Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: 1,6 dizel Mk1 im  (Okunma sayısı 22243 defa)

Çevrimdışı fatihk

    Şehir
    Ankara
  • Volkswagen Türkiye
Ynt: 1,6 dizel Mk1 im
« Yanıtla #14 : 11 Mart 2015, 11:57:09 »
Hocam nasıl yakıt tüketiminde nasıl bir iyileşme oldu? Çekiş ne kadar etkilendi? Enjektör kontrol işini enjektör işi yapan ayrı ustalar mı kontrol ediyor?

Teşekkürler

Çevrimdışı fhrttn

  • Otomobil
    dizel golf mk1
    Şehir
    Ankara
Ynt: 1,6 dizel Mk1 im
« Yanıtla #15 : 11 Mart 2015, 13:45:50 »
kardeşim yakıt çok değişti önceden çok yakıyodu 28 kuruş falan şimdi 20 kuruşa falan düştü çekiş artıyo arabanın sesi çok değişti sessiz ve sarsıntısız çalışıyor.Evet dizel pompacıya gittim enjektörleri söktü baktı test etti hepsi aşırı derecede işiyodu memelerini sıfırladı avans ayarı yaptı şimdilik bi sıkıntı yok duman atma olayınıda kesti.Benim araba çekişten biraz düştü çünkü ben daha az yaksın diye pompayı biraz ksıtırdım

Çevrimdışı fhrttn

  • Otomobil
    dizel golf mk1
    Şehir
    Ankara
Ynt: 1,6 dizel Mk1 im
« Yanıtla #16 : 11 Mart 2015, 13:46:32 »
evet ayrı bu pompacılar sadece enjektör ve pompa işi yapıyorlar

Çevrimdışı fatihk

    Şehir
    Ankara
  • Volkswagen Türkiye
Ynt: 1,6 dizel Mk1 im
« Yanıtla #17 : 11 Mart 2015, 17:17:28 »
        Bende size yanıt yazdıktan sonra ustama gittim (Aracım 80 model golf mk1 1.6dizel). Benim pompa Komple revize edilmişti. Enjektörlerimde sağlam demişlerdi.  Avans ayarının düzgün olduğunu, ve pompayı da ayarlayalım deyip böyle mekanik pompanın 4 tane borularının çıktığı bir yerde uçta 2 tane somun gibi bir şey vardı. Birini gevşetip diğerini sıktı. Sonra gevşettiğini de sıktı. Tamam abi dedi. Arabanın düz yolda ve tek kişi çekişi olduğumdan bir şey anlamadım. Bakalım yakıt tüketimini yeniden ölçeceğim. İnşallah 20 krş ları görürüm.

       Bir de arkadaşlar bir ustaya yolum düştü. Laf döndü dolaştı motorun durumuna üfleyip üflemediğine geldi. Usta Motor üst kapağından çıkan hortumunun klipsini pense ile söktü motor çalışırken o boruya parmağını bastırdı. Anladığım kadarı ile motor kompresör ve basınç o boru ve hortumdan çıkıyor. Ne ise borudan parmağını çekince parmağında simsiyah yağ var; Bak dedi bu motor dedi yağ atıyor. Yağ çubuğunu da çekince hafif bi üfleme var. Kendi ustam bu motorlardaki üflemenin kompresyon kaynaklı bir miktar üflemesinin normal olduğunu söyledi. Kafam karıştı açıkçası. Hiç mi üflemeyecek? Ya da üflese bile hiç yağ gelmemesi mi gerekir?

Bir de hocam siz de Ankara da imişsiniz. Bir gün görüşsek sizin araç ile benim arac bi araya gelse. Ne güzel olurdu.

Teşekkürler.


« Son Düzenleme: 11 Mart 2015, 17:20:35 Gönderen: fatihk »

Çevrimdışı fhrttn

  • Otomobil
    dizel golf mk1
    Şehir
    Ankara
Ynt: 1,6 dizel Mk1 im
« Yanıtla #18 : 12 Mart 2015, 08:04:59 »
öncelikle kardeşim memnun oldum tanıştığımıza.enjektörlerin sağlam olduğu kanısına nasıl vardı sökmeden araban ne kadar yakıyor siyah duman atma varmı aracında.Pompayı motor ustanmı ayarladı ben o hataya düştüm motor ustam avansını ayarlayım deyip daha beter etmişti. Sana tavsiyem aracın ne kadar yakıyor bilemiyorum ama çok yakıyosa sesli çalışıyosa duman atıyorsa büyük ihtimal enjektörlerin bakım istiyor bunuda enjektörleri söküp makinaya bağlanması gerekir. gerçekten yakıta çok etkisi oluyor çalışması gidişi değişiyor arabanın. öncelikle araban ne kadar yakıyor onun bilgisini paylaş aşırı duman atma varmı bi bak bakalım.

Üfleme olayına gelince ustaların her dediğine kulak asma arabanda aşırı derecede yağ eksiltme mavi duman atma olayı yoksa takma kafana bizim araçlar gerçekten özel ve sağlam araçlar yağını sık kontrol et o kadar üfleme benim arabada da var o kadar olur üfleme sıkıştırma ufaklığı yağsız bırakma hararet yaptırma seni emekli eder Allah ın izniyle.

Tabi olur buluşalım neden olmasın ben gazi üniversitesinde çalışıyorum buyur yolun düşerse gel her zaman beklerim.

Çevrimdışı fhrttn

  • Otomobil
    dizel golf mk1
    Şehir
    Ankara
Ynt: 1,6 dizel Mk1 im
« Yanıtla #19 : 12 Mart 2015, 08:11:59 »
nu maram 0 506 991 62 50 Rektörlükteyim gelirsen ara kapalı garajda olur benim araba senin aracıda getir bi bakalım sesine falan görüşürüz aeo