Gönderen Konu: Yağ separatörü nelere neden olabilir???  (Okunma sayısı 8581 defa)

Çevrimdışı burukoglu

• Profili Görüntüle
Yağ separatörü nelere neden olabilir???
« : 29 Haziran 2010, 23:28:33 »
           Arkadaşlar 3 gün önce aracımla yolda giderken birden bire gaz kesti ve ne olduğunu anlamadan araç kendi kendine devrini 1200 lere çıkardı sonrasında gaza tepki vermeye başladı ancak devir yine yüksekti ve abgas werkstatt arızası verdi ki bu arızayı bi çoğunuz bilirsiniz boğaz kelebeği tıkandığında ve ya egr valfi tıkandığında verir ama ilginç olan devrin aşırı yükselmesiydi. Nitekim akşam ustaya götürdüğümde usta da aynı şeyleri söyledi fakat akşam olduğu için iş bugüne kaldı.
           Bugün arabayı tekrar ustaya götürdüm boğaz kelebeğini temizlettim, egr valfini temizlettim yağ, yağ filtresi, hava filtresi, bujiler ne varsa yapılabilecek yapıldı fakat hiç bir şekilde araba yapılanlara tepki vermedi ve çalışması hala aynıydı. İşin ilginç tarafı arabayı bilgisayara bağladığımızda sorunun egr valfinde ve boğaz kelebeğinde olduğu yazılıydı.
          En sonunda artık yapacak bişey kalmayınca ustaya topla arabayı yapılacak bişey yok dedim. Arabayı toplarken usta alttaki plastik bi parçada kırık olduğunu ve kırık olan kısmı kapattığında motor sesinin normale döndüğünü söyledi. Parçayı çıkardık yedek parçacıda bu plastik aslında görüntü itibariyle bi işe yaramıomuş edasıyla duran parçanın kodunu girdik ve yağ separatörü olduğunu öğrendik (Fiyatı 247.00 TL) sonucunda parçanın kırık olan kısmını bi yapıştırıcıyla sağlam bi şekilde kapattık ve araç normale döndü
         Arkadaşlar bundan sonra eğer abgas werkstatt uyarısını görürseniz mutlaka aklınızda olsun çünkü egzost manifoldunun üstünde küçük bi parça ve tespiti çok zor, o parça %100 sağlam olmadığında motor kesinlikle normal çalışmıyor çünkü egzsot manifolduyla boğaz kelebeğinin arasındaki hava akışını düzenliyor bu nedenlede herhangi bir nedenden ötürü zarar görürse boğaz kelebeğine fazla hava gittiği için araç rölantiyi ayarlamada oldukca güçlük çekiyor.....

Çevrimdışı gültekin77

• Hayat sürprizlerle dolu...
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2003 BORA TDİ 130 HP OTM.
Ynt: Yağ separatörü nelere neden olabilir???
« Yanıtla #1 : 30 Haziran 2010, 01:39:34 »
 Paylaşım ve bilgi için teşekkürler.
Karakter alışverişte ortaya çıkar.

Çevrimdışı LF313

• Profili Görüntüle
Ynt: Yağ separatörü nelere neden olabilir???
« Yanıtla #2 : 06 Temmuz 2010, 15:07:47 »
teşekkürler faydalı bir bılgı paylaşmıssın..sağolasın.

Aramıza Katılın!

Reklamsız bir forum deneyimi ve daha fazlası için hemen üye olun veya giriş yapın.