Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: motor bölmüne kedi girse ?  (Okunma sayısı 5248 defa)

motor bölmüne kedi girse ?
« : 23 Aralık 2011, 04:15:16 »
ya aklımda ne zamandır ama emin olamadım bir türlü,
kışın pisiler ısınmak için bi yol bulup motor korumanın ordan içeri giriyolar park edince, yaramazlar ya kaput üstü  yetmiyor :)
acaba kaçamasalar hareket eden bir parça hayvana zarar verir mi? kayış haricinde hayvanı zor duruma sokacak bir hareketli parça varmı? aracın yürümesini tehlikeye atacak bir durum oluşur mu?
meraktan soruyorum , bazen kıllanıyorum kedi görünce etrafta binmeden...

not: soğukken gelseler ısıtsalar motoru biraz kışın daha iyi olurdu tabi gırrrrr gırrrrr:)
« Son Düzenleme: 23 Aralık 2011, 22:22:52 Gönderen: suskun81 »

Ynt: Onların dili yok maalesef !
« Yanıtla #1 : 23 Aralık 2011, 09:48:14 »
Marşa bastığında 40-50sn beklersen hem motorun yağlanması minnumun aşınma ile tamamlanmış olur hemde kediciklere kaçmak baya bi süre vermiş olursun.  :tamamdir 

Ynt: Onların dili yok maalesef !
« Yanıtla #2 : 23 Aralık 2011, 21:30:08 »
aracın başına gelince kedikovar cihazlarını çalıştırarak etrafta nekadar hayvancık varsa hepsi kaçar muhtemelen :D

bi kere şans eseri motoru çalıştırmadan kaputu açayımda yağına suyuna bakayım dedim aa oda ne kedi motorun üstüne kadar çıkmış allahtan açıp kontrol etmeye kalktım yoksa kedi şimdiye öbür taraftaydı kesin:)

Çevrimdışı metalteo

  • ilker
Ynt: Onların dili yok maalesef !
« Yanıtla #3 : 23 Aralık 2011, 22:09:27 »
benim aracada bikere girmiş çalıştırdım hareket ettim 100 metre gittim gitmedim dönmek için durdum bi bakdım kedi alttan fırlayı verdi nedense bizim arabaları çok seviyorlar  :D

Çevrimdışı suskun

  • Şehir
    İstanbul
  • Hamit GÜLSOY
Ynt: Onların dili yok maalesef !
« Yanıtla #4 : 23 Aralık 2011, 22:15:02 »


Uploaded with ImageShack.us

Özelikle yavru kediler ve yavru kopekler soguktan dolayı araba altlarına sıgınmaya başladılar! bu masum canlılara zarar vermemek için lutfen arabanıza binerken altına,motor kısmına ve lastiklere bakmayı unutmayın! her ihtimale karşı, kontağı çevirdikten sonra beş saniye bekliyelim.bu beş saniye yavru sokak kedilerinin eğer aracın herhan gibi bir yerinde saklanmışsalar uzaklaşmaları için çok önemli bir zaman dilimi....
H.G WORKS

Ynt: motor bölmüne kedi girse ?
« Yanıtla #5 : 24 Aralık 2011, 06:39:11 »
forumda daha evvel yazılmıs biseyler var soyle bu konuyla alakalı,

makbaş yazmıs:
1997 yılında ford transit almıstım evin önündeki açık garaja park ediyordum aracı kış ayına yakın bir zamandı her sabah olduğu gibi besmele çekip oturdum şöfür koltuğuna bastım aracın marşına birden bire gir görültü koptu değişik bir ses bir koku aracın moturu sanki kendi kendiylen sanki kavga ediyor .
aracı stop ettirdim kapotu açtığımda her tarafın kan ve tüylen kaplandığını gördüm şöyle bir göz gezdirdiğimde ne olduğunu anladım
havaların soğuk olması sebebiylen benim sıcak olan moturun içine giren kedi  ya çıkamadı yada uykuda kaldı moturun çalışmasıylanda fan moturu ve dinamo kayışının arada sizlere ömür .. gerçi volkswagen araçlarda kedi girecek kadar pek yer kalmamış kapot içinde siz genede dikkat edin kedi sesi geliyorsa bir kapotu açın bakın bir şey varmı????


bize denk gelmez insallah, bizim sokağın kedisi bol ve niyeyse hep benim aracın etrafındalar...

Çevrimdışı Mk1GTI

    Otomobil
    VW Golf mk1 GL
    Şehir
    Çanakkale
Ynt: motor bölmüne kedi girse ?
« Yanıtla #6 : 24 Aralık 2011, 22:34:56 »
Valla benim GTI da 2 kere aracı bozdular yolda kaldım.. İlkinde avans borusunu kemirmiş ve yerinden çıkarmış araç paso stop etti yolda. 2.sinde bobinin kablolarını eşelemiş. Ama geçen sene ark poloda ayaklarını koparmıştı bir kedinin. Hoş bi görüntü değildi ama işte oluyor bazen.
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı TEYOLOGY

    Otomobil
    (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)
    Şehir
    Manisa
Ynt: motor bölmüne kedi girse ?
« Yanıtla #7 : 30 Aralık 2011, 15:17:07 »
belki komşuları kızdıracak bir öneri. fakat araca bindikten sonra motoru çalıştırmadan önce bir iki kez kornaya basılabilir. olası maddi hasar bir yana vicdan azabından da kurtulmak sağlanabilir.
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.

Ynt: motor bölmüne kedi girse ?
« Yanıtla #8 : 30 Aralık 2011, 15:19:13 »
belki komşuları kızdıracak bir öneri. fakat araca bindikten sonra motoru çalıştırmadan önce bir iki kez kornaya basılabilir. olası maddi hasar bir yana vicdan azabından da kurtulmak sağlanabilir.

Herzaman arabaya binmeden etrafında bi tur atarım tekerleklere bakarım bindikten sonrada mutlaka 1 kez korna ya basıp çalıştırırım en sağlıklısı budur.
Buda benim araç...Pasta cila+ plasti dip ile jant boyanması

Çevrimdışı Ouzoo

  • Bayılırım otobüs kokusuna
Ynt: motor bölmüne kedi girse ?
« Yanıtla #9 : 31 Aralık 2011, 01:47:32 »
V kayışı bölgesine giren bi kedi aracın marşına basılmasından sonra motorun anasını ağlatmıştı. Axa sigorta ihmalden ötürü karşılamamıştı, dikkatli olun.
Otomobil kullanmak asalaklıktır. Kurallara uygun kullanmak ise çağdaşlık. Lütfen trafik kurallarına uyun. Sinyal kullanmayı sevin. Yol verirken de cömert olun. Ki insan olmanın tadına varın..

Ynt: motor bölmüne kedi girse ?
« Yanıtla #10 : 16 Ocak 2012, 00:52:07 »
Bizim 65 model mercedesimiz vardı.Kaput kocaman.:DAdam soksan girer içine.Kedi girmiş bir gün.Biz de dikkat etmeden bastık marşa...Bir takırtı geldi ama anında kontağı kapattı babam...KEdi çıkmıştı arabanın altından.Ama beli kırılmış.Koşarak uzaklaştı...Çok uzağa gitmeden ölmüştür garibim.

Çevrimdışı burak_37

  • volumeııııııı[]ı bassııııııı[]ı treableııııııı[]ı
Ynt: motor bölmüne kedi girse ?
« Yanıtla #11 : 23 Ocak 2012, 17:37:42 »
Bu olay bizim de başımıza geldi. Nasıl girdiyse artık kaputla motor arasına girmiş ve sıkışmış. Biz kokuyu alana kadar(tahminen 3 günden fazla)
hiç bi kıllık anlamadık. Tabi kedi gireceği hiç aklımıza gelmiyor, bende hava filtresinden geleceğini düşünüp umursamadım. Sabah açtım baktım kedi  :( inanamazsınız bir koku yayıldı. Dükkanın bulunduğu sokağı kapladı resmen. öğlene kadar temizlikle uğraştık  :saskin:
Siz siz olun kedinin çıkması için illaki bi işaret verin.