120 km hızda başlayan titreme

Başlatan megadeth20, 15 Ağustos 2011, 19:58:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

megadeth20

aracımda 120 km den sonra aşırı derecede bir titreme başlıyor balanslar ön takım ve rotbalans tamdır neden olduğu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum

Han

aks yada bilyalardandır bence ama lastikleri kontrol ettir balansını önce.
Alıntı yapılan: nizam - 04 Haziran 2010, 15:21:05
işin içinde erci var ise gerisi teferruattır :D
http://golfmk1ciyiz.biz Her Şey Golf Mk1 İçin

HecctoR

Jantların Pres istiyorda olabilir..
Referee

ThE_Unforgiven

Lastik tabanlarındaki tellerde kırık olabilir Bu nedenle aracın lastikleri balans tutmaz. Bunuda kontrol ettirin derim.
CaDDe De YaVaŞ, OtOBaN Da SaVaŞ

Mk1GTI

Jant ve lastikleri sıfır olması lazım sanırım sebeb aşırı kamber den olayı.. Resimlerde gördüğüm kadarı ile çok fazla kamber var ön tekerleklerde buda lastik tabanlarının yere oturmamasından dolayı direksiyona yansıyor.
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

nizam

fren diskleri ne alemde o hızlarda disklerde sıkıntı varsa sallantı yapar arkadasların dedikleride dogru
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

ahmancar

Alıntı yapılan: megadeth20 - 15 Ağustos 2011, 19:58:43
aracımda 120 km den sonra aşırı derecede bir titreme başlıyor balanslar ön takım ve rotbalans tamdır neden olduğu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum

AKS  :) AKS  :) AKS  :)
Mancarlar Torna

nizam

AKS kolunu o kadar kolay nasıl egecek merak ettim

Yunus EMRE

ThE_Unforgiven

Alıntı yapılan: ahmancar - 16 Ağustos 2011, 00:30:36
AKS  :) AKS  :) AKS  :)
Alıntı yapılan: nizam - 16 Ağustos 2011, 08:53:15
AKS kolunu o kadar kolay nasıl egecek merak ettim

Bencede aks eğilmesi için çok kuvvetli bi vurma vs olması gerekir. Aks kafası desen oda sadece dönüşlerde takırtı tukurtu yapar düz dişite çekme titreme yaptırmaz.
CaDDe De YaVaŞ, OtOBaN Da SaVaŞ

nizam

Alıntı yapılan: ThE_Unforgiven - 16 Ağustos 2011, 08:54:46
Bencede aks eğilmesi için çok kuvvetli bi vurma vs olması gerekir. Aks kafası desen oda sadece dönüşlerde takırtı tukurtu yapar düz dişite çekme titreme yaptırmaz.

bende onu diyorum kamberden böyle bir şey olacagı aklıma gelmez o yüzden fren disklerine de bakılabilir

Yunus EMRE

megadeth20

lastiklerim sıfır jantlarım sıfır 3 4 sefer farklı yerlerde balanslarına bakıldı normal virajlarda sağ tekere yattığımızda çok rahat sol tekere yattığımızda sıkıntı devam ediyor fren disklerimizde de sıkıntı yok aldığım yorumlara bakınca bakılmayan tek nokta AKS  gibi gözüküyor birde akise baktıralım olursa paylaşrım

Han

arkdaşlar kaç senelik akslara bilyalara orj dışı jant takılıyor kamber veriliyor bu olay bir anda aşırı yük bindirmeye sebep olacak bu yüzdende sorun oluşturmuş olabilir. poryadaki bilyalar dağılmış olabilir şanzumana bağlanan aks kafaları düz giderkende vuruntu yapabilir. ama ilk normal bilyalara bak derim. benimde edirnedeyken başıma geldi tüm aks kafalarını ve bilyalarını değiştirmiştim geçti sonra :D
Alıntı yapılan: nizam - 04 Haziran 2010, 15:21:05
işin içinde erci var ise gerisi teferruattır :D
http://golfmk1ciyiz.biz Her Şey Golf Mk1 İçin

oldboy

Arkadaşlar selam. tatile benim oldboyla gittim. 4 günde Toplamda yaklaşık 1800 km yaptım. Sadece 3 tane küçük sıkıntı dışında sorun yaşamadım ve tabi ki yolda kalmadım :tamamdir.
Uzun yolda yaşadığım sorunları yazıyorum: 1. Aydın Otobanı çıkışında (Muğla yönünde) egzos patladı, nedenini biliyorum, Muğla ya kadar gittim orada kaynattım, en yakın zamanda egzosumu değiştireceğim. 2. Gösterge ışıklarının birçoğu gitti, önemli bişey değil Muğla da onu da hallettim. 3. Bursa girişinde araba birden yığıldı, başta mazottan şüphelenmedim, nitekim sarı bölgenin biraz üzerinde idi. Aracı tekrar çalıştırdım, zorla gaz pompalayınca 20-25 metre sonra durdu, mazotun pompanın çekebileceğinden bayağı aşağıda olduğunu fark ettim, bidonla 20 litre mazot aldım, bastım gittim, başkaca bir sorunu yokmuş.

İstanbul' a dönüp arabayı park ettim. 1 gün dinlendirdim. Tam işe gidecektim ki arabanın altında acayip bir ses geldi ve yürümedi. Açtım kaputu baktım akstaki vidaların hepsi dışarı çıkmış ve bir vida da kesmiş. Şimdi o vidalar değişecek.

Şimdi bu başlıkla tüm bunların alakası ne diyeceksiniz. Birincisi uzun seyahatte başa gelenleri paylaşmak istedim. Diğer ise arkadaşın yaşadığı 120 km den sonra arabanın zapdedilememesi sorununu ben de yaşadım. Benim diskler yeni, balatalar yeni, balans ayarını yeni yaptırdım sayılır. o halde sizin saydığınız ihtimallerden aks sorunu tam bana uyuyor demektir. Sizce de öyle di mi? Ayrıca ucuz da atlattım herhalde. Ne dersiniz?

oldboy

Alıntı yapılan: oldboy - 17 Ağustos 2011, 15:30:30
Arkadaşlar selam. tatile benim oldboyla gittim. 4 günde Toplamda yaklaşık 1800 km yaptım. Sadece 3 tane küçük sıkıntı dışında sorun yaşamadım ve tabi ki yolda kalmadım :tamamdir.
Uzun yolda yaşadığım sorunları yazıyorum: 1. Aydın Otobanı çıkışında (Muğla yönünde) egzos patladı, nedenini biliyorum, Muğla ya kadar gittim orada kaynattım, en yakın zamanda egzosumu değiştireceğim. 2. Gösterge ışıklarının birçoğu gitti, önemli bişey değil Muğla da onu da hallettim. 3. Bursa girişinde araba birden yığıldı, başta mazottan şüphelenmedim, nitekim sarı bölgenin biraz üzerinde idi. Aracı tekrar çalıştırdım, zorla gaz pompalayınca 20-25 metre sonra durdu, mazotun pompanın çekebileceğinden bayağı aşağıda olduğunu fark ettim, bidonla 20 litre mazot aldım, bastım gittim, başkaca bir sorunu yokmuş.

İstanbul' a dönüp arabayı park ettim. 1 gün dinlendirdim. Tam işe gidecektim ki arabanın altında acayip bir ses geldi ve yürümedi. Açtım kaputu baktım akstaki vidaların hepsi dışarı çıkmış ve bir vida da kesmiş. Şimdi o vidalar değişecek.

Şimdi bu başlıkla tüm bunların alakası ne diyeceksiniz. Birincisi uzun seyahatte başa gelenleri paylaşmak istedim. Diğer ise arkadaşın yaşadığı 120 km den sonra arabanın zapdedilememesi sorununu ben de yaşadım. Benim diskler yeni, balatalar yeni, balans ayarını yeni yaptırdım sayılır. o halde sizin saydığınız ihtimallerden aks sorunu tam bana uyuyor demektir. Sizce de öyle di mi? Ayrıca ucuz da atlattım herhalde. Ne dersiniz?
Ayrıca şunu netleştireyim benim yaşadığım sıkıntı 120 üzerinde titreme değil resmen sola özellikle sağa çekme eğilimi idi. Eve geldiğimde ellerim direksiyon simidini sıkmaktan bütün gece ağrıdı. His tam olarak şuydu: hani bir aracın kasası küçüktür ve yüksek hızda başlar sağa sola doğru gezmeye, işte tam da öyle idi. Buna göre akstaki sorun mudur tüm bunlara neden olmuş olan?