa heralde anlık olmazdı

dizellerde beyaz duman çoğunlukla egr valfi arızasından yapar, ama bu durumda da arıza lambası yakması lazımdı, belki anlık olduğundan yakmamış olabilir.egr valfi ise korkulacak çok birşey yok, yaşından dolayı yapabilir, dizellerde iptal edilmesi durumunda özellikle alt devirleri canlandırır, motorda (manifoldda özellikle) kurum yapma olayını bitirir, yanma odasına egzoz gazı yollamadığı için yakıt verimli yanar farkedilmeyecek derecede yakıt düşer, kışın ise dizel araç zaten geç ısınır egr de iptal edildiği vakit iyice geç ısınır bunda da yakıt artar.

vuruntu hakkındaki yorumlarım sadece tahminden öteye gidemez, ne kadar vuruntu yaptığına göre değişir, o yüzden bir şey diyemeyeceğim

necati1234

şuan kalbım bi an küt küt yaptı. beyaz dumanı okuyuca.başıma geldı çünkü . yağ ve su karışmasında oluşur birde şöyle bişi var benım başıma gelen turbo !!!!!!!!! büyük ihtimal turbo olabilir bence yarın uzun yola cıkma gıt ustaya durumu anlat ...

takyanus

#3
necati, turboyu da yeni bakımdan çıkarttık. o değildir herhalde .. herhaldeyi boşver, dilerimki o değildir. turbo tam bir sıkıntı.olmassa da olmuyor.
alinin dediği gibi aracın yaşıda büyüdü. delikanlı oldu kerata. :) 2003 model. alinin tespitleri ve tecrübeleri tam. teşhis doğru sanırım. beyaz duman tamamda şu hareket edeceğin zamanki vites geçişi korkunç oldu .. resmen küüüt.diyor.

ALPER.

çok mu sert vuruyor, vitesi elle D konumuna alırken mi yoksa tüm D de giderken tüm geçişlerde mi yapıyor?

necati1234

Alıntı yapılan: takyanus - 20 Ağustos 2011, 00:29:43
necati, turboyu da yeni bakımdan çıkarttık. o değildir herhalde .. herhaldeyi boşver, dilerimki o değildir. turbo tam bir sıkıntı.olmassa da olmuyor.
alinin dediği gibi aracın yaşıda büyüdü. delikanlı oldu kerata. :) 2003 model. alinin tespitleri ve tecrübeleri tam. teşhis doğru sanırım. beyaz duman tamamda şu hareket edeceğin zamanki vites geçişi korkunç oldu .. resmen küüüt.diyor.

turbonun garantisi yok hç bi zaman sıfır alsan bıle garantı vermıyorlar sadece sıfır araba aldıgında belı bı km kadar garantısı var ! turbonun ne zaman bozulacagı hıc bellı olmuyor.


takyanus

Alıntı yapılan: boralp - 20 Ağustos 2011, 00:59:03
çok mu sert vuruyor, vitesi elle D konumuna alırken mi yoksa tüm D de giderken tüm geçişlerde mi yapıyor?
vitesi elle D konumuna alırken oluyor. hareket ettikten sonra sıkıntı yok. frenlerde bazen sertleşme oluyordu, acep fren sistemiyle bağlantılı olabilirmi ?

ALPER.

valla geç doldurma yapıyorsa genelde türbün arızası oluyor, ama durum tam tersi olduğunu düşünürsek benim tahminim ya şanzuman yağı ya türbün

yola çıkmadan bir makineye bağlayın yetkili serviste, hata tespite para almıyorlar

takyanus

ilgin için tşkler güzel kardeşim...

takyanus

100 km falan gittikten sonra geri dönmek zorunda kaldım. şanzıman arızası gibi.araç vites geçirmez oldu. tüm vites geçişlerinde vurmaya başladı ve sonra tamamen durdu. biraz bekledikten sonra düzelir gibi oldu ama durum sanırım ciddi. yavaş yavaş eve döndük. biraz dan sanayiye gidecem. şanzıman proplemli. yağı falan normal durumda ama sanırım pompa gibi birşey var vites geçişlerini sağlayan o sıkıntı yaratıyor. neyse birazdan anlarız.

necati1234


maverick

geçmiş olsun onemli bir şey çıkmaz umarım
SÜRAT FELAKETTİR

HERKESE KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER DİLERİM

lancelot

çok geçmiş olsun. inş önemli bir sorun değildir. Bu aralar bizim b5 ler arıza yapmaya başladı allah sonumu hayır etsın.

ikili

umarım sadece şanzuman arızasıdır arkadaş.beyaz duman + sarsıntı enjektör arızası da olabilir.benım başıma gelenlerden sonra ustanın dediği beyaz duman atması ve arabanın sarsılması varsa hemen stop etseydin sorun olmazdı o yüzden enjektörün o sırada işeme yapıyor dedi.umarım büyük sorun çıkmaz...