Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: Büyükşehir’den Cumhuriyet Bayramı’na görkemli kutlama…  (Okunma sayısı 5665 defa)

Çevrimdışı r76

Büyükşehir’den Cumhuriyet Bayramı’na görkemli kutlama… 

 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı”nı görkemli bir törenle kutlayacak. İstanbul Boğazı’nda, Boğaziçi Köprüsü’nden Kız Kulesi’ne kadar muhteşem bir gösteri yapılacak ve tam bir görsel şölen yaşanacak… Taksim Meydanı’nda ise havai fişek gösterisi yapılacak.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetimizin 84. yılını görkemli bir törenle kutlayacak. Gösteriler ilk olarak İstanbul Boğazı’nda başlayacak, ardından Taksim Meydanı’nda devam edecek. 29 Ekim Pazartesi akşamı ışık, lazer, havai fişek ve müzik şovuyla İstanbullular unutulmaz bir akşam yaşayacak. 29 Ekim coşkusu ilk olarak İstanbul Boğazı’nda yaşanacak. İstanbullular, Boğaz’da yapılacak ışık ve lazer gösterileri ile ışıklandırılmış yaklaşık 250 tekneyle yapılacak Fener Alayı’nı saat; 19.00’dan itibaren izleyebilecek.
 
 
Ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, Dolmabahçe’den vereceği startla, Boğaz Köprüsü ile Kız Kulesi arasında 16 ayrı noktadan 15 dakikalık müzikli havai fişek gösterisi yapılacak. Boğaz üzerinde yaklaşık 250 metre yükselecek havai fişeklerin kareografisi ünlü besteci Tuluyhan Uğurlu’nun Cumhuriyet Bayramı için hazırladığı özel bestesine göre uyarlandı. Gösterilerde fişek, kuyruklu yıldız, renk şelalesi, çoklu atış ve şamandıradan oluşan toplam 48 bini aşan atış yapılacak. Elektronik zamanlayıcılar ve saniyenin yüzde biri kadar bir sürede 8 bin kadar fitili ateşleyebilen tetikleyiciler eşliğinde dijital olarak ateşlenecek. Gösteride, 40 tondan fazla ekipman kullanılacak.
 
 
Ayrıca, Boğaz Köprüsü üzerinde yer alacak 42 ateşleme sistemi ile 800 metre uzunluğunda ateş şelalesi oluşturulacak. Etkinlikler, tüm dünyada yılbaşı kutlamalarına örnek gösterilen ve hayranlıkla izlenen Sidney yılbaşı kutlamalarını tasarlayan firma tarafından gerçekleştirilecek.
 
Gösteriler; Ortaköy Sahili, Beşiktaş Sahili, Dolmabahçe Sahili, Kabataş Sahili ve Üsküdar (Paşalimanı, Kuzguncuk, Salacak ve Vapur İskelesi) Sahili’nden rahatlıkla izlenebilecek ve müzik eşliğinde seyredilebilmesi için de sahillere ses sistemleri kurulacak. Sahillerden gösterileri izlemek isteyenler için ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek. Otobüsler belirlenen noktalardan 18.00’da hareket edecek. 21.30’da aynı otobüslerle dönüş yapılabilecek.
 
Otobüslerin hareket noktaları:
 
AVRUPA YAKASI: Gaziosmanpaşa Meydanı, Bağcılar Meydanı, Bayrampaşa Aquarium Alışveriş Merkezi önü, Bahçelievler Yayla Kültür Merkezi önü, Küçükçekmece İstasyon Meydanı, Güngören Köyiçi Kaymakamlığı önü.
 
ASYA YAKASI: Ümraniye Belediyesi önü, Kartal Meydanı, Sultanbeyli Belediyesi önü, Maltepe MİGROS önü. Ayrıca, Kabataş ve Üsküdar Vapur İskelesi’nden de etkinliği deniz üzerinden izlemek isteyenler için ücretli özel tekne seferleri düzenlenecek.
 
 
İstanbul Boğazı’ndaki gösterilerin ardından ise 20.30’da Taksim’de havai fişek gösterileri yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ayrıca, şehrin elektrik direklerini, İstanbul genelindeki üstgeçitleri ve caddeleri bayraklarla süsleyecek. Etkinliklerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne maliyeti ise 2 milyon 250 bin YTL.
 

 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, İstanbul Boğazı’nda (Boğaz Köprüsü ve Kız Kulesi arasında) yapılacak etkinliklerden 5 kameralı canlı yayın yapılacak.
 
Uyduya çıkış Saati : 19.00
Uydu iniş Saati      :  21.00
 
 
Havai fişek, lazer gösterileri bazı TV kanalları tarafından canlı yayınlanacağı için 19.45’de başlayacak.
 
Programı kendi ekibiyle takip etmek isteyen basın kuruluşları, Dolmabahçe Sarayı otoparkına canlı yayın araçlarını koyabilecekler.
 
Boğaz’da yapılacak muhteşem gösterileri  denizden takip etmek isteyen basın mensupları için de Kabataş Adalar İskelesi’nden, saat; 19.15’de tekne hareket edecek.


http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Haberler/HaberDetay.html?HaberId=24549


 :sevgi: :sevgi: :sevgi: :sevgi: :sevgi:


Çevrimdışı corrado_g60

  • Volkswagen Türkiye
Ülkemizin bayramı kutlu olsun..

Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun. İyi ki Cumhuriyet ilan edilmiş. Teşekkürler Mustafa Kemal..!

Bugünkü hükümetimizin, devlet teşkilatımızın doğrudan doğruya milletin kendi kendine, kendiliğinden yaptığı bir devlet ve hükümet teşkilatıdır ki onun adı Cumhuriyettir. Artık hükümet ile millet arasında geçmişteki ayrılık kalmamıştır. Hükümet millet ve millet hükümettir. M.Kemal ATATÜRK



Çevrimdışı escocem

  • street racer
Cumhuriyetimizin 84. yılı hepimize kutlu olsun...

Çevrimdışı nizam

  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
Seksen dört yaşındayız daha mutlu ve birliğimiz bozulmadan daha ileriye gitmemiz dileği ile.....

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE........ :sevgi:
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE


ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Cumhuriyeti Unutmuycaz, Unutturmuycaz.... Atam İzindeyiz...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tüm Vatana Kutlu Olsun

Çevrimdışı kursadgolf

  • nesiller boyu golf
emeği geçen başta kemal atatürk olmak şartıyla tüm askerlerimizin ruhu şaad olsun mekanları cennet olsun
cumhuriyet bayramımız kutlu olsun
birde T.C vatandaşıyız ama  5-6 kişinin yazması  biraz  kötü oluyor..
GOLF
   LİFE

ATAM İZİNDEYİZ!

Bu akşam Trabzonda Cumhuriyet yürüyüşü vardı... Kalabalığın sonu yok gibiydi,bayraklar,pankartlar, sloganlar... Güzel bir görüntü idi... :)

Çevrimdışı golf-line2

  • golf GTD
büyükcekmecedede wardı görmeliydiniz bende gittim  :sevgi:


Çevrimdışı ®oyal

    Otomobil
    T5'04
    Şehir
    Bursa

Çevrimdışı TuningLINE

  • Polo Community
hepimizin Cumhuriyet bayramı kutlu olsun
bu büyük gösterinin bir kısmını Beşiktaş' a yakın bir yerden izledim rüya gibiydi gerçektende
Sayın Kadir TOPBAŞ ile Beşiktaş ve Üsküdar Belediyesi çok iyi bir organizasyon hazırlamışlar
http://img149.imageshack.us/img149/5428/vwpolo6ndriverwo9.gif

Lütfen elinizden geldiğince Türkçe yazım kurallarına dikkat ediniz

Çevrimdışı r76

yalnız 2.2milyon dolar harcamışlar  :D
tamam guzelde hani içmeye ayranımız yok , ferraiye biniyoruz  nasıldı şu söz ya  :-\