Gönderen Konu: yol bilgisayarında yağ lambası ve stop uyarısı hakkında yardım lütfen..  (Okunma sayısı 22070 defa)

Çevrimdışı nebi

• Profili Görüntüle
Öncelikle herkese selamlar.Mersinde ikamet ediyorum,geçici bi süreliğine şuan Ankaradayım.2001 model golf comfortline sahibiyim.Aracımı şehir içi trafiğin yoğun olduğu ve sürekli dur-kalk yapmak zorunda kaldığım küçük viteslerde kullandığım zamanlar yol bilgisayarında 'STOP. OELDRUCK MOTOR AUS.' şeklinde bi uyarı ve yağ lambası kırmızı yanar şekillde yağ lambası uyarısı alıyorum.ancak Mersin Ankara arası 500 km geldim ve normal trafikte böyle bi sorunla karşılaşmıyorum. Daha önce Mersinde yine aynı sorun sebebiyle yağ müşürü değiştirildi ama bişey değişmedi. :-\ en son iki gün önce kızılay ulus arası sabah trafiğinde bu sorunla karşılaştım ve trafik yoğunluğundan arabayı sağa çekinceye kadar biraz zaman geçti ve araba gazdan kesmeye başladı,motorun sesi değişti..   :'( Ankarada bana bu konuyla ilgili yardım edebilecek veya yol gösterebilecek saygıdeğer arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Çevrimdışı nebi

• Profili Görüntüle
bu arada aracımın yağı tamdı ve arabayı sağa çekip stop ettikten sora bahsettiğim uyarı geçiyor ve tekrar trafiğe çıktığımda aynı uyarıyı alıyorum..

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
boş yere mi veriyor uyarıyı, yoksa baktınız mı seviyesine yağın?

Çevrimdışı nebi

• Profili Görüntüle
boş yere mi veriyor bilmiyorum ama trafiğin yoğun olduğu yerlerde aracı küçük viteslerde kullandığım zamanlarda bu hatayı veriyor..
normal trafikte ve uzun yolda hiçbir sorun yok şükür..yağını yeni değiştirdiğim zaman bile verdi bu hatayı..

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
hocam o uyarıyı verdiğinde bi açın yağ seviyesine bakın, ihmale gelmez, arabada hep yağ bulundurun, sizin meseleye gelince kafam da karıştı, tahminde bulunmak da istemiyorum o açıdan,sadece ankarada olduğunuz süre içinde usta tavsiye edebilirim, kusura bakmayın :(

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
düşük yağ basıncı. yağ çubuğunun plastik parçalarının içeri kaçıp pompayı yüksek devirlerde tıkaması ve yüksek devirlerde yağ yetiştirememesi gibi sorunlar paylaşılmıştı forumda. yağ pompasında da arıza olabilir ama sensör arızası da olabilir.

A2 Golf/Jetta Oil Pressure Switches Checking
« Son Düzenleme: 03 Temmuz 2010, 08:34:43 Gönderen: golge »
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion

Çevrimdışı nebi

• Profili Görüntüle
arkadaşlar bugün şaşmazlar oto sanayide özel servise gittim,araca cihaz takıldı yağ basıncı seviyesi düşük olduğu için önce yağ filtresi değişti,yağ filtresi tıkanmıştı ama değişiklik sonrası cihaz hala yağ basıncını düşük gösteriyordu.sonra yağ pompası değişikliği için karter ve yağ pompası söküldü ve usta segmanların delikli olduğunu ve bunların değişmesi gerektiğini, daha önce değiştirilirken yanlış takılmış olduğunu,deliksiz olması gerektiğini,yoksa delikten yağ kaçırarak yağ basıncını düşüreceğini söyledi,bu arada rektefiye ustası pistonları kontrol etti.3 piston iyi durumda ve 1 pistonda % 4 boşluk olduğunu belirledi.usta sorunlu olan o pistonun değişmesi ve sorunun düzeltilmesi için motoru indirmemiz gerektiğini ve bunun maliyetinin 2000 tlyi (işçilik ve değişecek parçalar dahil) bulacağını söyledi..  :'( arabayı serviste bıraktım ve ustaya ben mali durumuma göre sana haber vereceğim diyerek servisten ayrıldım..arabayı şubat ayında 17500 tl ye almıştım. (160000 kmde 2001 golf comf.) yıllardır hayalini kurduğum golfüm şimdi beni çok zor durumda bıraktı..motor indirmezsem masrafım 700 tl civarı olacak..ustaya pazartesi haber vermem lazım..bir pistonda % 4 boşluk sizce aracımda ne gibi zararlara sebeb olur,yani bi piston için motor inidrirsem bütçem altüst olack..bu konuda bilginiz varmı arkadaşlar,ya da tavsiyelerinizi almak istiyorum..inşallah kimse böyle bi sorunla karşılaşmasın gerçekten zor..cevap yazan boralp ve golge dostlarıma saygı ve selamlarımla...

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
bence daha ucuza yaptırabilirsiniz. birkaç yere daha gösterin. motor inerse segmanlar da değişir. ayrı ayrı işçilik değil ki bu. motoru kaç paraya komple rektefiye ediyorlarmış ki? bir piston ve segmanlar için de o kadar para istemeleri ilginç. birkaç özel servis gezin. ayrıca her motor ustasına da güvenmeyin. motor çalışırken  tekleme sesde gariplik var mıydı? adam boşluk var dedi diye inanmayın hemen. yetkili servisten sadece parçaların fiyatını sorun ayrıca. olmazsa alır biyerde değiştirtirsiniz. motor konusu şakaya gelmez orjinal parça takmaya özen gösterin. her bilir bilmeze motor yaptırmayın.

2001 1.6 benzinli ise AKL motor
piston + segmanların fiyatı 300 civarında Buraya bknz.
« Son Düzenleme: 04 Temmuz 2010, 18:27:02 Gönderen: golge »
../__________ ___\..
       my golf is my passion

Çevrimdışı serhat_74

• vw bora
    • Profili Görüntüle
bence nebi arkadasım golge arkadsın dediği gibi her bilir bilmeze  motor yaptırmayın kötü bi sorun sizin acınızdan umarım en kısa zamanda
çözüme kavusur ama bizim bi akrabamız reno-9 vardı binmek için yaklaşık 1200 lira masraf etmiş aracını bırakıp 800 900 tl parcalar 300 tl işçilik normalde bu paraya reno 9 için sıfır motor olması gereklitdi ama arac 2 ay gecmeden yavastan yavastan sorun yapmaya başladı oakadar masarafa karsın bizim kendi ustamız 70 bilmedin 100 lira işçilik alırdı demek istedigim 2000 tl ve 300 tl işçilik  yüksek bi mebla  1.cisi parcaların  taklıdıgından emin olun 2cisi herkze arac bırakıp yaptırmayın kendiniz bizzat basında durun parcalarınızı temin edip eli düzgün bi ustaya yada servise işçilikte anlşarak  yaptrırmanızı tavsiye ederim sorunuz inş hallolur...

Çevrimdışı nebi

• Profili Görüntüle
arkadaşlar segmanların tanesi 50 tl (4 adet için 200 tl), yağ pompası 150 tl, yağ filtresi 50 tl, yağ değişimi 90 tl ve motor inince değişmesi zorunlu bikaç parça varmış tam hatırlamıyorum, bunlar artı işçilik 2000 tl dedi usta..ben şimdi motoru indirmeyeyim diyorum,çünkü 2000 tl çok fazla geldi bana da.motorun çekişinde bi sorun yoktu zaten..yarın tekrar şaşmazlara gidip ustaya sadece yağ pompası ve yağ ile segmanları değiştirmesini söyleyecem..inşallah sorunum çözülür..iyi dilekleriniz için sağolun.. çok canımı sıktı bu olay,ıigilenen ve fikirlerini benimle paylaşan dostlarıma saygı ve selamlarımla..durumdan sizi haberdar edeceğim..

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
bence yağ basınç sensörünü değiştirseniz önce daha mantıklı olur. arıza sensör kaynaklı olabilir. olmazsa didiklerinizi yaparsınız. yine de siz bilirsiniz.
../__________ ___\..
       my golf is my passion

Aramıza Katılın!

Reklamsız bir forum deneyimi ve daha fazlası için hemen üye olun veya giriş yapın.