Gönderen Konu: Sürüş tekniklerimiz ve Araç kullanma prensiplerimiz  (Okunma sayısı 11948 defa)

Çevrimdışı gcilingir

  • İleti: 348
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sürüş tekniklerimiz ve Araç kullanma prensiplerimiz
« Yanıtla #28 : 08 Eylül 2011, 09:17:27 »
kemer hep takarım mesafe önemli değil otobanda asla sürat yapmam 100-120 fazla geçmem yeri geldimi de gazı diplerim
yolun karşısına geçmeye çalışan yaşlılara çocuklara aracı durdurup  herkese yolu veririm ne olursa olsun
2.viteste aracı bağırtmayı seviyorum (huyum kurusun)
bas sesi dikiz aynasını titretecek kadar sesi açarım.
aracı bakımlarını asla aksatmam 5000 demi yağ su değişir araçta
dengesizce yollarda kapışan kazaya sebebiyet veren tipklere sinir olurum gerektiği yerde sıkıstırırım

Logged

Çevrimdışı o.bilge

  • İleti: 2328
  • Bir Alex değil.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sürüş tekniklerimiz ve Araç kullanma prensiplerimiz
« Yanıtla #29 : 23 Ekim 2011, 21:40:04 »
Emniyet kemeri takmayınca rahat edemiyorum.Bu yaz 1 ay Almanya'da kaldım. Mecburen taktığım için şimdi takmayınca düşecek gibi oluyorum :D biraz acemi bir şoförüm. Acemi olduğumun farkındayım. Bu yüzden şimdilik hız sevdasını rafa kaldırdım. Eğer trafik çoksa, kaza falan varsa veya herhangi bir nedenden dolayı trafiğe çıkmaya gözüm korktuysa, çekerim otoparka, binerim otobüse giderim. Canımdan kıymetli değil.

Yol vermeyi ben de severim. Yol verene muhakkak teşekkür ederim, araçtaysam kornayla veya ufak bir el hareketiyle selam veririm. yayaysam da yine ufak bir Selamı esirgemem. Yokuşlarda yol vermeyene Allah ne verdiyse basarım kornaya. Malum volkswagen kornası biraz gürültülü olur  ;)

Arabaya bakım yaptırmayı, araba için zaman geçirmeyi severim. En yakın dostlarımdan biridir arabam benim için. İhmale gelmez, bilirim. Trafik kurallarına, ışıklara riayet ederim. Gözümden kaçtığı da olur arada, insanız nihayetinde.

Çevrimdışı dj_burak

  • İleti: 1359
  • Burak Çetin
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sürüş tekniklerimiz ve Araç kullanma prensiplerimiz
« Yanıtla #30 : 23 Ekim 2011, 23:21:39 »
zorunlu kalmadıkça emniyet kemeri takmam :) karşımdakini iyi tahmin ederim şimdiye kadar yanılmadık bundan sonrada yanılmayız inş :D bulduğum bütün aralara girerim affetmem küçücük araba zaten her araya giriyo :D farları ve sis farlarını açmadan bakkala bile gitmem :D eğer biri benimle atışmaya çalışıyosa ne olursa olsun acaip gaza gelirim gazım veya benzinim olmasın hiç farketmez o derece yani :D sonra pişman olurum tabi bütün gazı yedik diye  ;D yavaş tempolu parçalarla araba kullanmayı sevmem temposu yüksek olucak volume ayarı o anki psikollojime bağlı :) benim için trafikte iki ışık vardır biri geç biri dur sarı ve yeşil benim için aynı kategoriye giriyor :) ama dengesiz kullanmam aracıma bakarım boğmam zarar vericek şekilde asla kullanmam çünkü o benim al gülüm :)

Çevrimdışı htmetin

  • İleti: 5486
  • Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
Ynt: Sürüş tekniklerimiz ve Araç kullanma prensiplerimiz
« Yanıtla #31 : 24 Ekim 2011, 17:15:54 »
1. viteste uzun süre gitmem, arabayı yakıt olayından dolayı; devir düşük - vites yüksek gitmeyi tercih edenlerdenim (Çok şükür tork yeterli seviyede) :) . Park konusunda çok gıcığımdır öyle heryere arabamı park etmem Paralı veya parasız olsun güvenebileceğim bir yere park ederim. Hızlı araba kullanmayı severim, hertürlü makas rolling gazlama olayına açığımdır. Ama bunların hepsini arabada tek başıma ve emliyet kemerim bağlı iken yaparım. Arabada başka birisi veya ailem varken genelde hepsi sarsıntısız yolculuğun verdiği ayrıcalık ile Ana kucağı konforunu yaşatmasını da bilirim. Genel de uzun yolculuklarda yanımda konuşacak kimse bırakmam:) Bende kendimi yola ve arabadan alabileceğim maksimum zevke bırakırım. Arabada müzik kalitesine azami önem verenlerdenim. yüksek ses değil kaliteli ses ararım. Yayalara ve özellikle motorsikletlere elimden geldiğince yol vermeye çalışırım. Otobanda arabanın kıçına kadar gelip xenon farları ile selektör yapan uzun boylu jiplere gıcığımdır. Emniyet şeridinden giden şirket arabalarına gıcığımdır. Şahin - Doğan tayfasına gıcığımdır. Tehlikeli araça kullanarak benide tehlikeye atana gıcığımdır. Kırmızı ışıkta geçen şarhoş mercedeslere gıcığımdır. Alkol alıpta alkol kontrolüne takılmadan evine gidenlere gıcığımdır. ara sokakta kızlara hava atmak için çoluk çocuğum içine son hız dalanlara gıcığımdır. Son olarak garajımın karşısına park edene gıcığımdır.
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı o.bilge

  • İleti: 2328
  • Bir Alex değil.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sürüş tekniklerimiz ve Araç kullanma prensiplerimiz
« Yanıtla #32 : 24 Ekim 2011, 22:14:03 »
Son olarak garajımın karşısına park edene gıcığımdır.
aah ah bir garajım olsaydı da millet karşısına park etseydi :D

Çevrimdışı cengizhan_mk3

  • İleti: 1189
  • Wir lieben Das Auto..
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sürüş tekniklerimiz ve Araç kullanma prensiplerimiz
« Yanıtla #33 : 25 Ekim 2011, 02:20:20 »
Emniyet kemeri beni boğarak öldürecekmiş gibi geliyor üzerimde bir yük var gibi hissediyorum. Yükses seste müzik dinlemeyi sevmem arabadan çok düşük desibelde ses dahi gelse farklı sesi hemen algılarım motor sesi bana ninni  gibi gelir. Araç kullanış tarzımı trafikte seyir halinde olanlara göre adaptif ederim sakin iken hep bir üst viteste az gazla turizst misali gezerim ama bir tane hödük artislik yaparsada vitesi 4 ten 2 ye çekip asılmasınıda bilirim .. Benim en sevdiğim yanım Allah korusun olay cereyan ettiği an yani kaza olma olasılığı çok olan anlar yada araba kaymış bariyere doğru ilerliyorkenki gibi zamanlar çok sakin davranırım sanki hiç bir şey olmuyormuş gibi aracıma gereken tüm müdahaleleri yaparım , ama olay geçip bittikten sonra sarar beni heyecanı ??? bu yüzdende işim gereğiyle olmasıda açısından ömrüm araç tepesinde geçer 2001 den beri ama Allaha şükür kaza kaydım yoktur

Çevrimdışı AG0463

  • İleti: 956
  • Kişisel Mesajımı da PM atıyım oldu olucak.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sürüş tekniklerimiz ve Araç kullanma prensiplerimiz
« Yanıtla #34 : 25 Ekim 2011, 02:26:10 »
sırtım ağrımadıkça sağ elim kol dayama da sol elim saat 1-2 arası pozisyonunda tutarım. kemer çok nadir. yanımdaki tak diye tutturmazsa takmam. farları sisleri acmadan gitmem. ondeki aracın arkasında kalmayı sevmem. gördüğüm her boşluğa girmeye calısırm(hatta giriyorum nerdeyse ) ee sonra insanlara yol verip bir tebessüm almak hoşuma gidiyor.  motor freni yapmak vazgecilmezim =)) şu şeritte bu hızda giderim diye de bişey yok. neresi boşsa ordan nası daha cabuk gidebileceksem ordan gidiyorum. vs vs aklıma gelenler bunlar.
GTD

Çevrimdışı o.bilge

  • İleti: 2328
  • Bir Alex değil.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sürüş tekniklerimiz ve Araç kullanma prensiplerimiz
« Yanıtla #35 : 25 Ekim 2011, 11:55:00 »
sırtım ağrımadıkça sağ elim kol dayama da sol elim saat 1-2 arası pozisyonunda tutarım. kemer çok nadir. yanımdaki tak diye tutturmazsa takmam. farları sisleri acmadan gitmem. ondeki aracın arkasında kalmayı sevmem. gördüğüm her boşluğa girmeye calısırm(hatta giriyorum nerdeyse ) ee sonra insanlara yol verip bir tebessüm almak hoşuma gidiyor.  motor freni yapmak vazgecilmezim =)) şu şeritte bu hızda giderim diye de bişey yok. neresi boşsa ordan nası daha cabuk gidebileceksem ordan gidiyorum. vs vs aklıma gelenler bunlar.

hocam şu kol dayamayı azcık geri almanın yolu yok mudur yahu. düz viteste sor oluyo vites değiştirirken. anca uzun yolda kullanabiliyorum 5'e takıp vitesle işimi bitirdikten sonra

Çevrimdışı SeyitE

  • İleti: 1161
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 16' Crafter
Ynt: Sürüş tekniklerimiz ve Araç kullanma prensiplerimiz
« Yanıtla #36 : 25 Ekim 2011, 15:06:36 »
Ehliyet kemeri sevmem sıkar beni. Arabada ila cam yada sunroof açık olcak az bişey, e30 sahibi olarak yanımdaki çakal tipli insanlar istediği kadar gaza getirsin öyle kolay kolay gaza gelmem ÖRN: (gece 23:30 birisi aralıksız kornaya basıyor baktım yanımda biri kafasını camdan çıkarmış yan ver yan ver diye bağrıyor.):D ama tarlada traktör sürer gibi süren insanların üstüne çıkacak gibi sürerim sıktışrıdığına bin pişman olur :D Acelem varsa hayata acımam gaza köklerim örneğin sabahları işe giderken range rover sportla 190 -190 peşpeşe gittiğim bile olmuştur :) onun haricinde 2200 devirde atırırım vitesi yavaş giderim arabamı herzaman temiz tutabilmek için biraz sıkıntılarım var temizlikle ilgili :D Uzun yolda 90-100-110 giderim gördüğüm kazalardan doalyı leblebimi çerezimi yiye yiye :D birde yanlamayı çok seviyorum yeri ve zamanında çoluk çocuk gibi her sokak başında değil ;)

Çevrimdışı gültekin77

  • İleti: 2392
  • Hayat sürprizlerle dolu...
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2003 BORA TDİ 130 HP OTM.
  • Şehir: Bursa
Ynt: Sürüş tekniklerimiz ve Araç kullanma prensiplerimiz
« Yanıtla #37 : 25 Ekim 2011, 18:33:01 »
Gölge yere park etmeyi severim,dükkan önü diye normal yolu tapulayanlara  çok kızarım,
Yolda agresif kullanmayı severim,yokuşları hızlı çıkmayı ve virajları hızlı almayı severim,  :)
Yol vermeyenlere de çok kızarım,(özellikle yokuşta)
Kırmızı ışığa yakalanmamak için sarı ışıkta da bazen geçerim (tasvip etmesemde  :)),kırmızı da geçmem,
Yolda müzik dinlemeyi severim,sağ kolumu dayayarak ve koltuk geride araç kullanmayı çok severim,
İnsanlara yol vermeyi ve onlardan el  veya baş işaretiyle teşekkür almayı severim, :)



Yine bunlara ek olarak;
Yokuş aşşağı veya duracağım zaman vitesi KESİNLİKLE boşa atmam,(fren ve kontrol açısından daha emniyetli olduğu için).
Uzun yolda hızlı kullanmayı tercih ederim,yavaş gidince dikkatim dağılıyor.
Karakter alışverişte ortaya çıkar.

Çevrimdışı htmetin

  • İleti: 5486
  • Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
Ynt: Sürüş tekniklerimiz ve Araç kullanma prensiplerimiz
« Yanıtla #38 : 25 Ekim 2011, 19:32:23 »
Yine bunlara ek olarak;
Yokuş aşşağı veya duracağım zaman vitesi KESİNLİKLE boşa atmam,(fren ve kontrol açısından daha emniyetli olduğu için).
Uzun yolda hızlı kullanmayı tercih ederim,yavaş gidince dikkatim dağılıyor.

+ rampa aşağı vites boşa atıldığında, gaza basmadan viteste indiğinden daha fazla yakıt harcarsın.. viteste inerken hemen hemen hiç yakıt sarfiyatı olmaz.
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı Onamdar

  • İleti: 986
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sürüş tekniklerimiz ve Araç kullanma prensiplerimiz
« Yanıtla #39 : 25 Ekim 2011, 21:39:13 »
emniyet kemerini her zaman takarım yanımda oturanada mutlaka taktırırm illa takmam derse arkaya oturturum. Tehlikeli araç kullanmam ama oldukça agrasif kullanırım. Taksi, minibüs, otobüs, kamyon gibi kendini trafiğin kralı sanan ( hepsi değil ) vatandaşlara kesinlikle müsama göstermem o beni sıkıştırırsa bende onu sıkıştırırm. Işıklarda yanıma yanaşıp kırmızıda ara gaz çeken şahinlere ışık sarıya döndüğünde cevabımı veririm :D Çok kolay gaza gelirim. Kadın şöförlere özellikle dikkat ederim ve her zaman yol veririm. Paniklemelerine neden olucak gereksiz hareketler yapmam. ( Kimimizin annesi kız kardeşi yada karısı araç kullanıyor bunu düşünerek bu konuda hasas olmak lazım) Kimse yol vermezse gerekirse dururum yine yol veririm. Yayaların ne yapıcağı belli olmıyacağı için şehir için trafikte önümdeki araçtan çok yolun kenarındaki insanlara dikkat ederim. Park yeri konusunda çok seçiciyimdir. Başka araçların park yerinden çıkmasını zorlaştırıcak şekilde park etmem. ( çıkarken sürter filan allah korusun ). Otobanda allah ne verdiyse basarım ve son olarak asla ve asla alkollü araç kullanmam bi bira bile içsem(hiç bi zaman bir birada durmam o ayrı mesele) aracı bırakır taksiyle dönerim.
Buda benim araç...Pasta cila+ plasti dip ile jant boyanması

Çevrimdışı o.bilge

  • İleti: 2328
  • Bir Alex değil.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sürüş tekniklerimiz ve Araç kullanma prensiplerimiz
« Yanıtla #40 : 25 Ekim 2011, 23:30:00 »
emniyet kemerini her zaman takarım yanımda oturanada mutlaka taktırırm illa takmam derse arkaya oturturum. Tehlikeli araç kullanmam ama oldukça agrasif kullanırım. Taksi, minibüs, otobüs, kamyon gibi kendini trafiğin kralı sanan ( hepsi değil ) vatandaşlara kesinlikle müsama göstermem o beni sıkıştırırsa bende onu sıkıştırırm. Işıklarda yanıma yanaşıp kırmızıda ara gaz çeken şahinlere ışık sarıya döndüğünde cevabımı veririm :D Çok kolay gaza gelirim. Kadın şöförlere özellikle dikkat ederim ve her zaman yol veririm. Paniklemelerine neden olucak gereksiz hareketler yapmam. ( Kimimizin annesi kız kardeşi yada karısı araç kullanıyor bunu düşünerek bu konuda hasas olmak lazım) Kimse yol vermezse gerekirse dururum yine yol veririm. Yayaların ne yapıcağı belli olmıyacağı için şehir için trafikte önümdeki araçtan çok yolun kenarındaki insanlara dikkat ederim. Park yeri konusunda çok seçiciyimdir. Başka araçların park yerinden çıkmasını zorlaştırıcak şekilde park etmem. ( çıkarken sürter filan allah korusun ). Otobanda allah ne verdiyse basarım ve son olarak asla ve asla alkollü araç kullanmam bi bira bile içsem(hiç bi zaman bir birada durmam o ayrı mesele) aracı bırakır taksiyle dönerim.

abi beni özetlemişsin.