Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: İlginç bi milletiz vesselam ...  (Okunma sayısı 4814 defa)

Çevrimdışı lostys

  • T-Dawg!
İlginç bi milletiz vesselam ...
« : 15 Ocak 2011, 20:24:18 »
dikkat ettim de, bi kaç gündür facebook ta son bi kaç gündür alkol satım yaşının artırılmasına yönelik tepkiler fazlasıyla arttı. başka bi çok şey için sesimizi çıkartmazken, vergiler, akaryakıt fiyatları, sağlık vs, alkol satım yaşı artıyor diye ülke sallanacak nerdeyse. nedir bu anlamadım gitti. amerika ve avrupada alkol satın alma yaşı 21 ve 24 ken, bizde de yükseltilse fena olmaz mı ? ne kadar çok alkol "bağımlısı" arkadaş varmış...

ilginç bi milletiz vesselam..

Ynt: İlginç bi milletiz vesselam ...
« Yanıtla #1 : 15 Ocak 2011, 22:32:10 »
avrupada cocuk sayilacak kadar kucuk ya$taki ufakliklara alkol orani az , du$uk icecekler satiliyor Turkiyede varmi peki ? yok degilmi olmaz tabi.yakinda adam evinde icer veya ailecek icer,icmeyen kesimde dedikoduvari edalarla lafini ederler bunun sonra di$lanmasi soz konusu. sonra kutupla$ma vs vs. demokrasiymi$ gec! TR $uan bolunmu$ durumda coktandir bu boyle benim goru$um.

 avrupada genelevleride var, tecavüz sayisi hic yok denecek kadar az. ama TR'de 90 ya$indaki hasta nineye dahi tecavuz eden bi ulkenin halkiyiz?hergun baskin yapiliyor trde... avrupada cogu ülkede cigara esarar icimi belli dozajda serbest her ulkede olmasada veya TRdeki kadar zaten sert degil . avrupada oyle boyle deniyor aynisiym$ gibi gosterilip iyi icraatlar diye bahsediliyor bihaber halka , sonra cikip 2 3 lafla biryerlerde aklayip paklayip ordada $urdada var diye orneklendiriliyor yanli$ $ekilde. en basiti arac forumundayiz hani bizim halkimiz en iyisine layikti dolayisiyla ekonomimiz dunya siralamasinda cok iyiymi$.mazot benzin gaz en pahali ulkeyiz ki geci$ hatti ulkesiyiz ve en yakin ulkeyiz.garip degilmi ? ab ulkesi olacagiz, tabi tabi!  boylelikle ali$iyoruz kokune kadar.
hepsi koca bir yalan.
  avrupadaki (sozum ona ab standartiymi$ ustune ustelik ekonomiziz sayili birkac ulke arasindaymi$) emeklinin maa$iyla Turkiyedeki emekli maa$inin arasinda 1000 ille 1500 euro fark var.en du$uk olarak.hani AB standarti? bakkali cakkali öldürdu koca ali$merkezleri acildi, almanyada bile yok o$ekil ali$veri$merkezleri emin olun.seyyar saticiyi imha ettin esnafi imha ettin hani seyyai yok olduda esnafami yaradi ? yoo holdinglere yaradi o holdingler kim ?ne ABsi!!
nice ornekler. cok iyi orgutlenme olmu$ zamaninda ve sistematik ilerliyorlar... dünyevi i$lerle ugra$anlar bugun halki dolandirip vatani satmakla me$guller.maneviyat usul usul koreltiliyor.bu anlamda evet aynen ab vatanda$ina benzetilip daha  iyi güdülebilecegiz, du$uncesindeler.

dediklerimi anlamayip kesin beni Allahsiz ilan edecektir partizanlar.son 10 senede bu hep boyl olmu$tur ali$igiz.
« Son Düzenleme: 16 Ocak 2011, 01:33:26 Gönderen: Serhat4Motion »

Ynt: İlginç bi milletiz vesselam ...
« Yanıtla #2 : 15 Ocak 2011, 23:40:38 »
 :tamamdir +1
yurtdışında yaşayan her Türk'ün burda yaşayanlardan çok daha milliyetçi olduğunu Antalya/Alanya'da doğmuş büyümüş biri olarak küçük yaşda komşum olan sayısız gurbetçiden öğrendim, şimdi büyüdüm ve 30 yıllık hayatımda ülke hakkında en gerçekci konuşmaları muhacir dediğimiz Bulgaristan göçmenlerinden duydum bu ülke de acıdan bahsedip prim yapan milyonlarca insana rağmen gerçek acının şehit yakınları olduğunu jandarma komutan şöförüyken bu ailelere senede 1 kez yapılan ziyaretlerde anladım işim gereği güzel ülkemin yarısından fazlasını ve hatta ülke dışını canım ne zaman isterse görebilme lüksüne sahibim bu nedenle RESİM'in hepsini uzakdan bakıp görebildiğime inanıyorum oysa hayatda bıraktığı iz rutin birkaç kilometreyi geçmeyen milyonlarca insan resimin içinde nerde olduğunun farkında değil ve bana göre bunca insan böyle ve sana göre de ben neysem ben de buna inanmak zorundayım çünkü inkar sadece bizi daha mutlu yapar ama istenilen gerçekse mutlulukdan feragat edebilmeli insan....
« Son Düzenleme: 15 Ocak 2011, 23:43:30 Gönderen: baki çelik »

Çevrimdışı lostys

  • T-Dawg!
Ynt: İlginç bi milletiz vesselam ...
« Yanıtla #3 : 17 Ocak 2011, 12:26:51 »
ya meseleyi siyasi olarak ele almak istemiyorum. parti tutmam, partizanlık da yapmam, herkesin tuttuğu kendinedir. benim garibime giden sadece bu olayların bu şekilde gelişmesi, o kadar. içki içmek/içtirmek bu kadar mı normal hale geldi de herkes ayaklandı, konunun bu çerçevede ele alınması daha hoş olur kanımca..

Çevrimdışı barut

  • Şehir
    İzmir
Ynt: İlginç bi milletiz vesselam ...
« Yanıtla #4 : 17 Ocak 2011, 15:35:48 »
bi yurtdışı yaparsan ne kadar normal hale geldiğini sende anlayabilirsin. ben şahsen içerim ama öyle uluorta değil adam gibi gidip evimde yada akşam arkadaşlarımla uygun bi yerde. Bunu bu şekilde yapan insanlar için her kısıtlama sinir bozucudur o yüzden 18 yaş sınırı ülkemiz için uygun bir sınırdır.

Çevrimdışı Han

  • Her Şey Golf Mk1 ve Dostluk İçin.
Ynt: İlginç bi milletiz vesselam ...
« Yanıtla #5 : 17 Ocak 2011, 17:03:38 »
Cannabis isteriz
işin içinde erci var ise gerisi teferruattır :D
http://GolfMk1Ciyiz.Biz Her Şey Golf Mk1 İçin

Ynt: İlginç bi milletiz vesselam ...
« Yanıtla #6 : 17 Ocak 2011, 20:24:07 »
bi de bu var:

Alıntı
130 Bin Ayyaş Sazan Ağlara takıldı.. ;)
‎'AKP'ye içiyoruz' grubuna şok!
İçki yasaklarını protesto etmek için, Facebook'taki 'AKP'ye içiyoruz' grubunda toplanan 130 bin kişi bu sabah büyük bir şok yaşadı.
Yeni yapılan düzenleme ile alkol satışına sınırlama getirilmesi pek çok kişinin tepkisini çekmişti. Bu kararı protesto etmek isteyenler facebook'ta bir araya gelmişti. Etkinliğe göre, herkes 29 Ocak Cumartesi gecesi, bulunduğu şehirdeki belirli meydanlarda toplanıp içki içecekti.

İstanbul'da Taksim ve Moda sahili, Ankara, İzmir, Eskişehir ve Antalya'da toplanmak üzere kararlaştırılan etkinliğe 1 günde 65 bin kişi kayıt olmuştu. Daha sonra bu rakam çığ gibi büyüyüp 130 bine yükseldi...

BİR GECEDE DEĞİŞTİ

'AK Parti'ye İçiyoruz' adlı etkinlik sayfasında toplanan 130 bin kişi bu sabah gördüklerine inanamadı. Katılmayı planladıkları etkinliğin adı değiştirilmiş, 'Seçimlerde AK Parti'ye Oy Atmaya Gideceğim Diyenler' olmuştu. Yani sayfaya ilk kayıt olduklarında, AK Parti karşıtı bir eylem yapacaklarını düşünen kullanıcılar, bir anda en sıkı AK Partili oluverdiler.

Etkinliği düzenleyen kişinin sayfaya yazdıkları olanları açıklıyordu:

'Ben bir Ak Parti'liyim. Ülkemde 130 bin içme meraklısı ülkemde insan olduğunu bilmek üzücü. Rahatsızlığımızdan dolayı çok memnunum. Bu etkinlik hacklenmedi, bilerek yapılan bir oyundu. Kimileriniz çaktı kimileriniz çakmadı ama çok güldüm.'
Araba binmek içindir..

Ynt: İlginç bi milletiz vesselam ...
« Yanıtla #7 : 17 Ocak 2011, 20:33:57 »
henüz gün yüzü görmemiş küfürlerimi sırf bu adam için söylerim ama eminim az gelir sonradatüm sülalesi için güncellerim  :bekleriz:  :t  130.000 kişiyle maytap geçicen sonra da rahatsızlığınızdan çok memnunum diyecen Allaaahhhhhh seyret cümbüşü  :bekleriz:
« Son Düzenleme: 17 Ocak 2011, 20:35:46 Gönderen: baki çelik »

Çevrimdışı lostys

  • T-Dawg!
Ynt: İlginç bi milletiz vesselam ...
« Yanıtla #8 : 17 Ocak 2011, 20:35:30 »
ilginçmiş ... ama iyi fikir bence :)

bi anektod da ben aktarayım.

aslında çok öyle dindar yada o tarz kişilerden değilim, sadece dinimizin gereklerini, her ne kadar yapamasak da, yapmaya çalışıyorum,işte arada namaz filan .. alkol ve sigara kullanmam, aşağı yukarı 15 kuzen içinde tek alkol ve sigara kullanmayan da benim. her bayram toplanılır, işte eğlenceler filan birlikte, tabi ben haliyle katılamam, genelde bu toplantılar alkol üzerine geçtiği için. katılamam çünkü ne zaman gitsek, illa benle dalga geçerler, sofu, hoca filan diye, haliyle tartışma çıkar. kim içer kim içmez beni ilgilendirmez tabiki, ama bana da bu tarz davranılması hoşuma da gitmiyor tabiki. geçen kurbanda da ananedeyiz, kuzenlerin çoğu orda, cuma günüydü ve öğle ezanına yarım saat kala ben ayaklandım, noluyo dediler, dedim hadiyin cumaya gidelim ... kuzenin bi tanesi ne dese beğenirsiniz :

sofu sen git, ateş bizi çağırıyor ...

Ynt: İlginç bi milletiz vesselam ...
« Yanıtla #9 : 18 Ocak 2011, 06:55:24 »
 ''nederse desin'' begenmek istemiyorum o sizin aileniz ve aldigi kültür.bizde yok oyle bir$ey ve ben potansiyel bir icici bile degilim. nadiren bir iki alirim.oda cok nadirdir ve elbette agiziyla icmeyenleri ele$tiriyoruz istemiyoruzda.
  ayni $ekilde  alkol uzerine olmasina bile gerek yok belki cumayi kacirdigim icin bana ateist bile dediler diyorlar aha bu cemat bozuntulari . din hakkinda bildikleri son 10 sene ile sinirli oysaki. kimisine dinledigi muzik nedeniyle sifat takarlar ki sifat takmak musluman kula mahsusmu$ gibi?! kimisine hic tanimasa dahi dini hakkinda dedikodu edip  buyuk gunah i$ledigini bilemeyecek kadar aciz zayif olmakla birlikte cematte olmayan karakteriyle menfaati icabi yer edinme cabasi. vs vs buda tamamen parayla alakali bi durum. atmiyorum durum ortada herkes orneklerini gormu$tur hatta ya$ami$tir bile. kimisi i$i icin kimisi i$ kurabilmek adina veya coluk cocugu icin yada evini yaptirabilmek icin yada ihale alabilmek icin zaten boyle abuk subuk nedenlerle karakterini satacak  olan ki$ilerde din iman toz dumandir.$uan ulkeyi yahudiler yonetiyor Allah a$kiyla gercekten yananlar ise zavallica kandiriliyor, onlar nederse eyvallah ama onlarin sesi cikmadigi gibi cogunun zaten haberi bile yok durumdan! lakin diger tayfa tamamen hayasiz, sozum meclisten di$ari.

« Son Düzenleme: 18 Ocak 2011, 07:28:23 Gönderen: Serhat4Motion »

Ynt: İlginç bi milletiz vesselam ...
« Yanıtla #10 : 18 Ocak 2011, 09:36:20 »
''nederse desin'' begenmek istemiyorum o sizin aileniz ve aldigi kültür.bizde yok oyle bir$ey ve ben potansiyel bir icici bile degilim. nadiren bir iki alirim.oda cok nadirdir ve elbette agiziyla icmeyenleri ele$tiriyoruz istemiyoruzda.
  ayni $ekilde  alkol uzerine olmasina bile gerek yok belki cumayi kacirdigim icin bana ateist bile dediler diyorlar aha bu cemat bozuntulari . din hakkinda bildikleri son 10 sene ile sinirli oysaki. kimisine dinledigi muzik nedeniyle sifat takarlar ki sifat takmak musluman kula mahsusmu$ gibi?! kimisine hic tanimasa dahi dini hakkinda dedikodu edip  buyuk gunah i$ledigini bilemeyecek kadar aciz zayif olmakla birlikte cematte olmayan karakteriyle menfaati icabi yer edinme cabasi. vs vs buda tamamen parayla alakali bi durum. atmiyorum durum ortada herkes orneklerini gormu$tur hatta ya$ami$tir bile. kimisi i$i icin kimisi i$ kurabilmek adina veya coluk cocugu icin yada evini yaptirabilmek icin yada ihale alabilmek icin zaten boyle abuk subuk nedenlerle karakterini satacak  olan ki$ilerde din iman toz dumandir.$uan ulkeyi yahudiler yonetiyor Allah a$kiyla gercekten yananlar ise zavallica kandiriliyor, onlar nederse eyvallah ama onlarin sesi cikmadigi gibi cogunun zaten haberi bile yok durumdan! lakin diger tayfa tamamen hayasiz, sozum meclisten di$ari.



+1'de benden... saf milletiz kandırılmaya müsaitiz zaten kandırılıyoruzda... i

Ynt: İlginç bi milletiz vesselam ...
« Yanıtla #11 : 18 Ocak 2011, 17:48:07 »
+1  :tamamdir  maalesefff bizim millet hayatta mutlu olmanın formlünü cehlettle çözmüş maalesef  :-\