Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: 2. el ekspertiz hizmeti ve fiyatlari...  (Okunma sayısı 25271 defa)

Çevrimdışı teo

2. el ekspertiz hizmeti ve fiyatlari...
« : 15 Ağustos 2007, 10:36:07 »
Almayi dusundugum, distributor garantisi bitmis bir 2. el VW Golf Mk5 icin ekspertiz hizmeti almak istiyorum. Istanbul'da, resmi yetkili VW servislerinden bazilari bu hizmeti veriyor. Daha once de bir kez bu hizmeti aldim. Ancak anlamadigim sey, bu servislerin hepsi resmi yetkili olmasina karsin, "101 nokta kontrol" (hepsiyle tek tek teyid edilmistir yapilan islemin bu oldugu) isleminden ibaret olan 2. el ekspertiz hizmeti fiyati Istanbul'daki servislerde 50 YTL ile 230 YTL arasinda degisiyor. Tabii ki Dogus olanla olmayan farkedecektir bunu anlarim ama bu kadar az sayidaki farkli firmada bu oranda fiyat farkliligi normal midir?

Bunu Dogus'a danistim; "saat ucreti budur, bu isin aldigi zaman da su kadar saat; buyrun siz hesaplayin diyor; 230 YTL mantikli oluyor. Saat ucretinin fark edebileceginin farkindayim ama bu kadar mi fark eder? Saat ucreti o kadar farkli degilse ister istemez "Diger servisler bu isi cok kisa surede bastan savilacak bir bicimde mi yapiyor?" diye endiseleniyor insan... Nasil olsa bu hizmetin baglayiciligi yok; bu islemi yapip sorun cikmadiginda arabayi satin alip 1 hafta sonra bir sorun cikarsa o servise gitseniz "araba bu 1 hafta icinde bozulmus olabilir" deyip sorumluluk almayacaklar nasil olsa... Suphemi ortadan kaldirmak icin ne yapip edip Dogus servislerinden mi almaliyim ya da almam daha iyi olur bu hizmeti?

Bu konudaki fikirlerinizi almak isterim

Simdiden tesekkurler.

Ynt: 2. el ekspertiz hizmeti ve fiyatlari...
« Yanıtla #1 : 15 Ağustos 2007, 17:21:39 »
bence bu isler tamamen goz boyamak.
insanlar ikinci el arac alirken bir guvence ister.bunu da dogus gibi bazi markalar yapiyorlar.fakat arac sorunlu olursa ne yapar ederler laf kargasasiyla birlikte isi cozerler.
bence hic geregi yok boyle birseye.guvenilir bir usta bulmaniz yeterli.

bahsettiginiz gibi bu saatle olculuyor.saatlik iscilik bedeli 50 ytl dir.yapilan isleme gore ne kadar sure aldiysa 50 lira ile carpilir...

saglicakla kalasin.

Çevrimdışı TuningLINE

  • Polo Community
Ynt: 2. el ekspertiz hizmeti ve fiyatlari...
« Yanıtla #2 : 16 Ağustos 2007, 09:15:23 »
rakamlar yüksek bence
hepsi için demiyorum ama bazen 2-3 saat hatta bazende daha fazla saatte bekletiyorlar insanları
http://img149.imageshack.us/img149/5428/vwpolo6ndriverwo9.gif

Lütfen elinizden geldiğince Türkçe yazım kurallarına dikkat ediniz

Çevrimdışı teo

Ynt: 2. el ekspertiz hizmeti ve fiyatlari...
« Yanıtla #3 : 16 Ağustos 2007, 11:29:57 »
ben bu ekspertizi her durumda bir resmi yetkili servise yaptiracagim. sadece onlar arasindaki bu fiyat ucurumu ve bu durumda hangisini secmem gerektigi konusundaydi sorum...

Çevrimdışı teo

Ynt: 2. el ekspertiz hizmeti ve fiyatlari...
« Yanıtla #4 : 18 Ağustos 2007, 22:33:18 »
VW Golf Mk5 1.6 FSI comfortline 2. el ekspertiz hizmeti icin istanbul maslak'taki dogus oto VW merkez servisini sectim. ayni zamanda yeni almayi dusundugum aracin merkez servisinin calismasinin nasil oldugunu gorurum diye dusundum. ilginc ama en pahali fiyata sahip degildi dogus maslak. 160 YTL ucret odedim. 3.5 saat surdu. Bu 3.5 saatin tamaminda aracla ilgilenildi. hic bir fazladan bekleme yasamadim.

oncelikle araci lifte alip aracin alti ve lastikleri ayrintili olarak kontrol ettiler daha sonra da mekanik bolume aldilar. hem farkettirmeden uzaktan, hem de bazen arac yanina gidip baktim yapilanlara. gercekten de mekanikte 101 noktayi tek tek ciddi sekilde bakarak kontrol ediyorlar. daha sonra da kaporta bolumunde ciddi bir kontrolden gecti. daha sonra da arac gecmisi konusunda elime islem listesi tutusturulmak yerine tum yapilmis olan islemler konusunda tek tek ve ayrintili olarak bilgi verildi servis danismani aytac bey tarafindan. en son olarak da servis sefi orhan bey, test surusunu bensiz tamamlamis olmasina karsin, ricam uzerine beni kirmadan bir kez de benle cikti test surusune. gerek kontrol edilmesi gereken ozellikler gerekse pakete ozel ek donanimlarin bir anlamda demosunu yapti ve yorumlarini iletti. arac yikamaya da alinacakti ancak gerek temiz oldugundan gerekse zamanim olmamasindan yikama yaptirmadim.

tum bunlardan sonra, hem on kontrol, hem mekanik, hem de kaporta konusunda sadece formalite icabi yazili degil sozlu olarak da ayrintili olarak bilgilendirme yapildi. en son olarak da o model araca uygulayabilecegim ek donanim aksesuarlari ve kozmetik makyaj secenekleri konusunda bilgilendirip onerilerde bulundular.

yapilan islemler, islemler sirasinda gosterilen ozen, ve tum servis ziyaretimiz boyunca gosterilen nezaket ve saygi cok hosuma gitti. ha zaten bu olmasi gereken bir sey ama bir cok marka servisinde de gorulmeyen bir durum. o yuzden memnuniyetimi dile getirmek istedim. ilk kez bir VW sahibi olmak uzere olan bir kullanici olarak alici gozle inceledigim dogus maslak servisi benden 10 puan aldi. bu yuzden de alacagim aracin durumu konusunda da icimi rahatlatti, olmasi gerektigi gibi.

bu arada aracin donanim duzeyi ve gercekte sahip oldugu donanim konusunda bazi suphelerim vardi ve satis bolumunu aradim ve daha once de baska bir konuda tatminkar olarak beni bilgilendiren bircan hanim, alacagim aracin 2. el bir arac oldugunu bilmesine karsin, nezaketle ve istekle gerekli arastirmayi yaparak ayrintili olarak beni yine tatminkar sekilde bilgilendirdi.

dogruluk ve guzelliklerin ovulmesi yanlislik ve cirkinliklerin de yerilmesinin cok onemli oldugu bir sektor olan otomotivde ben de bu memnuniyet yazisini yazmak istedim.
« Son Düzenleme: 18 Ağustos 2007, 22:40:53 Gönderen: teo »