Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: Kırmızı Işık :)  (Okunma sayısı 4529 defa)

Kırmızı Işık :)
« : 12 Haziran 2008, 21:07:18 »
Maillerime gelen bir hikayeden alıntıdır...

Almanya'daki bir Turk'un kirmizi isikta gecme macerasI

"Almanya'da bir dost ziyaretinden donuyorduk.Arabayi ben suruyordum. Yolun ilerisinde bir kaza  oldugunu gordum.Ne olmus diye bakarken, birden dort yol agzinda oldugumuzu fark ettim.

Isik kirmiziya donmus ve  ben gecmistim. Yapacak bir sey yoktu, olanolmustu.Duramazdim, yola devam ettim.

Gece yarisindan sonraydi. Saat 2 gibiydi. Allah'tan, cevrede polis falan dayoktu.Bu olayin ustunden bir hafta kadar gecmisti.Bir mektup aldim; karakola cagiriyorlardi.

Gittim. Beni bir odaya aldilar. "Bir konuda bilginize  basvuracagiz. Sizebir fotograf gosterecegiz.Bu araba sizin sirkete ait.Gecen hafta, su gun, saat 02:12'de su kavsakta  kirmizi isikta gecerkenkameraya yakalanmis.Bakin bakalim, direksiyondaki kisiyi taniyor musunuz?"

Fotografa baktim,"Pek taniyamadim bu kisiyi" dedim.   Bunun uzerine bir fotograf daha cikardilar.   Bu benim fotografimdi.   "Bu sizin fotografiniz, bunu yabancilar subesinden bulduk.   Biz, otomobildeki kisi ile bu fotograftaki kisinin   Ayni oldugunu dusunuyoruz? Ne dersiniz?" dediler.

"Cevap vermeden once, isterseniz avukatinizla  gorusunuz" diye deeklediler.   "isterseniz size proseduru anlatalim.   Eger bu arabayi suren ben degilim derseniz,  sizi mahkemeye verecegiz.

Mahkeme uzmanlara  basvuracak. Eger resimdeki kisi oldugunuz ispatedilirse para cezasi alacaksiniz.

Bu ceza, eger  arabayi surenin siz oldugunu kabul ederseniz  vereceginiz cezanin birkac kati olacak.   Bir de resmi makamlari oyalamaktan dolayi  ayri bir cezaya maruz kalacaksiniz."

Dusundum. Avukatima soracak bir sey yoktu.   "Verin, bir daha bakayim fotografa" dedim.   Sonra da "Evet, bu arabadaki kisi benim" dedim.   Memnun oldular, "Dogru secim yaptiniz" dediler.   Yuklu bir ceza odedim. Ama ehliyetime el koydular.   "Ne zaman alirim ehliyetimi geri?" diye sordugumda  "Bizden haberbekleyiniz" dediler.

Aradan bir hafta gecti.   Bir hastaneden davet aldim. Beni goz klinigine  cagiriyorlardi.Gittim. Siki bir goz muayenesinden  gectim. Sonra beni bir grup doktorunkarsisina cikardilar..   Her biri benim raporu eline alip, "Renk koru degilsiniz.   Gozunuzun saglam oldugunu biliyor musunuz?   Ama kirmizi isikta gecmissiniz" dediler.

Artik bana ehliyetimi geri verecekler diye dusundum.   Ama vermediler. Aradan bir hafta, on gun gecti.   Yine hastaneden bir davet aldim; bu kez psikiyatri  bolumunden.

Verilen tarihte hastaneye gittim.   Beni bir odaya aldilar. Odada dort doktor vardi.

İlk doktor, "Raporunuza bakiyorum. Gozleriniz saglammis.   Ama trafik isiklari kirmiziya dondukten tam 58 saniye  sonra gecmissiniz.

Bunun yanlis oldugunu biliyor musunuz?"   diye sordu. Ben de "Evet, yanlis bir davranis" dedim.

Ayni seyi, diger doktorlar da aynen tekrarladi.   Ben de "Evet, yanlis bir davranis?" diye ayni cevabi verdim.

Artik bana ehliyetimi geri verecekler diye dusundum.   Ama vermediler.   Aradan bir hafta, on gun gibi bir sure gecti.   Bir mektupla karakola davet aldim.   Gittim, sanirim artik ehliyetimi geri alacaktim.   Ama dusundugum gibi olmadi.   "Sizi, trafige cikaracagiz" dediler.   Bana bir program verdiler.   Bu, gunde iki saatlik, toplam dort gunluk bir programdi.   ilk gun gittim. "Arabaya binin, sehir icinde   dolasacagiz" dediler. Benimle birlikte uc kisi daha   bindi arabaya. Hareket ettim. ©lk trafik isiklarinda durdum.   Yanimdaki gorevli "Buna, trafik isigi denir. Kirmizida durulur.   Sari isik, kirmiziya donusu gosteren uyaridir.   Anladiniz degil mi?" dedi. Ben de tekrarladim "Evet, kirmizida  durulur..

Sari isik, kirmiziya donusu gosteren uyaridir."   Isik yesile dondugunde kalktim. Gorevli, "Yesil isikta da  kalkilir.   Degil mi?" dedi. Ben de tekrar ettim, "Evet, yesil  isikta kalkilir."

Yolda bir sure sonra kirmiziya donen bir isiga rastladik.

Bu kez arkadaki gorevlilerden birisi,   "Buna, trafik isigi denir.  Kirmizida durulur. Sari isik,  kirmiziyadonusu gosteren uyaridir. Anladiniz degil mi?" dedi.   Ben de tekrarladim, "Evet, kirmizi da durulur. Sari isik,   kirmiziyadonusu gosteren uyaridir." diye tekrar ettim.   Bu sahneyi iki saat suresince her isikta tekrarladik.   O gunden sonraki uc gunde de, yine arabama uc gorevli bindi.

Her isikta ayni sahne usanilmadan tekrarlandi.   Ama sonunda ben de ehliyetimi geri aldim.

Yukaridaki oykuyu Almanya'da yasayan bir Turk isadamindan   dinledim.   "Sonuc ne oldu?" dedim. Cok ciddi bicimde cevap verdi,   "Ben artik kirmizi da hep duruyorum." dedi.



Çevrimdışı OffLineR

  • Otomobil
    2001 Range Rover & 2016 C180
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
Ynt: Kırmızı Işık :)
« Yanıtla #1 : 12 Haziran 2008, 21:27:11 »
Bahtsız bir arkadaşmış.
Bir anlık dalgınlığı eziyete dönüşmüş.
Allah'tan kaza vb bir durum olmamış.

Ben her sorumlu ve saygılı vatandaşın ülke ve yerden bağımsız olarak kırmızı ışıkta duracağını düşünüyorum.
Araba kullanırken maksimum seviyede dikkatimizi yola vermeliyiz.
O nedenle akşam dönüşlerde iş vb yorgunlukları eve gidene kadar unutup yola odaklanmak lazım.
En çok korktuğum şeylerden biridir.
Ben araba koltuğuna oturunca içimdeki Golf sevgisi saolsun cin gibi oluyorum ama benim gibi olmayan, dalgın olan onlarca kişi araba kullanıyor o saatte.

Aman dikkat.
Öff amma çok ve gereksiz yazdım yine ya :)
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

Çevrimdışı nizam

  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
Ynt: Kırmızı Işık :)
« Yanıtla #2 : 13 Haziran 2008, 09:31:16 »
bizede lazım  :bekleriz:
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE


ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Ynt: Kırmızı Işık :)
« Yanıtla #3 : 13 Haziran 2008, 11:24:48 »
keşke böyle bir uygulama Türkiyede'de olsa!!bırak kırmızıyı yeşil ışıkta geçerken bile korkuorum araba fırlıcak önüme diye >:( >:(

Ynt: Kırmızı Işık :)
« Yanıtla #4 : 13 Haziran 2008, 13:11:21 »
Bana inandirici gelmedi neden derseniz dayim surekli Almanya'ya gidip geliyor, yengem de Alman vatandasi ailesi hep orda yani surekli gelinip gidiyor.Dayim dan cok dinledim boyle seyler ama bu kadar abartili degildi.Tamam cezalari cok caydirici ama kirmizi isik ihlalinden dolayi ehliyete el koymuyorlar sadece yuksek para cezasina tabi tutuluyorsunuz.Tabi surekli tekrarlanirsa durum bu sekilde olabilir ama ilk kez boyle birseyle karsilasildiginda ehliyet alinmiyor.
Ayni sekilde radar uygulamalari da cok guzel.
Yol durumuna gore hiz belirleniyor, radar olan yerler genellikle sabit kameralardan olusuyor ve radara gelmeden once sizi uyariyor...Sizde yavasliyorsunuz ve radarin oldugu riskli bolgeden yavasca geciyorsunuz daha sonra tekrar Free Speed tabelasini gordukten sonra dip gaz full yan :) Tabi bu uyarilari dikkate almaz da radara girerseniz basiniza olmadik isler gelebiliyormus.Uygulama mukemmel bence de.Bizdeki gibi radar kurup milleti pusuya dusurmeye calismiyorlar.Maksat zaten tehlikeli yerlerde suruculerin kontrollu sekilde gecmesi degil mi zaten?Bunu cok guzel uyguluyorlar...
« Son Düzenleme: 13 Haziran 2008, 13:16:10 Gönderen: Halil Kara »

Ynt: Kırmızı Işık :)
« Yanıtla #5 : 13 Haziran 2008, 13:20:08 »
Ha birde abim anlatmisti onu da ekleyeyim.Kendisi surekli Usa ya gidip geliyor yaz aylarinda orda kaliyor.Usa da ehliyet sinavina girince bizdeki gibi onlarda da baraj varmis.Atiyorum %80 basarili olacaksin.Insanlar sinava giriyor ve baraji astiktan sonra ehliyetini almak icin gerekli mercilere gittikten sonra onlari bir odaya aliyorlarmis.Baraji gecmelerine ragmen yapamadiklari ya da yanlis yaptiklari sorularin hepsi tek tek incelenip tekrar soruluyormus.Eksiklikler tamamlanip tekrar sinava alinarak %100 basari elde edilinceye kadar egitim devam ediyormus.Daha sonra da ehliyeti veriyorlarmis.Tabi bu da yetmiyormus aralikli periyotlarla yine ehliyet sinavlarina tabi tutuluyorlarmis...

Çevrimdışı OffLineR

  • Otomobil
    2001 Range Rover & 2016 C180
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
Ynt: Kırmızı Işık :)
« Yanıtla #6 : 13 Haziran 2008, 13:25:44 »
Özellikle belirli bir yaştan sonra o periyodik kontrollerin önemi çok büyük diye düşünüyorum. :D
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

Çevrimdışı vw6n

  • Otomobil
    Toyota auris
    Şehir
    İstanbul
  • vw6n
Ynt: Kırmızı Işık :)
« Yanıtla #7 : 13 Haziran 2008, 22:58:46 »
Arkadaşlar kırmızı ışık mevzusu geçmişken bende bişey öğrendim EDS olan ışıklarda durduğumuz yerdeki çizgiyi tampon geçtiğinde carrrt diye fotoğraf çekiyormuş ve bu bize ceza olarak geri dönüyormuş bildiğiniz gibi kırmızıda durulur ama artık beyazdada durucaz galiba ???

Çevrimdışı mcsahan

  • onsekiz at, onaltı valvit
Ynt: Kırmızı Işık :)
« Yanıtla #8 : 20 Haziran 2008, 12:52:16 »
hemen duruma ilişkin ispatı vereyim. biraz önce tebliğ edildi 115ytl ceza ile birlikte
aracı tanıyan bilir. direksiyonda ki benmiyim ondan emin değilim sadece, bazen iş yerinden arkadaşlar sağa sola gitmeye alıyorlar arabayı.


« Son Düzenleme: 20 Haziran 2008, 12:55:18 Gönderen: mcsahan »

Çevrimdışı nizam

  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
Ynt: Kırmızı Işık :)
« Yanıtla #9 : 20 Haziran 2008, 12:53:41 »
hemen duruma ilişkin ispatı vereyim. biraz önce tebliğ edildi 115ytl ceza ile birlikte




hehehheh  :D

neresi bura çok güzeşliymiş  ;D ondan görmemişsindir abi
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE


ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)