Gönderen Konu: VW, Scania’da direksiyona geçiyor  (Okunma sayısı 2957 defa)

Çevrimdışı otomabilhayattir

  • İleti: 18
  • vw golf 2003 primeline
    • Profili Görüntüle
VW, Scania’da direksiyona geçiyor
« : 19 Ağustos 2008, 17:26:37 »
-Volkswagen, İsveçli Wallenberg aile vakfı ve ailenin yatırım şirketi Investor AB ile yaptığı anlaşmayla, bu grubun Scania’daki hisselerine 4.36 milyar dolar ödeyecek. Böylece Scania’daki hissesini yüzde 38’den yüzde 69’a yükseltecek olan Volkswagen, Scania’nın çoğunluk hissesine sahip olduktan sonra Avrupa ağır vasıta pazarının lideri olma konusundaki hedefine yaklaşmış olacak.Volkswagen, Scania’nın çoğunluk hisselerini satın alarak, Wallenberg ailesinin, Alman ağır vasıta üreticisi ve Volkswagen’in yüzde 30 hissesine sahip olduğu MAN şirketinin iki yıl önce Scania’yı satın alma teklifini reddetmesinin ardından, şirketin geleceğine ilişkin kaygılarını gidermiş oluyor.

Investor AB tarafından yapılan açıklamada, Scania şirketinin sahipliği konusunu açıklığa kavuşturmak için taraflar arasında çeşitli alternatifler konusunda kapsamlı görüşmeler yapıldığı ve bu görüşmeler sonucunda Volkswagen’in, Scania’da çoğunluk hissedarı olmak istediğini ifade ettiği belirtildi. Açıklamada, Investor AB’nin anlaşmadan memnun olduğu ve bunun Scania için iyi olacağına inandığı da ifade edildi.

Volkswagen İcra Kurulu Başkanı Martin Winterkorn da, yaptığı açıklamada, Investor AB ve Volkswagen grubunun 8 yıl birlikte başarılı çalışmalara imza attığını ve bu süre zarfında Scania’nın rekor satışlar ve karlar elde ettiğini belirtti.

Volkswagen’in, Scania’nın çoğunluk hissesine sahip olmasıyla, MAN, Scania ve Volkswagen’in Brezilya’daki ağır vasıta üreten bölümleri arasındaki birleşmenin yolunun açılacağı ifade ediliyor.

MAN, 2006 yılında Scania’nın yüzde 90’dan fazla hissesi için 9.6 milyar Euro önermiş, Volkswagen ve Wallenberg ailesi bu teklifi reddetmiş, MAN teklifini Ocak 2007’de geri çekmişti.

kaynak:http://www.ntvmsnbc.com/news/437846.asp

saygılarımla
« Son Düzenleme: 19 Ağustos 2008, 17:30:06 Gönderen: otomabilhayattir »
otomabil hayattır

Çevrimdışı golf-line2

  • İleti: 2189
  • golf GTD
    • Profili Görüntüle
Ynt: VW, Scania’da direksiyona geçiyor
« Yanıtla #1 : 20 Ağustos 2008, 01:13:42 »
ilk söfrlüğümü scania'da öğrenmiştin 75model 110'du  :sevgi:
13sene önce ne günlerde bea