Yola çıkıyorsunuz 102 manuelde çok üst devirlere geleceksiniz ki hele ki jetta octavia gibi 1300kg üzeri araçlarda +lpg 1490kg oluyor, ancak tad alasınız,golf 4 e laf yok 1140kg onunla süper uyumlu.
Triptronik 2005-2006 """"6ileri""" harika bir şanzıman. 1500kglik jetta lpg liyi öyle sırtlıyorki çok şaşırdım kullanınca. vites oranları çok kısa tutulmuş 50de 4e atıyor. Ama basınca D konumunda çok tatlı hele S e alınca 6000devrde motor kükrteyerek vites atıyor çok eğlenceli. Gaz pedalı elektronik ve kullnıcıyı iyi okuyor. Manuelde 5le girip zamanınsa vites küçültememekten 80le bitirdiğin tırmanışı, otomatik 6ileri D de bile 120lere çıkarıyor 100 de bitiriyor çünkü vites geçişleri çok hızlı pedala basınca hemen alt vitese geçiyor ve sırtını koltuğa yaslıyor. Hemde öyle yaslıyor ki binen herkes turbo var zannediyor.
Triptronik topuzu geri vrumada vites yükseltme, öne vurmada düşürme şeklinde çalışıyor. Manuel viteste olduğu gibi araç canlı karakterini yitirip sakinleşiyor. Eğlenceli tarafı yok yalanada gerek yok.
Kusuru: *yakıtı artırdığı söyleniyor ama bahsettiğim jetta çok fazla tüketmiyor
*90.000de yağ değişmesi lazım dışarıda bile 200tlnin üzerinde.
*Kullanmda turbo gibi herkesin bilmediği ama çok dikkat edilmesi gereken şeyler var. Ör : frene tam bastıktan sonra P den D ye alma. Bu yapılmazsa çok sarsıntılı geçtiği gibi zamanla büyük arızayada neden oluyor.
10yaşının üzerindeki otomatiği almak ben çok riskli, ama temiz 2-3yaında alsaydım 10-15sene rahat binerdim.
SEN NİYE OTOMATİK ALMADIN:BAHSETTİĞİM ŞAZIMANDAN SONRA VW NİN KENDİ GELİŞTİRDİĞİ TEKNOLOJİ DSG VAR BİZİMKİLER DE PERFOMANS/TÜKETİMDE DEVRİM DEĞERLERE İMZA ATSADA, OTURMUŞ TEKNOLOJİ DEĞİL ARIZA ÇOK VERİYOR TAMİRATI AŞIRI PAHALI AKILLARA ZARAR ÖLÇÜDE.