Gönderen Konu: Avea Sahtekarlığı  (Okunma sayısı 10263 defa)

Çevrimdışı dj_burak

  • İleti: 1359
  • Burak Çetin
    • Profili Görüntüle
Ynt: Avea Sahtekarlığı
« Yanıtla #14 : 07 Şubat 2012, 23:27:03 »
Bana da 270 TL kitlediler, hadi hayırlısı :) Halledeceklermiş sorunu yoksa 1-2 güne ben de dilekçe veriyorum. Geçmiş olsun size, kurtulmuşsunuz :)

teşekkür ederim gsm ile ilgili cep telefonu olsun operatörler lsun btkya gidin hakkını veriyorlar gerçekten çözüme ulaştırıyorlar sorunu peşini bırakmıyorlar hatta şirkete uyarı bile gönderiyorlar eğer sizde bir sorun yaşarsanız kesinlikle btkya başvurun ve şikayetinizi yazın

Çevrimdışı ceceduman

  • İleti: 455
    • Profili Görüntüle
Ynt: Avea Sahtekarlığı
« Yanıtla #15 : 07 Şubat 2012, 23:31:04 »
arkadaşlar biraz önce aveadan aradılar sanırım paçaları tutuştu btkya gitmem ve savcılığa gidecek olmamı bilmeleri tedirgin etti sanırım :) araştırma yapmışlar ve hattın aslında en başından annemin üzerine açıldığını ancak sonrasında güncellemeler sırasında bayinin yanlışlıkla başka birinin üzerine yazmasını gerekçe gösterdiler ve tekrar hattın bizim üzerimize kayıtlı olduğunu bilmemiz gerektiğini söylemek için aramışlar ancak benim bu saatten sonra yapacak bir şeyim yok çünkü taahhütlü hat aldım bunu bırakamam keşke daha önce bilgi verselerdi ama yapabileceğim birşey yok sağlık olsun bununla devam edeceğim :)


ben yinede dava açardım açmasam bile öyle davranırdım koştururdum şerrefsizleri :D

Çevrimdışı dj_burak

  • İleti: 1359
  • Burak Çetin
    • Profili Görüntüle
Ynt: Avea Sahtekarlığı
« Yanıtla #16 : 07 Şubat 2012, 23:54:34 »

ben yinede dava açardım açmasam bile öyle davranırdım koştururdum şerrefsizleri :D

arayan kadın biraz iyi konuştu diğerleri gibi konuşmadı btkdan uyarıyı alınca tutuşmuşlar demekki :D

Çevrimdışı o.bilge

  • İleti: 2328
  • Bir Alex değil.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Avea Sahtekarlığı
« Yanıtla #17 : 28 Şubat 2012, 00:54:36 »
pazar günü aveaya gittim. bu 5 liraya  telefon verdikleri tarifeye geçecektim ancak 350 lira peşin para istediler "fatutanız indirimli olacak" kılıfıyla müşterisine güvenmeyen aciz bir şirket. hayatta geçmem artık. o hırsla çıktım gittim turkcell'e taahhütle tarifemi değiştirdim

Çevrimdışı TEYOLOGY

  • İleti: 2626
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)
  • Şehir: Manisa
Ynt: Avea Sahtekarlığı
« Yanıtla #18 : 28 Şubat 2012, 01:25:38 »
pazar günü aveaya gittim. bu 5 liraya  telefon verdikleri tarifeye geçecektim ancak 350 lira peşin para istediler "fatutanız indirimli olacak" kılıfıyla müşterisine güvenmeyen aciz bir şirket. hayatta geçmem artık. o hırsla çıktım gittim turkcell'e taahhütle tarifemi değiştirdim

13 yıllık bir turkcell müşterisi olarak şunu diyebilirim rahatlıkla. kendisi piyasadaki 3 gsm operatörü arasındaki en kaşarlanmış operatör. üzerime kayıtlı 2 hattımın ikisinden de taahhüdüm var. birinden indirim diğerinden cihaz almıştım. taahhütlerim biter bitmez ikisini de farklı operatöre geçireceğim.

35 liraya kamu 1200 tarifesi vardı. geçmek için gittim. 1200 dakikalık bitti 45 liraya 1500 verelim dediler. peki dedim. sadece 2 ay sonra fiyatı 59 lira yaptılar. araştırdım durumun davalık olduğunu öğrendim. ısrarla kaldım 1 sene boyunca. dava sonuçlandı ve turkcell kaybetti. hattıma 160 küsür lira yükleme yapıldı. faturalarınızdan mahsuplaşacağız dendi. güzel dedim 45 liradan 3.5 aylık faturam ediyor dedim. ama bir sonraki fatura gelmeden turkcell yürütmeyi durdurma kararı aldırdı ve temyize gitti. biliyor ki mahkemeler uzun sürer. en az 1.5 sene daha kazandı.

1 yılı aştı ve hala bir gelişme yok. ben 3-4 ay daha dayandım 59 liradan. sonra 40 liraya kamu 1200 yine çıktı. iletişim merkezine gittim. geçmek istediğimi söyledim. faturanız yeni kesilmiş. bir sonraki fatura döneminde geçin dediler. peki dedim ben de. 3 gün geçmedi aradan. 1200 dakikayı kaldırdılar 1000 dakikaya düşürdüler. yine 40 lira. tamam dedim 1000 dakika olsun. ve 40 liraya 1000 dkaikaya geçtim. üzerime kayıtlı ve eşimin kullandığı hattı da aynı tarifeye geçirdim. kendi hattımdan cihaz aldım ve taahhüt imzaladım.

ertesi ay bana sormadan eşimin hattında değişiklik yaptılar. 45 liraya 1000 dakika + 1000 sms yaptılar. eşime telefonda taahhüt yapılırsa 40 tl olacağı söylenmiş eşim de kabul etmiş. şimdi fatura kesim dönemini değiştirelim diyoruz onu bile yaptırmıyorlar.

ilk başta yapılan fahiş zam hakkında yetkili ile konuşurken suçluyorum. reklamlarda bağırıyorsunuz şu kadar dakika şu kadar fiyata diye. geçtikten 2 ay sonra zamı köklüyorsunuz diyorum. bana bilgiç bilgiç yasal olarak bunu yapmalarının önünde bir engel olmadığını söylüyor. çünkü bir mukavele imzalanmamış. peki diyorum ticari ahlak ne demek biliyor musunuz? ahd-ı vefa ne demek biliyor musunuz? müşteriye saygı diye bir şeyi daha önce duydunuz mu diyorum. susuyor.

turkcell li isen her an sana sormadan tarifeni değiştirebilirler. ya da her an fahiş bir zam beklemelisin.
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.

Çevrimdışı o.bilge

  • İleti: 2328
  • Bir Alex değil.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Avea Sahtekarlığı
« Yanıtla #19 : 28 Şubat 2012, 01:38:18 »
zorunda mıyım ;D ;D ;D

1 gb internet paketi 29 lira abi sanki eve internet bağlatıyoruz. bende faturalı genç tarife ve indirimli internet paketi vardı interneti aldığımda 6 ay boyunca 16 lira dediler. 1 ay sonra 19 oldu. baktım 48 50 gelmesi gereken fatura 60 larda. dedim nedir bu. dediler yok mms atmışsın dakikayı aşmışsın falan filan. yok mu dedim adam gibi tarifeniz. şimdi 1000 dakika 1000 sms 1 gb internet aldım 69 liraydı taahhütle 59 lira vericem. hiçbir operatör diğerinden iyi değil. turkcell i sırf çekim gücünden dolayı bırakmak istemiyorum. ayrıca smartphone kullanmaya en müsait operatör de şahsımca turkcell.

turkcell'linin gücü turkcellin çekim gücü ;D

Çevrimdışı ferhattasdemir

  • İleti: 913
  • Eksantrik sübap açar, motora benzin kaçar :)
    • Profili Görüntüle
Ynt: Avea Sahtekarlığı
« Yanıtla #20 : 28 Şubat 2012, 01:46:22 »
naptın özgür arkadaşım ya. ben avea da bi kamu tarifesindeyim hangisi olduğunu şimdi tam hatırlayamıyacam ama sanırım her yöne kamu olması lazım 500 dk her yöne 2500 dakika avea ya doğru aramalar + 1 gb da internet 35 tl. 1000 değil 11000 SMS i zaten 9 TL ye alıyorsun olur sana 44 TL. nedir bu 59 TL. bırakın şu turkcell i. ha benimde turkcell hattım var ama 7 yıllık faturalı hat olduğu için ve herkesde o numaram olduğu için kapatmadım sadece gelen aramalara bakıyorum. kampuscell di şimdi işte o genç tarifeye dönüştü 12.5 tl yi geçmediğimden 2 3 ayda bir 15 16 TL fatura ödüyorum. turkcell iyice işin suyunu çıkardı durulacak gibi değil turkcell de. hayat paylaşınca güzel diye sloganı var ya doğru varımızı yoğumuzu turkcell le paylaşırsak onlar için güzel olur tabi :)
Eksantrik sübap açar, Motora benzin kaçar
Çok zorlama kelebeği, Araba altından uçar... :)

Çevrimdışı o.bilge

  • İleti: 2328
  • Bir Alex değil.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Avea Sahtekarlığı
« Yanıtla #21 : 28 Şubat 2012, 02:04:29 »
ya vodafone o kadar reklam yapıyo bizim evde çekmiyo (istanbul-kozyatağı). avea ile de kavgalıyım işte. güvenmiyolar aboneye. eğer o avea nın dört dörtlük tarifesi ön ödeme istemeseydi kesin geçmiştim aveaya. o yüzden turkcell iyidir ya. ama tolganın da dediği gibi bu kadar zamandır turkcell abonesiyim (ben 11 senedir. babam 15 senedir turkcell abonesi.) hala böyle ucuz ve kullanışlı bir tarife görmedik. diğerlerinde de göreceğimizi zannetmiyorum

Çevrimdışı ferhattasdemir

  • İleti: 913
  • Eksantrik sübap açar, motora benzin kaçar :)
    • Profili Görüntüle
Ynt: Avea Sahtekarlığı
« Yanıtla #22 : 28 Şubat 2012, 02:06:46 »
turkcell de şu da başıma gelen bir olaydır. babamın kullandığı hat benim üzerime idi. 29 tl lik bir tarifede idi. babam oğlum ben o kadar konuşmuyorum niye veriyoruz 29 tl diyince inandım tarife saniyeye geçirdim. meğerse konuşuyormuş :) ilk ay 44 tl ikinci ay 39 tl fatura geldi. ben tam yeni bir tarife araştırdığım günlerde babama telefon gelmiş beyefendi işte 2 aydır şu kadar para ödüyorsunuz gelin sizi süper pakete alalım işte ayda 59 tl ye 5000 dk mı ne konuşun bilmem ne. babamda hat oğlumun ben bilmem diyor kabul etmiyor benim turkcell numaramı veriyor arayın diye ama ne arayan var ne soran. bir fatura geldi 78 tl. hemen internetten bi baktım işte o ayki önce tarife saniyedeki kullanım artı süper paket. babam kabul etmediği halde geçirmişler süper pakete. hemen aradım müşteri hizmetlerini. dedim böyle böyle adam ilk önce güzel güzel konuştu sonra yok efendim öyle birşey olamaz babanız yanlış hatırlıyor olabilir demeye başladı yalan söylüyor gibi birşey demeye getirdi. iyi dedim peki ben yarın sabahtan hakem heyeti derneğine btk ya şikayette bulunuyorum kayıtlarınız incelensin dedim siz bilirsiniz beyefendi dedi kapattı. ertesi sabah çalan bir telefon turkcell den daha yetkili bir kişi "işte ferhat bey sanırım bir problem olmuş insanlık işte olabilir günde kaç kişi ile görüşüyorlar bilmem ne biz mağduriyetinizi gidereceğiz en yakın zamanda" dedi yahu öyle birşey olamaz hayır denen şeyin evet yapılarak tarifeye geçirilmesi gibi bir hata olamaz dedim bu bir ikincisi dün akşam görüştüğüm arkadaş tamam beyefendi biz kayıtlara bakalım böyle birşey varsa düzeltelim demesi gerekirken  babanız yalan söylüyor demeye getirdi dedim tamam dedi bizde o görüşme üzerine sizi aradık zaten kendisine gereken uyarı yapıldı dedi. iyi dedim madem dinleyip böyle arıyorsunuz o önceki arayıpta kabul edilmediği halde tarifeye geçiş işlemini de engelleseydiniz dedim. gözden kaçmış olabilir bilmem ne. neyse dedim nasıl düzeltiyorsunuz e işte siz bu faturayı ödeyin biz diğer faturada size bu bedeli iade edeceğiz tekrar da eski tarifenize geçişinizi sağlayacağız dedi. ben ödemem kardeşim bu faturayı dedim nasıl düzeltirseniz düzeltin yoksa ben bu işi resmiyete döküp mahkemeye götürürüm dedim yok beyefendi işte o şekilde bi işlem yapılamaz resmi işlemde başlatsanız bu faturayı ödedikten sonra iade hakkı kazanırsınız şöyle böyle. ben ödemiyorum o faturayı şimdi de çıkıp işte ilçe hakem heyetine gidiyorum dedim kapattım. 10 dk sonra tekrar bir telefon bu seferde başka biri tamam beyefendi tarifeniz eski tarifeye geçirildi faturanızda da düzeltme işlemi yapıldı faturanız bayiye gittiğinizde tarife saniyedeki ücretten + o pakette konuştğunuz dakikalar bu tarifeden hesaplanarak 34 tl olarak düzenlendi dedi. ve hakkaten bayiye gittiğimde sistemde 34 tl fatura çıktı daha önce 78 tl çıkan fatura. gördüğünüz gibi olamaz diye birşey yok istediklerini hemen halledebiliyorlar. hemen çirkefleşin gerisi geliyor.
Eksantrik sübap açar, Motora benzin kaçar
Çok zorlama kelebeği, Araba altından uçar... :)

Çevrimdışı TEYOLOGY

  • İleti: 2626
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)
  • Şehir: Manisa
Ynt: Avea Sahtekarlığı
« Yanıtla #23 : 28 Şubat 2012, 02:07:55 »
zorunda mıyım ;D ;D ;D

1 gb internet paketi 29 lira abi sanki eve internet bağlatıyoruz. bende faturalı genç tarife ve indirimli internet paketi vardı interneti aldığımda 6 ay boyunca 16 lira dediler. 1 ay sonra 19 oldu. baktım 48 50 gelmesi gereken fatura 60 larda. dedim nedir bu. dediler yok mms atmışsın dakikayı aşmışsın falan filan. yok mu dedim adam gibi tarifeniz. şimdi 1000 dakika 1000 sms 1 gb internet aldım 69 liraydı taahhütle 59 lira vericem. hiçbir operatör diğerinden iyi değil. turkcell i sırf çekim gücünden dolayı bırakmak istemiyorum. ayrıca smartphone kullanmaya en müsait operatör de şahsımca turkcell.

turkcell'linin gücü turkcellin çekim gücü ;D

çekim kalitesi konusunda kesinlikle rakipsiz o konuda sözüm yok. benim sözüm turkcell in müşterisine her tür kazığı hak görmesine.
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.

Çevrimdışı ferhattasdemir

  • İleti: 913
  • Eksantrik sübap açar, motora benzin kaçar :)
    • Profili Görüntüle
Ynt: Avea Sahtekarlığı
« Yanıtla #24 : 28 Şubat 2012, 02:10:29 »
bu bahsettiğim hatta benim ilk aldığım hattır 2001 yılında 11 yıllık müşterisiyim turkcell in. gerçi  ay oldu o olaydan sonra avea ya taşıdım. babam şimdi ayda 9 TL ye heryöne 2 saat konuşuyor. avea nın reklamındaki gibi ohh be dedik.
Eksantrik sübap açar, Motora benzin kaçar
Çok zorlama kelebeği, Araba altından uçar... :)

Çevrimdışı dj_burak

  • İleti: 1359
  • Burak Çetin
    • Profili Görüntüle
Ynt: Avea Sahtekarlığı
« Yanıtla #25 : 28 Şubat 2012, 02:13:51 »
ya vodafone o kadar reklam yapıyo bizim evde çekmiyo (istanbul-kozyatağı). avea ile de kavgalıyım işte. güvenmiyolar aboneye. eğer o avea nın dört dörtlük tarifesi ön ödeme istemeseydi kesin geçmiştim aveaya. o yüzden turkcell iyidir ya. ama tolganın da dediği gibi bu kadar zamandır turkcell abonesiyim (ben 11 senedir. babam 15 senedir turkcell abonesi.) hala böyle ucuz ve kullanışlı bir tarife görmedik. diğerlerinde de göreceğimizi zannetmiyorum

vodafoneu aradığında bizim evde çekmiyor diye bir şikayette bulunduğunda gereğini yapıyorlar diye duymuştum ama şu aralar benim aklıma yatan en mantıklı tarife vodafoneun genç avantaj tarifesi 30tlye her yöne 1000 dk her yöne 5000 sms face msn twitter bedava şiddetle tavsiye ederim  :tamamdir

Çevrimdışı ferhattasdemir

  • İleti: 913
  • Eksantrik sübap açar, motora benzin kaçar :)
    • Profili Görüntüle
Ynt: Avea Sahtekarlığı
« Yanıtla #26 : 28 Şubat 2012, 02:14:53 »
çekim kalitesi konusunda kesinlikle rakipsiz o konuda sözüm yok. benim sözüm turkcell in müşterisine her tür kazığı hak görmesine.

valla benim yanıma gelin sizi bir yere götüreceğim avea vodafone çekiyor turkcell çekmiyor.
Eksantrik sübap açar, Motora benzin kaçar
Çok zorlama kelebeği, Araba altından uçar... :)

Çevrimdışı o.bilge

  • İleti: 2328
  • Bir Alex değil.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Avea Sahtekarlığı
« Yanıtla #27 : 28 Şubat 2012, 02:16:53 »
illa ki hepsinin çekmediği yer vardır ama, evimde çekmeyen hatta da geçmem yani :D