Profile for member teo
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Aralık 02, 2008, 02:07:22 ÖÖ
81580 Mesaj 4797 Konu Gönderen: 4225 Üye
Son üye: rızgar
Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
  Mesajları Göster
Sayfa: 1 ... 5 6 [7]
91  Serbest Forum / Müzik / Uzun yol icin... : Ağustos 17, 2007, 11:47:33 ÖS
Uzun yol icin israrla onerecegim bir album (TEM gibi otoyollarda) Brass rock grubu Supertramp'in 1985 albumu Brother Where You Bound. Ben koltugumda hareketsiz kalamiyorum sahsen...
92  Volkswagen / Golf V / Ynt: FSI Midline Otomatik : Ağustos 17, 2007, 11:12:33 ÖS

Bu modellerin her ikisinde de 6'sar hava yastigi varmis ancak ben aracta 10 tane saydim. Bu durum, comfortline donanima ek olarak guvenlik paketi filan alinmis oldugunu mu gosterir?

Ben Midline'dan Comfortline'a dondum. 2004 ve 2005 modellerinde Midline-Comfortline farklari soyleymis:

6 1/2Jx15 alüminyum jantlar, 195/65 R15 lastikler
Hız sabitleyici (Cruise Control)
Kendiliğinden kararan iç dikiz aynası
Ön kol desteği
Ön koltuklarda bel destek ayarı
Yağmur sensörü
Yükseklik ayarlı ön yolcu koltuğu
Arka koltuklardan bagaja ulaşma bölümü
Bagajda 12voltluk soket

93  Volkswagen / Golf V / Ynt: FSI *Comfortline* Otomatik : Ağustos 17, 2007, 11:10:09 ÖS

Ben Midline'dan Comfortline'a dondum. 2004 ve 2005 modellerinde Midline-Comfortline farklari soyleymis:

6 1/2Jx15 alüminyum jantlar, 195/65 R15 lastikler
Hız sabitleyici (Cruise Control)
Kendiliğinden kararan iç dikiz aynası
Ön kol desteği
Ön koltuklarda bel destek ayarı
Yağmur sensörü
Yükseklik ayarlı ön yolcu koltuğu
Arka koltuklardan bagaja ulaşma bölümü
Bagajda 12voltluk soket
94  Otomobil Forumu / VW Yetkili, Özel Servisleri ve Diğerleri... / Ynt: 2. el ekspertiz hizmeti ve fiyatlari... : Ağustos 16, 2007, 10:29:57 ÖÖ
ben bu ekspertizi her durumda bir resmi yetkili servise yaptiracagim. sadece onlar arasindaki bu fiyat ucurumu ve bu durumda hangisini secmem gerektigi konusundaydi sorum...
95  Volkswagen / Golf V / Ynt: FSI Midline Otomatik : Ağustos 16, 2007, 06:51:10 ÖÖ

DSG sanjman ilk kez TSI motorlu otomatik arabalarla geldi 2007'de. TSI motorlu otomatikler sadece DSG sanjmana sahip TSI otomatik=DSG yani. Vites degistirme suresi manuel vitesteki degistirme suresinden de kisaymis. Yani tiptronik'in manuelden bile hizlanmisi. Benim de asil hedefim oydu. Ama simdilik FSI tiptronik ile yetinecegim. sifiri 47 bin YTL civarinda ve zaten cok yeni bir model oldugu icin 2. eli de yok gibi...

Bu otomatikler DSG mi?
96  Volkswagen / Golf V / Ynt: FSI Midline Otomatik : Ağustos 15, 2007, 11:43:23 ÖÖ

Ben de bu tur bir yorum bekliyordum. Ben de otomatik alacagim icin FSI motor dusundum zaten. Araci istanbul sehiricinde kullanacagim genelde. agirlikli olarak da TEM/E5 cevreyolu. Otomatik viteslerde, Dogus'un sagladigi degerler FSI olmayan motor icin 11.5 lt/100 km, FSI motor icin 9.7 lt/100km. Bu degerler konusunda ne dersin? Gercek degerler bunun uzerinde midir acaba?

tabiki golf derim ama otomatik çok yakıyor haberin olsun.bende 1.6 fsı 2006 model var çok süper güvenli bir araç tavsiye edrim
97  Otomobil Forumu / VW Yetkili, Özel Servisleri ve Diğerleri... / 2. el ekspertiz hizmeti ve fiyatlari... : Ağustos 15, 2007, 09:36:07 ÖÖ
Almayi dusundugum, distributor garantisi bitmis bir 2. el VW Golf Mk5 icin ekspertiz hizmeti almak istiyorum. Istanbul'da, resmi yetkili VW servislerinden bazilari bu hizmeti veriyor. Daha once de bir kez bu hizmeti aldim. Ancak anlamadigim sey, bu servislerin hepsi resmi yetkili olmasina karsin, "101 nokta kontrol" (hepsiyle tek tek teyid edilmistir yapilan islemin bu oldugu) isleminden ibaret olan 2. el ekspertiz hizmeti fiyati Istanbul'daki servislerde 50 YTL ile 230 YTL arasinda degisiyor. Tabii ki Dogus olanla olmayan farkedecektir bunu anlarim ama bu kadar az sayidaki farkli firmada bu oranda fiyat farkliligi normal midir?

Bunu Dogus'a danistim; "saat ucreti budur, bu isin aldigi zaman da su kadar saat; buyrun siz hesaplayin diyor; 230 YTL mantikli oluyor. Saat ucretinin fark edebileceginin farkindayim ama bu kadar mi fark eder? Saat ucreti o kadar farkli degilse ister istemez "Diger servisler bu isi cok kisa surede bastan savilacak bir bicimde mi yapiyor?" diye endiseleniyor insan... Nasil olsa bu hizmetin baglayiciligi yok; bu islemi yapip sorun cikmadiginda arabayi satin alip 1 hafta sonra bir sorun cikarsa o servise gitseniz "araba bu 1 hafta icinde bozulmus olabilir" deyip sorumluluk almayacaklar nasil olsa... Suphemi ortadan kaldirmak icin ne yapip edip Dogus servislerinden mi almaliyim ya da almam daha iyi olur bu hizmeti?

Bu konudaki fikirlerinizi almak isterim

Simdiden tesekkurler.
98  Volkswagen / Golf V / Ynt: FSI Midline Otomatik : Ağustos 14, 2007, 11:15:51 ÖÖ

Yorumlariniz icin tesekkurler. Bu iki model konusunda oldukca bilgi sahibiyim. Ancak kullanici olarak degil:) Size danismamim sebebi de o. Normalde zaten gonlum Golf'te. Ama ikisi ayni fiyat olunca acaba Polo mu alsam dedim. Uzun vade dusunuyorum; kisa sure sonra satmayi degil. Ilk kez VW kullanacagim icin acaba servis masrafi cok mu olur diye endisem var. Polo'yla en azindan 2 yili kurtaririm diyorum. O yuzden tereddut ettim. Bu arada, sadece ihtiyac olarak bakarsam degil VW Polo, Renault Clio bile ihtiyacimi karsiliyor:)

segment farki var zaten aralarinda.
Golf poloya gore daha konforludur daha iyi yol tutar daha genistir daha performanslidir.
tek kotu yani yakit tuketimi.o da normaldir.aralarinda 200 kg kadar farklilik var.

dedigim gibi kisisel ihtiyaclarini belirle ve polonun ozelliklerine bak.bir test surusu yap.eger senin ihtiyaclarini karsilayabiliyorsa ve araca icin isindiysa sifir km almak daha mantikli.en azindan arac onceden nasil kullanildi acaba diye korkun olmaz.sifirdan baslarsin.

fakat @Dr_EmrE nin soyledigi gibi ikinci elde deger kaybi yasarsin ve zarara edersin.golfu zaten ikinci el alacagin icin cok farketmez.
araci uzun sure kullanirim dersen polo da ihtiyaclarimi karsiliyor dersen ne ala.
ama benim canim ister aracimi degistiririm uzun sure bir araci kullanamam dersen polo da cok zarar edersin.secim sana kalmis.
zaten her iki aracinda test surusunu yapinca birsey demeye gerek kalmaz aradaki farki rahatlikla anlayabilirsin.
99  Volkswagen / Golf V / Ynt: FSI Midline Otomatik : Ağustos 13, 2007, 05:38:58 ÖS

Neden 2. el golf olurdu tercihiniz?

Ben olsam tercihim kesinlikle Golf olurdu...
100  Volkswagen / Golf V / FSI Midline Otomatik : Ağustos 13, 2007, 11:11:59 ÖÖ

1.6 FSI Midline otomatik alacagim. 2005 Model 35,000 km'de 30 milyar. Onerir misiniz? Onermezseniz neden?

Bunun yerine sifir km.de 2007 model Polo Tour 1.4 otomatik de alinabiliyor mesela...

Sayfa: 1 ... 5 6 [7]