Reklamsız Bir Deneyim

VWTR forumunu tamamen reklamsız kullanmak ve tüm özelliklere erişmek için ücretsiz üye olabilirsiniz.

Giriş Yap Hemen Üye Ol
ABS Işığı - Sayfa 7

ABS Işığı

Başlatan Erhan, 21 Mayıs 2007, 14:28:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yunusdemirtas

2000 polo comfortlıne sahibiyim.Aracı aldıktan 1 ay sonra ABS ve ! işareti yandı.İzmir Bornova 3. sanayide beyin ayarı yapılınca geçti.(50 YTL)

serkan29

arkadaşlar bu akünün üzerindeki sigorta tablası nerededir?

e-XPLoDeR

Arkadaşlar, konuyu hortlatmış olacağım ama...
2 gündür benim 2000 model Polo'mun da ABS ışığı yanıyor. Bugün sanayiye gittim, yetkili servis 1.500 TL, diğer servis (hurdacıdan beyin almak kaydıyla) 300-500 TL masraf çıkardı. Beyninin değişmesi gerekiyormuş (hidrolik pompası arızası verdi bilgisayarda). Ben de bu kadar para verecek değilim artık bu lanet olası arabaya. Daha geçen ay 10 bin bakım yaptırdım, ondan önceki ayı boğaz kelebeği değiştirdim, ondan önceki ay otomatik vitesle ilgili bir parçasını değiştirdim vs. Her ay bozuluyor ve her ay maaşın 3'te biri arabaya gidiyor, lanet olsun aldığıma...

Şehir içinde sürüyorum, ani fren yapmıyorum. Usta, bu şekilde kullanırsın ama sadece ABS çalışmaz dedi. Sizce kullanayım mı bu şekilde?

barut

kullan kullan benimde durum aynı hiç sorun yaşamadım :D

eray6r

2001 otomatik polo var arkadasımın bi kaç kez yaşadık küçük viteslerde abs ye soktuğumuzda aba uyarısı söndü bir kaç kez denedik oldu abs ye girmediği sürece servise gitmemize gerek yok :D

e-XPLoDeR

Teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için.
Yani, küçük vitesle ABS'yi devreye sokmaya mı çalışayım? O zaman uyarı ışığı sönüyor mu?

"ABS'ye girmediği sürece" demişsiniz. O ne demek?

m1s1r

arkadaşlar tamamen bilgisizliğimden soruyorum komik bir soru olabilir :) Bende 2002 9N polo var araçta ABS varmı yokmu nasıl anlarız? Aracı ilk çalıştırdığımda ABS ışığı olduğunu düşündüğüm herhangi bir ışık yanmıyor. ABS ışığı nasıl birşey?  ::)

m1s1r

araç tek kapı modeli

e-XPLoDeR

O zaman ABS yok demektir  :tamamdir

m1s1r

neden tek kapılarda ABS yok? Tek kapı 9N'lerin piyasası nedir şuanda. Araç 100 beygir sanırım

ERSAN

Arkadaşlar, belki yardımcı olabilirim diye bazı bilgiler vereyim,

abs sensörleri nasıl test edilir;
1. Abs sensörünün kablosu klemens ten sökülür
2. AVO metre (multimetre) nin direnç ölçme kısmı seçilir ve 2 kabloya dokundurulur.
3. Ölçü aletinde 400 ile 2000 ohm direnç görmek gerekir.
4. gene aynı pozisyonda ölçü aleti AC VOLTAJ konumuna alınır.
5.Tekerlek yavaş yavaş döndürülür ve ölçü aletinde voltaj değerlerinin değiştiği görülür ise sensör sağlamdır.

* Abs sensörü bu değerleri göstermiyorsa söküp zımpara ve kontak sipreyi ile temizleyin, gene çalışmaz ise sensör arızalıdır.

**sensör den abs beynine giden kablolarda hata olma ihitimali de cok yüksek,
gene ölçü aleti ile sağlamlık kontrolü yapılması gerekir.

*** Akü üzerindeki sigorta yatakları cok oksitleniyor onların da temizlenmesi gerekir.
BMW 1.16 M PAKET

Kerem41

97 model 1.4 sportline var bende aynı sorunu yasıyorum ama benimki biraz değişik kafanı göre yani yanyo sünüyo ampülü sökesim geliyo cıldırıcam

salihsefa

Alıntı yapılan: Kerem41 - 23 Mart 2014, 18:53:43
97 model 1.4 sportline var bende aynı sorunu yasıyorum ama benimki biraz değişik kafanı göre yani yanyo sünüyo ampülü sökesim geliyo cıldırıcam

konunun tümünü okumadım muhtemelen yazılmıştır, arka koltuk altında arka tekerlere giden sensörlerin kabloları var onları kontrol edin.
Sev seni seveni hâk ile yeksan ise, sevme seni sevmeyeni Mısır'a sultan ise.

Ehli irfan arasında aradım kıldım talep, Her hüner makbul imiş, İlla Edeb illa edeb

Kerem41

ettim hatta kontak spreyiylede temizledim bugun de sensörlere baktırıcam bakalım ne cıkıcak