Gönderen Konu: Bu Gece Mazota Zam %4 Var 03.03.2011  (Okunma sayısı 11795 defa)

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
Ynt: Bu Gece Mazota Zam %4 Var 03.03.2011
« Yanıtla #14 : 05 Mart 2011, 18:49:42 »
 Hükümet neyapıyor ? Gider ayak cepleri dolduruyor olabilirmi.
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı mustklc

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 05 Mart 2011, 20:22:11 »
arkadaşlar , dizel fiyatları kurşunsuz benzin kadar olacak hatta gececek.

Search Results for London, Essex - PetrolPrices.com

burda bakarsanız, kurşunsuz benzin , dizelden ucuz. bizde de öyle olacak. milleti dizelden tiksindirecekler. karbüratörlü benzinli araçlar hit olacak
Araba binmek içindir..

Çevrimdışı yesilkrt

• Boks sporsa, savaş olimpiyattır.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 05 Mart 2011, 20:53:09 »
Hükümet neyapıyor ? Gider ayak cepleri dolduruyor olabilirmi.
giderayak? :o ??? inş ama umudum az
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı TEYOLOGY

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)
« Yanıtla #17 : 07 Mart 2011, 16:20:52 »
vergi oranı arttırıldıysa ve akaryakıt fiyatlarındaki artışa bu sebep olduysa denecek söz yok. ama vergi oranı aynıyken fiyat artışı oluyorsa bunda hükümetin suçu ne?

herhangi bir esnaf düşünün alım satım yapıyor. 10 liraya aldığı şeyi 12 liraya satıyor. o ürünün gelişi 12 liraya çıkarsa adam 15e satmaya başlarsa bunda o esnaf mı suçlu? siz olsanız 12 liradan satmaya devam eder misiniz?
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.

Çevrimdışı ozmo

• 96 Polo 1.6
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 07 Mart 2011, 19:20:36 »
vergi oranı arttırıldıysa ve akaryakıt fiyatlarındaki artışa bu sebep olduysa denecek söz yok. ama vergi oranı aynıyken fiyat artışı oluyorsa bunda hükümetin suçu ne?

herhangi bir esnaf düşünün alım satım yapıyor. 10 liraya aldığı şeyi 12 liraya satıyor. o ürünün gelişi 12 liraya çıkarsa adam 15e satmaya başlarsa bunda o esnaf mı suçlu? siz olsanız 12 liradan satmaya devam eder misiniz?
iyide ingilterede sabit fiyat uygulaması var 1,35 Tl'lik benzinden 2,73 Tl vergi alıyorsun zammı yansıtmayıp aldığın ötv'den indirim yapsa pompa fiyatları artmaz hatta verginin vergisini mahkeme kararına rağmen alıyorsan art niyetlisin demektir.

Çevrimdışı freegane

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 08 Mart 2011, 12:38:04 »
yaşasın eski tip dizel ve 10 numara yağ  ;D

Çevrimdışı TEYOLOGY

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)
« Yanıtla #20 : 09 Mart 2011, 02:19:21 »
iyide ingilterede sabit fiyat uygulaması var 1,35 Tl'lik benzinden 2,73 Tl vergi alıyorsun zammı yansıtmayıp aldığın ötv'den indirim yapsa pompa fiyatları artmaz hatta verginin vergisini mahkeme kararına rağmen alıyorsan art niyetlisin demektir.

bakın bu noktada objektif davranmak gerekir. senelerce 100 liralık gelirle 200 liralık yaşayan kredi kartı+banka kredileri+elden borçlar vs geçinen aileler gibi yaşadık ülke olarak. her ay eksiye girip eve haciz geldiğinde neden böyle olduk dedik durduk. (ülke ekonıomisi anlamında kastım. 5 yılda bir patlak veren krizleri hatırlayalım). şimdi ise gelir 150 liraya çıkmış olmasına rağmen 100 liralık yaşıyoruz. evet alım gücü düştü. ama borç ödüyoruz. eğer  eskisi gibi 200 liralık yaşayalım istiyorsak 150 liralık gelirle eksiye gitmeye devam.

bütçenin geliri belli gideri belli. siz vergiyi düşürüp gelirini azaltalım diyorsunuz. bir önceki örnekteki esnafa kar marjını kıs diyorsunuz. hesap ortada. bu adam alış fiyatına satış yaparsa batmaya mahkum. ve zaten öyle batmadı mı bu ekonomi? iyi bile dayanmışız aslında 20 sene 30 sene 40 sene. Atatürk'ten sonra en dengeli kalkınma şu an gerçekleşiyor. son 10 yılda ülkede çok ciddi sermaye birikti. şu an tek sorun sermayenin tabana yayılmaması. parayı elinde tutanların yatırıma döndürmemesi. küresel kriz sürerken yatırımdan korkmaları, önümüzü biraz görelim ondan sonra piyasaya girelim anlayışı. o da olduğu zaman bu ülke roket hızıyla yükselir hiç korkmayın. tüm kötümser görüşlere rağmen ben son derece iyimserim bu konuda. tozpembe gözlük de değil. bardağın dolu-boş yarısı hikayesi sadece.
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.

Çevrimdışı ozmo

• 96 Polo 1.6
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 09 Mart 2011, 12:12:09 »
bakın bu noktada objektif davranmak gerekir. senelerce 100 liralık gelirle 200 liralık yaşayan kredi kartı+banka kredileri+elden borçlar vs geçinen aileler gibi yaşadık ülke olarak. her ay eksiye girip eve haciz geldiğinde neden böyle olduk dedik durduk. (ülke ekonıomisi anlamında kastım. 5 yılda bir patlak veren krizleri hatırlayalım). şimdi ise gelir 150 liraya çıkmış olmasına rağmen 100 liralık yaşıyoruz. evet alım gücü düştü. ama borç ödüyoruz. eğer  eskisi gibi 200 liralık yaşayalım istiyorsak 150 liralık gelirle eksiye gitmeye devam.

bütçenin geliri belli gideri belli. siz vergiyi düşürüp gelirini azaltalım diyorsunuz. bir önceki örnekteki esnafa kar marjını kıs diyorsunuz. hesap ortada. bu adam alış fiyatına satış yaparsa batmaya mahkum. ve zaten öyle batmadı mı bu ekonomi? iyi bile dayanmışız aslında 20 sene 30 sene 40 sene. Atatürk'ten sonra en dengeli kalkınma şu an gerçekleşiyor. son 10 yılda ülkede çok ciddi sermaye birikti. şu an tek sorun sermayenin tabana yayılmaması. parayı elinde tutanların yatırıma döndürmemesi. küresel kriz sürerken yatırımdan korkmaları, önümüzü biraz görelim ondan sonra piyasaya girelim anlayışı. o da olduğu zaman bu ülke roket hızıyla yükselir hiç korkmayın. tüm kötümser görüşlere rağmen ben son derece iyimserim bu konuda. tozpembe gözlük de değil. bardağın dolu-boş yarısı hikayesi sadece.
iyide sen vergiyi toplayamayıp zırt pırt af çıkartıyorsun vergisini zamanında ödeyeni enayi yerine koyup habire dolaylı vergiye yükleniyorsun ondan sonrada yok bayilerin kar marjı fazla diye açıklayıp milleti salak yerine koyuyorsun ayrıca elindeki tüm değerli malları üç otuz paraya satıp altın yumurtlayan tavuğu kesiyorsun örenke tekel 230 milyon $'a özelleştirdin adam bir kaç sene sonra 3 milyar $'a sattı bu ekonomi bilmek ise ben bilmiyorum ha bu arada hani % 2 zam yapıyorlar ya ve vergiye zam yapmadık diyorlar ya oda külliyen yalan akaryakıta yapılan zama çıplak yakıta değil vergili fiyatına yapıyorlar yani 3 kuruş yapacağına 9 kuruş yapıp iyice enayi yerine koyuyorlar bilmem anlatabildim mi?

Çevrimdışı barthez

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 09 Mart 2011, 14:58:50 »
özgür arkadaşım tekel vb kamu kurumları özelleştirilmeli dünyada kominist ülkeler hariç
devletin sigara ve içki ürettiği görülmüşmü o yüzden hantal verimsiz kitlerin acilen özelleştirilmesi
gerekli devlet sadece düzenleyici olmalı tüm gelişmiş ekonomilerde bu böyle ama akaryakıt üzerindeki
ötv çok yüksek bunda hemfikirim :)
golf 4 1,8 Highline

Aramıza Katılın!

Reklamsız bir forum deneyimi ve daha fazlası için hemen üye olun veya giriş yapın.