Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: Yasaklanan Youtube için...  (Okunma sayısı 13474 defa)

Yasaklanan Youtube için...
« : 15 Mart 2008, 21:59:30 »

YouTube Yine Engellendi. Fakat Bu Sefer IP Bazlıda Engellendi.Yani Artık DNS Ayarlarıyla Oynayarak Siteye Giriş Yapamıyoruz. Ama Çareler Tükenmez. Başka Bir Yol Daha Var. Daha Doğrusu 2 Yol Daha Var :)


Düne kadar DNS adreslerimizi Opendns ya da başka DNS servislerine yönlendirerek Youtube.com’a girebiliyorduk. Türk Telekom yetkilileri de bunu anlamış olmalılar ki Youtube’u bu sefer de IP bazlı engellediler. Yani DNS adreslerimizi başka bir servise yönlendirmek artık işe yaramıyor

Şu anda yavaşlama sıkıntısı olmadan Youtube’a girmek için 2 yol var:

İlgi http://youtube.com.nyud.net:8090/ adresi. Mesela açmak istediğiniz sayfa:

http://www.youtube.com/watch?v=lBvaHZIrt0o

bunun için :

http://youtube.com.nyud.net:8090/watch?v=lBvaHZIrt0o adresini kullanabilirsiniz.


Diğer bir yol ise kullandığınız tarayıcıda proxy sunucusu kullanmanız. Yapmanız gerekenler:



Firefox’da: Araçlar > Seçenekler > Gelişmiş > Ağ > Ayarlar > Vekil Sunucu Ayarları Kutucuğunu işaretleyin ve HTTP vekil sunucusu Kutucuğuna 200.65.127.161 ve Port Kutucuğuna 3128 yazın. Sonra Tamam’a basın. Artık engellenen bütün siteler girebilirsiniz!

Internet Explorer 6’da: Araçlar > İnternet Seçenekleri > Bağlantılar > Yerel Ağ Lan Ayarları > Proxy Sunucusu kutucuğunu işaretleyin ve adres kutucuğuna 200.65.127.161 ve B. Nok. Kutucuğuna 3128 yazın. Sonra Tamam’a basın. Artık engellenen bütün siteler girebilirsiniz!

İnternet Explorer 7’da: Araçlar > İnternet Seçenekleri > Yerel Ağ (LAN) Ayarları > Proxy sunucu kısmındaki adres kutucuğuna 200.65.127.161 ve B. Nok. Kutucuğuna 3128 yazın. Sonra Tamam’a basın. Artık engellenen bütün siteler girebilirsiniz!

Opera için: Araçlar > Tercihler > Gelişmiş > Vekil Sunucular > HTTPS kutucuğuna 200.65.127.161 ve Bağ. N. Kutucuğuna 3128 yazın. Sonra Tamam’a basın. Artık engellenen bütün siteler girebilirsiniz!


Alıntıdır...

Ynt: Yasaklanan Youtube için...
« Yanıtla #1 : 15 Mart 2008, 23:26:48 »
Tesekkurler paylasim icin.Simdi denedim oluyor.
Hayirli geceler...

Çevrimdışı HellHound

  • Muharrem
Ynt: Yasaklanan Youtube için...
« Yanıtla #2 : 16 Mart 2008, 01:42:56 »
eralp ii oldu bu ya hiç bilmiodum...

Çevrimdışı nizam

  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
Ynt: Yasaklanan Youtube için...
« Yanıtla #3 : 16 Mart 2008, 01:45:10 »
çoçuk oyuncağı oldu bu da bişey oluyor kapat gitsin kapatmak sorunu çözüyor mu yok aynı devam  :p
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE


ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Ynt: Yasaklanan Youtube için...
« Yanıtla #4 : 16 Mart 2008, 16:20:27 »
tesekkurler eralp yine ne olduda kapatmıslar bilen varmı?

Ynt: Yasaklanan Youtube için...
« Yanıtla #5 : 16 Mart 2008, 18:36:57 »
Kapanmasının sebebi ne peki ?

Ynt: Yasaklanan Youtube için...
« Yanıtla #6 : 16 Mart 2008, 18:48:18 »
Tüm dünyada milyonların izlediği YouTube ’a Türkiye ’den erişim, “Atatürk ve devlet büyüklerine hakaret” gerekçesiyle yine yasaklandı. Biz YouTube ’u izleyemiyoruz ama dünyanın gözü yasak nedeniyle bizde.

İnternetin en popüler video paylaşım sitesi YouTube ’a, erişim yine yasaklandı. Son olarak 18 Ocak ’ta, Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemesi , “Turkomaymun” kod adlı kullanıcının yüklediği ve Atatürk ’e hakaret ettiği iddia edilen video nedeniyle, tüm dünyada milyonlarca kişinin izlediği siteye, Türkiye ’den erişimi yasaklamıştı. Bugün de Sivas 2. Sulh Ceza Mahkemesi , Atatürk ’e hakaret içeren görüntüler yayınladığı gerekçesiyle daha önceden erişim yasağı konulması kararı aldığı YouTube ’da, benzer nitelikte görüntülerin yer alması üzerine bir yasak kararı daha aldı.

Yasağın kalkması için, kanunda “yer sağlayıcı” olarak tanımlanan YouTube ’un videoyu kaldrması ve ilgili savcılığın harekete geçmesi gerekiyor. Bu gerçekleşinceye kadar, Youtube sitesi ve söz konusu video, tüm dünyadan izlenebildiği halde, Türkiye ’deki kullanıcılara yasak.

İLK YASAK İSTANBUL ’DAN GELDİ

Türkiye ’de YouTube yasağı ilk değil. Türkiye ’nin ilk “YouTube şoku” 8 Mart 2007 tarihinde gerçekleşti.

YouTube ’da, Türk bayrağı ve Atatürk ’ün görüntüleri üzerine İngilizce küfürler yazıldığı gerekçesiyle valiliğe yapılan başvuru sonucu, İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi soruşturma başlattı, siteye erişimi kapattı .

Söz konusu videoyu yayından kaldıran YouTube , bu tip görüntülerin bir daha yayınlanmaması için gerekli çalışmaların sürdüğünü duyurdu . YouTube sözünü tutup görüntüleri siteden kaldırınca, 10 Mart tarihinde siteye erişim yasağı kalktı.

“TERBİYESİZ , KENDİNİ BİLMEZLERİN İŞİ”

Yasak 48 saatte bitti ama yankısı günlerce sürdü. Sivil toplum kuruluşları harekete geçip yasağa tepki gösterdi. Bilişim Derneği Hukuk Çalışma Grubu yasağı ” sansür ” olarak niteledi.

“Kendini bilmez bir insanın yaptığı terbiyesizce bir durum için YouTube ’dan videonun kaldırılmasını istemek yerine tüm Türk halkının bu siteye erişiminin yasaklanmasına karşı gelen insanların başlattığı dijital imza kampanyası” sloganıyla açılan www .youtubeyasagi.com adlı site, yasağa karşı binlerce imza topladı.

“DÜNYAYA REZİL OLUYORUZ”

MSNBC , BBC, International Herald Tribune gibi uluslararası basın-yayın organları, Türkiye ’deki yasağı dünyaya duyurdu.

Konuyu ele alan bazı köşe yazarları, YouTube yasağının Türkiye ’nin geleceğini 301’den daha fazla etkileyeceğini vurguladı; “Türkiye ’nin dünyaya rezil olduğunu” yazdı.

İKİNCİ YASAK SİVAS ’TAN GELDİ

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi ’nin kararından altı ay sonra, bu kez Sivas Sulh Ceza Mahkemesi ’nde yasak gündeme geldi.

Sivas ’ta yaşayan Ali K .’nin, YouTube ’da Atatürk , Cumhurbaşkanı Gül , Başbakan Erdoğan ve Türk Silahlı Kuvvetleri ’ne haraket içeren görüntüler bulunduğu iddiasıyla, 3 Eylül 2007’de Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı ’na suç duyurusunda bulundu. Başsavcılık görüntüleri bilirkişiye inceletti; görüntüler cd’ye kaydedilip mahkemeye sunuldu ve YouTube ’un yasaklanmasına karar verdi.

YOUTUBE : BAZI ÜLKELERDE POLİTİK HASSASİYET VAR

İkinci yasak kararı üzerine yine bir açıklama yapan YouTube , Türkiye ’deki yetkili makamlarla işbirliğine hazır olduğunu tekrar ifade etti.

YouTube ayrıca, “İnternetin herkese kendini ifade etme imkanı tanıdığını, ancak kişilerin ifade biçimlerinin bazı ülkelerin kültürel ve politik konudaki hassasiyetine dokunduğunu” kaydetti.

Yasak kararı üzerine görüntüleri kaldıran Youtube açıldı, ancak bir süre sonra benzer nitelikte görüntülerin tekrar YouTube ’da yer aldığını belirleyen Sivas 2. Sulh Ceza Mahkemesi , re’sen soruşturma başlatarak, bir yasak kararı daha aldı.

KRALİÇE BİLE KULLANIYOR AMA...

ABD ’nin Berkeley Üniversitesi ’nin ders yayını yaptığı, İngiltere Kraliçesi ’nin kendi kanalını açtırdığı, eski İngiltere Başbakanı Tony Blair ’in Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ’ye kutlama gönderdiği YouTube ’u yasaklayan ülke sadece Türkiye değil.

İRAN ’DA WİKİPEDİA DA YASAKLANMIŞTI

2006 yılının Temmuz ayında YouTube ’a girişi geçici olarak engelleyen İran , yıldızının barışmadığı ABD menşeili ‘ansiklopedi’ Wikipedia ’ya ve New York Times gazetesinin sitesine de erişimi yasaklamıştı.

YUNAN SAVUNMA BAKANLIĞI İNTERNET JANDARMASI KURDU

Yunanistan Savunma Bakanlığı da, Türkiye ’nin ilk YouTube yasağıyla tanıştığı Mart 2007 yılında, başta YouTube olmak üzere çok sayıda internet sitesini kontrol etmek için harekete geçti. Yunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı , internet sitelerindeki ırkçılık, kin ve nefret uyandıran görüntüleri önlemek amacıyla sanal jandarma birimi kurduğunu açıklamış, bu adımın arkasında orduda görev yapan bir binbaşının eşcinsel sitelerinde görüntü yayınlaması olduğu tartışılmıştı.

TAYLAND KRALI “ALAY” EDEN VİDEOYA KIRILDI:

2007 yılının Nisan ayında, Tayland Kralı Bhuminol Adulyadej de, YouTube ’da kendisiyle alay eden bir videonun yayınlanması üzerine siteye erişimi engellemişti. Yasağı savunan Tayland Haberleşme Bakanı, halkın krallarına ilişkin videonun içeriğine “çok kırıldığını” ve kararı bu yüzden aldıklarını söylemişti. YouTube yöneticileri ise, ABD Başkanı George W . Bush ile alay eden sgörüntüler bulunmasına rağmen yayından kaldırmadıklarını söyleyerek kendilerini savunmuştu.

PENTAGON ’UN GEREKÇESİ: BÜYÜK RESİM YAVAŞLATIYOR

ABD ’de ise, geçen Mayıs ayında, Irak ’ta çekilen savaş ve terörle mücadele görüntüleri YouTube ’da yayınlanınca, Pentagon , bölgede savaşan askerlerine YouTube ve MySpace gibi görüntü paylaşım sitelerine girmeyi yasaklamıştı. Pentagon , yasağa gerekçe olarak, askerlerin ailelerine gönderdiği video ve resim dosyalarının çok büyük olmasını ve bilgisayar sistemini yavaşlatmasını gösterdiyse de, yasak kararının operasyonların güvenliğini tehlikeye atmama isteğinden kaynaklandığı konuşulmuştu.

alıntı: http://www.tumgazeteler.com/?a=2502969

Çevrimdışı Ouzoo

  • Bayılırım otobüs kokusuna
Ynt: Yasaklanan Youtube için...
« Yanıtla #7 : 20 Mart 2008, 00:49:21 »
Kasmayın bunlarla

http://www.ninjaproxy.com/

alttaki boş alana www.youtube.com yazın ve devam
Otomobil kullanmak asalaklıktır. Kurallara uygun kullanmak ise çağdaşlık. Lütfen trafik kurallarına uyun. Sinyal kullanmayı sevin. Yol verirken de cömert olun. Ki insan olmanın tadına varın..

Ynt: Yasaklanan Youtube için...
« Yanıtla #8 : 20 Mart 2008, 01:39:14 »
Kasmayın bunlarla

http://www.ninjaproxy.com/

alttaki boş alana www.youtube.com yazın ve devam

Yazın  devam ama bende devam edemiyo Oguz... :-\
« Son Düzenleme: 20 Mart 2008, 01:41:14 Gönderen: volksport »

Ynt: Yasaklanan Youtube için...
« Yanıtla #9 : 20 Mart 2008, 01:43:02 »

Ynt: Yasaklanan Youtube için...
« Yanıtla #10 : 20 Mart 2008, 01:46:11 »
Erhan bu işe yaradı...  :tamamdir

Ynt: Yasaklanan Youtube için...
« Yanıtla #11 : 21 Mart 2008, 00:00:33 »
http://www.ktunnel.com/

Tesekkur ederim ya cok iyi oldu.Buna benzer diger sitelerden baglaninca epey yavas aciliyordu videolar bu epey hizli aciyor. :tamamdir

Çevrimdışı Ouzoo

  • Bayılırım otobüs kokusuna
Ynt: Yasaklanan Youtube için...
« Yanıtla #12 : 21 Mart 2008, 09:19:31 »
Ninja proxy daha hızlı  :bekleriz:
Otomobil kullanmak asalaklıktır. Kurallara uygun kullanmak ise çağdaşlık. Lütfen trafik kurallarına uyun. Sinyal kullanmayı sevin. Yol verirken de cömert olun. Ki insan olmanın tadına varın..

Ynt: Yasaklanan Youtube için...
« Yanıtla #13 : 05 Mayıs 2008, 19:27:17 »
Youtube yine kapatıldı...