RÖLANTİDE DEVİR BOZUKLUGU VE TİTREME

Başlatan avci78, 24 Mayıs 2009, 23:27:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

avci78

Merhaba arkadaşlar 99 model otomatik golf'e binmekteyim.Aracımda aynı zamanda lpg var.Sabahları benzinle çalıştırırken zor çalışıyor ve rölantiyi tutdugu zaman motorda titremeler başlıyor ısındıgı zaman biraz kesiyor ama devam ediyor.

Bende problemi ustama anlattım ve bogaz kelebegi temizlendi,benzin regülatörü temizlendi ve benzin filitresi değişti.buna ramen durum aynı değişen birşey yok yardım ederseniz sevinirim.

nakres

merhaba kelebek temizlendikten sonra adapte edilmedi mi ?
!!!!MECNUN  BİLSEYDİ VW SEVGİSİNİ SEVERMİYDİ LEYLA ZİLLİSİNİ...?????...!!!!
    http://www.vwpasa.com/   
    http://www.andcarotomotiv.com]Andcar Otomotiv Hizmetleri[/fon

avci78

evet adaptasyon yapıldı.ama hiçbir değişiklik yok.

dave123

kardeşim bendede aynı sorun uzun süredir var,
kelebeği temizletiyorum sürekli yine bozuluyor,
usta artık kelebeğin değişmesi gerek ayar tutmuyor dedi...

kelebek fiyatı 380 TL dedi orjinalmiş, bende yetkili servise sordum 900 TL civarı dedi,
orjinali siemens vdo mu oluyor internette de siemens markalar 380-400 civarı.

ben mecburen artık değiştireceğim

kamasutara

Bende de bi ara böyle bir sorun vardı.Fakat büyük ihtimalle bujilerden kaynaklanır.Lpg nin ateşlemesiyle benzinli arbanın ateşlemesi farklı olduğu için bujiler çabuk eskiyo.Bence bujileri değiştir,birdei de ayar yaptır.Düzeleceğini düşünüyoruım

dave123

vallaha mı? hay ağzına sağlık, başka bir ustaya sorayım bi, inşallah ateşlemedendir,
semptomlar ondan kaynaklanıyor gibi ama bilgisayarı takınca boğaz kelebeği arızası diyor???

bilmiyorum kafam karıştı valla

avci78

arkadaşlar sizin ve benim dediğiniz bogaz kelebeğinden değil ondan olmuyor.enjektörler kirlenmiş olabilirmi? çünkü ben buji,benzin filitresi ve benzin regilatörünü deiştirdim.ama düzelmedi birde motor manifolttan hava alıyordu onuda yaptırdım biraz düzelme var ama halan devam ediyor sarsıntı azaldı.ben artık yakıt enjektörlerinden şüpeleniyorum kirlenmiş yada arıza yapmış olabilir.sizce mantıklımı?

blackjack

Kelebeği komple değil, üzerindeki sensörü değiştirebiliyoruz diye biliyorum?
Golf IV

acarkan

avci78

avci78

usta lambada sensörü yapmaz diyor çünkü değiştiginde zamanla tekrar arıza veriyormuş

matrak-85

arkadaşlar volkwagenin genel sorunu lpg li arabalarda rölatni düzensizliği ismini yanlış hatırlamıyorsam debimetreden kaynaklanıyor. yenisini taksanız dahi bir kaç ay sonra yine aynısı olur. bence artık kafaya takmamak lazım.

yellow_driver

Alıntı yapılan: avci78 - 29 Mayıs 2009, 15:39:34
usta lambada sensörü yapmaz diyor çünkü değiştiginde zamanla tekrar arıza veriyormuş
herşeyi denemişsiniz madem birde carbon clear (enjeksiyon temizliği) yaptırın. aslında nasıl ki bujiler 2 yağ değişimine bir değişmesi sağlıklıysa bu temizliğinde arasıra yapılması lazım. zaten ateşleme ne kadar sağlıklı olursa araçta o kadar sağlıklı çalışır ve az yakar. benim araçta da çok az titreme var ve 2 senedir yağdan başka bişey değişmedi. bu yaz bende herşeyi değiştireceğim full bakım full performans  :tamamdir

Ekrem

Hocam merhaba,
Şu Carbon Clear (enjeksiyon temizliği) hakkında biraz bilgi verirmisin, nasıl bir işlemdir bu, bide fiyat aralığı nedir?