motor çalışması sorunu

Başlatan taraftar, 07 Nisan 2011, 00:42:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

taraftar

Çok büyük sorun teşkil etmiyor fakat yinede sebebini öğrenmek istiyorum..Sizinde başınıza geliyor mu ? Aracım 2004 16v pasific... 2 ay önce BRC lpg taktırdım 4 ay evvelde aracımı aldım .. Muhtemelen lpgdan kaynaklanıyor olabilir,, aracımın motorunu çalıştırırken ilk çalıştırmada hiç sıkıntı yok yalnız lpgli kullandım ve bir süree sonra stop ettim ve kısa süre sonra birkaç dakika gibi araç biraz daha geç çalışıyor ... sizce bujilerden kaynaklanıyor mu ? yoksa araç lpg ile çalıştığından mıdır sebep ? motor soğukken ilk çalıştırmada değil ama motor sıcakken bu küçük sorunu yaşıyorum ...

Yanıtlar için şimdiden teşekkürler arkadaşlar ..

mehmetcevahir

hocam çok sorun teşkil etmiyorsa çok da incelme bence. soruna gelince pek çok şeyden olabilir. benim aklıma ilk gelen benzin pompası zira sıralı sistemlerde araç ne kadar sıcak olursa olsun benzinle başlar çalışmaya. sonra da hava akışmetresine bi bakmak lazım aslında. eğer deneyebilirseniz hava akışmetresinin fişini söküp bi de öyle deneyin. aynı şeyi yapacak mı. tabi bambaşka bişey de olabilir. bujilerden olsa ilk çalışmada da yapar hatta soğukken daha fazla yapar. lpg ayarları ile ilgili olduğunu sanmıyorum. bir de aracınızı çalıştırmadan önce kontağın ikinci kademesinde (bütün ışıkların yandığı pozisyon) biraz bekleyin çünkü bu esnada benzin pompası devreye girer ve arabayı çalıştıracak kadar yakıtı hemen sisteme pompalamaya başlar. hatta ilk aşamada duyulan akım sesi de benzin pompasına aittir.

golge

daha önce bi arakadaş da yazmıştı böyle birşey. sanırım benzin pompasındandı sorunu. ne alaka demeyin bilmiyoruz ama öyleydi hatırladığım kadarıyla. bir araştırın forumu. yada aracı bilgisayara bağlatın bakalım bir.
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion

cicos

s.a arkadaşım bendeki soruna benzer bi sorun.benim araç soğukken ilk basışda hemen çalışmakta diyelim 5 km gittim aracı kapadım hemen kontağa bastığımda çalışmıyor gaz vererek çalıştırıyorum.ustaya sordum 2 ustada araç kapandığında gaz da kapanıyor ama çalışırken benzinle çalıştığı için hemen almıyor dediler.bunun sorun olmadğını belirttiler. diğer arkadaşlarda butür bi durum varmı bilmiyorum ama.benim ki böyle.

ALPER.

hocam ben benzin pompasından şüpheleniyorum. Bir kaç yerde duymuştum, lpg li araçlar lpg ye geçtikten sonra benzin pompası çalışmaya devam ediyor  fakat benzin pompalamadığı için kendini soğutamıyor. Bunun için bazı kullanıcıların araçlarına, araç lpg ye geçtikten sonra benzin pompasını devre dışı bırakan (benzin pompasına giden elektriği kesmek idi sanırım)  sistemler uyguladığını duymuştum; benzin pompasının ömrünü uzatmak için. Bir diğer husus ise çeyrek depoyu 0 görüp, hiç altına düşmemek. Yürüttüğüm mantığa göre benzin pompanız şuan sağlam ama devredışı kalamadığı ama benzin pompalayıp da soğutamadığı için kendini, aracın ilk çalışmasında sıkıntı yaratıyor olabilir.

taraftar

Alıntı yapılan: boralp - 08 Nisan 2011, 14:23:15
hocam ben benzin pompasından şüpheleniyorum. Bir kaç yerde duymuştum, lpg li araçlar lpg ye geçtikten sonra benzin pompası çalışmaya devam ediyor  fakat benzin pompalamadığı için kendini soğutamıyor. Bunun için bazı kullanıcıların araçlarına, araç lpg ye geçtikten sonra benzin pompasını devre dışı bırakan (benzin pompasına giden elektriği kesmek idi sanırım)  sistemler uyguladığını duymuştum; benzin pompasının ömrünü uzatmak için. Bir diğer husus ise çeyrek depoyu 0 görüp, hiç altına düşmemek. Yürüttüğüm mantığa göre benzin pompanız şuan sağlam ama devredışı kalamadığı ama benzin pompalayıp da soğutamadığı için kendini, aracın ilk çalışmasında sıkıntı yaratıyor olabilir.
teşekkür ederim arkadaşım bilgi için ... benzin deposu çeyrekte şu an ... yarın yarım depo üzerine geçecek şekilde benzin alıp birde öyle deneyeceğim .. sorun yine devam ederse diğer tespitini araştırırım ...

siz aracınızı çalıştırırken gaz veriyor musunuz peki ??

ALPER.

yok, şuan kullanmakta olduğum araç dizel olduğu için durumum sizinle aynı olmasa da, yine de hiçbir aracımda gaz vererek çalıştırmadım.

ama siz bu sorunla gelince lpg li eski aracım borada da sizinkine benzer bir durum olduğunu hatırladım.onda bikaç kez gaz verme durumunda kalmıştım.

bazı lpg li bmw araçlarda bu sorunu duymuştum, onlar yeni pompa aldıktan sonra pompayı devredışı bırakan bir sistem uyguladıklarını söylediler.

aracı çeyrek deponun altına düşmemek de bir önlem ama siz yine de bu lpgye geçtikten sonra pompanın çalışmasını engelleyen sistemi bir araştırın.bu tez doğru mu değil mi tespit etmek için isterseniz 1-2 gün aracınızı benzinde kullanın , ilk çalışmadaki tepkisi aynı mı değil mi diye

taraftar

evet dediğiniz gibi oda aklıma geldi aracı 1-2 gün benzinde kullanıp yine aynı sorun olacak mı onu deneyeceğim ... 2000 km dolacak kontrole gideceğim serviste benzin pompasını devre dışı bırakan sistem varmı yokmu onuda öğrenir paylaşırım burada :)

teşekkürler ..