Gönderen Konu: lpg'de hava filtresi  (Okunma sayısı 11945 defa)

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
lpg'de hava filtresi
« : 07 Temmuz 2011, 18:42:17 »
arkadaşlar selamlar. bu konuda bisürü yorum yapılmış açık konular da var ama ben burda da sormak istedim çünkü kafam karıştı. bu hava filtresi lpg'de işe yarayan bişey midir ? kullanan performansda artış gözleyen var mıdır ? ayrıca araca yararı zararı nedir ? bilgili ve deneyen arkadaşlar varsa görüşlerini paylaşırlarsa sevinirim...
This is the best one until we make a better one.......

Çevrimdışı akdenizmevlut

• VW ;)
    • Profili Görüntüle
Ynt: lpg'de hava filtresi
« Yanıtla #1 : 11 Temmuz 2011, 10:02:13 »
performans hava filtresi taktırdım 10 beygir arttı arabanın çekişi 18'' jant var arabada rampada banamasın demio kerata :)

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 11 Temmuz 2011, 11:50:29 »
ya kardeş bn tamircime sordm hiç girme o olaya dedi orjinalliği bozmak yok dedi :(

Çevrimdışı ØSîRîS

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 11 Temmuz 2011, 11:53:49 »
bende girecektim benim ustada orjinal kalsın dedi ama hala istiyorum ben :)

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 11 Temmuz 2011, 11:54:45 »
10 beygir ne demek ya cok iyi 110 bg olcak araç ama kmileri lpgde bi işe yaramıo boşa para diolar kafam karıştı napmalı ki ?

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 11 Temmuz 2011, 12:00:52 »
performans hava filtresi taktırdım 10 beygir arttı arabanın çekişi 18'' jant var arabada rampada banamasın demio kerata :)

arabada 3.30 motoru olsa 10 beygir alınmaz hava filtresinden, naptın hocam sen?1-1.5 aldıysan öpün başınıza koyun

lpg, benzin, dizel farketmez, aracı rahatlatır, alın kutu içi takın, performans farketmeyeceğiniz oranda artar, yakıt tüketimi de aynı oranda azalır
« Son Düzenleme: 11 Temmuz 2011, 12:02:24 Gönderen: boralp »

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 11 Temmuz 2011, 12:02:45 »
ee farketmiceksek ne işe yaradı madem bn yokuşlarda atılsn istiyorum araç sollarken tepkimi almak istiyorum en azndan tüpün düşürdüğü performansı geri verse yine iyi ama hissedemiceğimiz kadar az mı veriyo performans ?

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 11 Temmuz 2011, 12:06:13 »
harbi performans alacaksanız iyi bir markadan, itg, hks gibi msela bi kaliteli bir hava filtresi alınır.

tamponda mesela sis farının olduğı kısım kesilir, hava filtresinin çıkışı oraya verilir, araca uygun bir boru kitiyle yapılır tabi ki bu.

böylece soğuk hava çekeceği garanti olduktan sonra bora motorunda 3 beygir verirse verir.

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 11 Temmuz 2011, 12:08:04 »
peki zararı var mıdır usta ?

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 11 Temmuz 2011, 12:16:22 »
valla vw araca pek olmuyor, hava filtresi modifiyesine girmeden bile akışmetre ve sensör bozabilen araçlar, bu dediklerimi yapman 300 liradan aşağı tutmaz, bir akışmetre de o kadar tutsa,yani en iyimser haliyle 600 liraya 3 hp alırsın.Değmez.

Anca sesi gaza getirir, emiş sesinden dolayı, hatta öyleki; kötü uygulama yapıp aslında beygiri düşen aracın beygiri yükselmiş de sanabilirsin.

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 11 Temmuz 2011, 12:18:07 »
kutuiçi k&n ya da green tak 3000 km de bir temizle sensör akışmetre bozmadan yapabileceğin en mantıklısı o

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
« Yanıtla #11 : 11 Temmuz 2011, 21:48:54 »
daha öncede yazmıştım hava filtresi ile performans alamassın hatta iyi bi söförsen hafif performans kaybı oldugunu bile anlarsaın.Ses olarakta Bora da güzel bi seste alamassın o yüzden bence gereksiz olur hava filtresiyle ses alma konusunda 4silindirli araçlarda  şampiyon  Fiat ın 16valf motorlarıdır 1.2 16v ve 1.6 16V lerden iyi bi filtre ile korkunç güzel sesler çıkar 2 sene Palio da kullandım Pipercross markaydı mükkemmel ötesi bi sesi vardı Golfe taktık o ses çıkmadı kuzenin Corsa ya taktık ondanda ses çıkmadı Astra Twinport a taktık hiç ses çıkmadı :) her arabadan iyi ses çıkmıyo motorun yapısıyla alakalı... arabanın katalizörünü söktür rahatlar araba bi nebze.

Çevrimdışı erdem325

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 12 Temmuz 2011, 00:24:10 »
hava filtresiyle 10 hp mi?????????
imkansiz oglu imkansiz birsey..
arkadaslarda soylemis gerci ama hava filtresiyle alt devirlerde cekis azalmasi bile yasarsiniz.. hissetmeyebilirsiniz belki ama duser yani..
bu filtreyi takinca cikan ses sanki arabaya yiginla beygir eklemis hissi verdirebilir size ama alakasi yok..
hava filtresi nedir ki, ust devir bandinda bi nebze rahatlama saglar o kadar, onuda hissedebileceginizi sanmam..
ayrica acik hava filtresini getirip pat diye takarsaniz araca eskisinden de beter olur cunku arac motor havuzundan sicak hava emmeye baslar..
anca motora direkt soguk hava emdirebileceginiz bir yere konumlarsiniz filtrenizi ve borularinizida hem air flow u engellemeyecek sekilde en kisa ve en engelsiz sekilde dizay edersiniz ve bu borulari motor havuzu isisini ice gecirmemeye calisan tiplerden secersiniz de o zaman alirsiniz belki 3hp..
ayrica emmeyi rahatlatsaniz dahi guc istiyorsaniz ayni oranda eksozuda rahatlatmalisiniz..
kat i iptal edersiniz, araciniza uygun komple duz boru cektirirsiniz hatta mumkunse manifold ici hava akimlarini daha da dengeleyici bir hedirs yaptirirsiniz o zaman ust devir bandinizda iyilesmeleri hissedersiniz..
ama yine alt devirleriniz olur..

edit: ayrica o acik hava filtrelerini temizleme yaglari var, o yag zamanla hava akismetresinin anasini aglatir, akismetre bozmaya da gerek yok bence..
« Son Düzenleme: 12 Temmuz 2011, 01:02:02 Gönderen: erdem325 »

Çevrimdışı GTİ MEHMET

• ateş barut YANYANA (gtiMK3 tdi intercool MK2'İM)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf mk2
« Yanıtla #13 : 12 Temmuz 2011, 00:39:04 »
evet arkadaşlar kutu içi filitreyi tavsiye ederim performans süper temzileme derdide okadr yok yani kutu içi taktır kardeş sen...

Aramıza Katılın!

Reklamsız bir forum deneyimi ve daha fazlası için hemen üye olun veya giriş yapın.