Gönderen Konu: Biz 2. Sınıf Vatandaşmıyız  (Okunma sayısı 7008 defa)

Çevrimdışı PoYRaZ

  • İleti: 115
    • Profili Görüntüle
Ynt: Biz 2. Sınıf Vatandaşmıyız
« Yanıtla #14 : 21 Mayıs 2008, 21:40:57 »
Abi bizim devletimiz bu degil ya Bizim ugrunda ölmek için can attıgımz bu devlet degil sakın hakkınızı yedirmeyin böyle sacma sapan şeyleri kafanıza takmayın asansöre binemessin ben bineyim bakalım polismi cagıracak ne yapacak, üstündeki kaplamayı söktü git yenisini al niye alacam kardeşim sen yırttın niye gidip yenisini alım niye yırttın.
Bende devlet görevlisiyim bu tip adamlar var ama biz halka hizmet çin varız olup olmadık  yerden sorunlar cıkartmak için degil. Bu ülkede karal yok ama kralcılık cok, bunuda malesef biz yapıyoruz.

Logged

Çevrimdışı KOÇ:)

  • İleti: 435
    • Profili Görüntüle
Ynt: Biz 2. Sınıf Vatandaşmıyız
« Yanıtla #15 : 23 Mayıs 2008, 23:14:20 »
Bugun bir kez daha gördüm ki , bürokasi bu ülkenin önündeki en büyük engellerden biri....

Bugun pasaport.um için başvuru yapmak üzere emniyet müd. gittim. Pasaport polisi nufus cüzdanımı istedi verdim. Aldı inceledi , üstündeki pvc plastiği çıkartmaya çalişti ( ki zaten yeni nufus cüzdanı aldıgında kendileri kaplayıp veriyorlar ) sökerken üstünü yırttı. Neden sökmeye çalişti bilmiyorum. Al bunun üstündeki kaplamayı sök dedi. Güzelce söktüm ama kendi yırttıgı yer duruyor. bu olmaz git bunun yenisini al dedi! Neden yırttı neden çıkartmaya çalişti anlamadım.

Ya sabır diyip nufusa gittim. Muhtardan bi zımbırtı imzalatacaksın dedi. yok muhtar falan dedim okulda olur dedi. Neyse  kalktım rektörlüğe gittim , böyle böyle anlattım imzaladılar mühürlediler. Tekrar gittim nufusa , bu evrakın üstündeki mühür düzgün çıkmamış git bi daha mühürlet diyince benim şarterler attı.. Dedim işte mühür daha ne olacak üzerinde , beyefendi sinirlencek bişe yok vs. diyor.. Gene sinirli sinirli çıktım gittim , rektörlükde tekrar mühürlettim ve geldim nufusa. Tekrar bişeler yaptılar falan yeni nufus cüzdanı verdiler ama  o da PVC kaplı :) Bakalim yarın pasaport polisi gene ne dicek.. Al sök derse gene bu sefer açacam ağzımı ....

Bu nedir böyle ya..

Polis dedimmi bende akan sular duruyor ama içinde böyleleri de çıkınca delirmemek elde değil.Senin malına kimsenin zarar vermeye hakkı yok abi gitmiyorum deseydin keşke  :-[