Reklamsız Bir Deneyim

VWTR forumunu tamamen reklamsız kullanmak ve tüm özelliklere erişmek için ücretsiz üye olabilirsiniz.

Giriş Yap Hemen Üye Ol
Aküyü değiştirdim, araba yakıtı içer oldu..

Aküyü değiştirdim, araba yakıtı içer oldu..

Başlatan yesiill, 14 Ağustos 2010, 00:52:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yesiill

Arkadaşlar arabam çalışmıyodu, akünün ömrü bitmiş. Götürdüm değiştirdiler. Şimdi iki gündür araba fazla yakar oldu, acaba boğaz kelebeğinin adaptasyonu bozulmuş olabilir mi? Şurdan geldi aklıma, boğaz kelebeği temizlenirken bağlantısını kesmezseniz yani üzerinde temizlerseniz sıkıntı olmuyor, ama beyinden bağlantısını keser yerinden çıkarıp temizlerseniz adaptasyon gerktiriyor, ve fazla yakıyor diye biliyorum. Dolayısiyle akü değişince bilgisayar sıfırlandığından , acaba  adaptasyon mu gerekiyor ne dersiniz ?

hakkut

Benim de yakıt tüketimim son 2 haftadır artmıştı. Ben de aküyü değiştirmiştim ama ondan süphelenmek aklıma gelmemişti. Bir ilgisi olabilir mi acaba?

golf_4

ben bogaz kelebegını temızlettırdım kısa zaman once sokup temızledıler..hemen ardından adaptasyon yaptılar
adaptasyon şart  :tamamdir
Vorsprung Durch Technik

delibey

fosilci

Alıntı yapılan: golf_4 - 14 Ağustos 2010, 13:38:35
ben bogaz kelebegını temızlettırdım kısa zaman once sokup temızledıler..hemen ardından adaptasyon yaptılar
adaptasyon şart  :tamamdir

İyide arkadaş akü degiştirmiş bogaz kelebegini temizletmemiş ki  :)

hakkut

Evet  boğaz kelebeği ile akünün ne alakası var.

freeman

akü değişiminde de sistemin elektriği gittiği için adaptasyon gerekiyor diye biliyorum bende.
Birde adaptasyon manuel olarak yapılabildiğinden bahsedilmişti, kontak açıp kapatma gaz kelebeğinin fişini söküp takma ile ilgili bi kombinasyon ama tam olarak sıralama nasıldı hatırlayamadım

R-Line

Alıntı yapılan: fosilci - 15 Ağustos 2010, 06:59:54
İyide arkadaş akü degiştirmiş bogaz kelebegini temizletmemiş ki  :)

boğaz kelebeği temizlendiği için adaptasyon bozulmuyor ki, fişi çektiğin için bozuluyor  :D
akünün sökülüp takılınca adaptasyon gerekiyor diye biliyorum, aracın benzin haritaları vs sıfırlanıyor.

golf_4

Vorsprung Durch Technik

maminci

Bu arada hangi akü ve fiyatı nedir?

golf2001

selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım.2001 golf aut.var.şu adaptasyon ayarını en iyi hangi servis veya usta yapar bilen varmı.eğer bilen var ise adres yazarmısınız.

freeman

Hoşgeldiniz,  en iyi derken iyisi yada kötüsü yok bu işlemin, bilgisayardan yada küçük el cihazı ile yapılıyor, komutu verince kendi ayarlıyor zaten, ustadan ustaya değişmez ;)

golf2001

selam.freeman (özgür) kardeş bilgilerinden dolayı teşekkür ederim. acemi olduğumdan bazı ayar ve tamirleri bilmiyorum.sağ olasın.peki ankarada hangi servis e gidiyorsunuz? tavsiye edebileceğiniz servis varmı ?