Profile for member qb5tp
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Eylül 05, 2008, 11:35:46 ÖÖ
70306 Mesaj 4099 Konu Gönderen: 3426 Üye
Son üye: gokhanficici
Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
  Mesajları Göster
Sayfa: [1] 2 3 ... 11
1  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: jant vs lastik : Eylül 03, 2008, 12:50:24 ÖÖ
Lastik çapını beygir ve torka göre oranlamak yanlış olur kanısındayım. Sistem tasarlanırken aktarma oranları tavsiye edilen lastik büyüklüğüne göre ayarlanmıştır. Mesela lastik büyük olabilir ama çıkış dişlisi küçüktür Toyota'da (mesela). Siz küçük lastik için kurgulanmış sisteme büyük lastik takarsanız, atıyorum 1. vitesiniz 1 ile 2 arasında bir vites gibi davranacak. Sonuç malum...
2  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Sattım gitti :) : Ağustos 24, 2008, 01:44:12 ÖS
Sayın qb5tp,
Evet satarken alırken bana söyledikleride ve aldıktan sonra ögrendiklerimde dahil kusurlarını alıcıya söyledim. Size katılıyorum. Nedense alıcıların aracı götürdükleri ustalar onlardan yana konusmaktalar. yok boya var, yok darbe vs vs.
Bir VWtr.net üyesine de bu yakışır, bundan hiç şüphem yoktu aslında Smiley . Aracınızı kazasız belasız, güle güle kullanın.
3  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: klima soğutmuyor : Ağustos 20, 2008, 01:17:11 ÖÖ
Araba içinde sigara içmiyorsanız hava dolaşımını içerde yapmak hem çabuk ısınmayı hem de daha fazla soğumanızı kolaylaştırır üstelik eski polen filtresi de problem olmaz
4  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: kapı otomotiğim bozuldu allah kimsenin başına vermesin... : Ağustos 18, 2008, 10:44:42 ÖS
Pompa devresinde olabilecek parçalar diyot, direnç, transistör, kondansatör, röle ya da en fazla bir entegredir ve bunların fiyatları tahminen 50 YKR den başlar en fazla da 20 YTL olur. Sistemin tamamı pahalı olduğu için üç kuruşluk parça takıp 100 YTL  almak da insafsızlık. Bu durumda belki ucuza kurtardık diye seviniyoruz ama yine de kazıklanıyoruz. Umarım canını sıkmamışımdır freedom  Lips Sealed
5  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Sigorta paneli ve amperleri : Ağustos 17, 2008, 10:04:01 ÖS
El fren lambasının yanmasının birkaç sebebi olabilir.
Sigorta(umarım)..
El fren ayarsızlığı
Abs lambası iptal edildi veya arızalı ise el fren lambası yanarak onun yerine uyarı olarak gözükür..
+ Fren hidroliği seviyesi düşükse veya balatalar bitmişse (poloda da öyledir sanırım)
6  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: 6n2 sol cam tek tuşla tamamen kapanmıyor : Ağustos 15, 2008, 01:05:00 ÖÖ
Arkadaşlar camlar kapalıyken aracı kilitleyip anahtarı 3-4 saniye kilitleme yönünde çevrili tutun. Sorununuz büyük olasılıkla çözülecektir. Kısa devre algıladığında yada cam sıkıştığında komfor modundan çıkıyor, anlattığım işlemi yaparsanız normale dönebilir. Tuşları değiştirmeden de biraz elektrik beceriniz varsa tuşların içini bi açın derim, oksitlenebiliyor.
7  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Sattım gitti :) : Ağustos 15, 2008, 12:55:07 ÖÖ
Bir daha 2. el araba alma niyetim yok. Araçları satarken neyi var neyi yok çok şey gizli tutuluyor, söylenmiyor.
Aracı aldıktan sonra bir o kadar da tamire para harcıyoruz.
Siz satarken söylediniz mi  melek
Şaka bi yana ikinci el alırken satıcıyı pek dinlememek lazım, bazı ustaları da. Aracı alırken Ata ya gösterdim, boya sorunundan dolayı bi yetkili servis kontrol etti, arkasından Doğuş'a götürdüm hepsi boyanın benim de bildiğim 3 parça dışında orjinal olduğunu onaylamıştı. Bi ara sizin gibi bi kaç sorundan miğdem bulanıp, satıp sıfır alayım dedim. Çıkan taliplerden birinin ustasına gittik, adam komple boyalı bu araba dedi  :bekleriz: Merakla ben de yeni bişey öğreneyim, nasıl anladınız dedim; boyanmış ama çok iyi boyanmış, hataları örtbas edilmiş dedi. Ustaya da cinler söyledi sanırım  :t
8  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Baskı Balata Sizlere Ömür : Ağustos 15, 2008, 12:40:55 ÖÖ
Pul koymak ayağını sürekli debreyajın üzerinde tutmaktan farksız. Belki de balata bu yüzden bitti Cheesy
9  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Polo'da Düşük Hız ve Vitesteyken Ses Geliyor : Ağustos 15, 2008, 12:28:13 ÖÖ
Hayır ayağımı gazdan çekince değil düşük vitesteyken düşük hızla giderken yapıyor.Yani gaza basılı durumda.2. ve özellikle 3. vitese geçince titremeyle karışık ( bi parça sallanıyormuş gibi) ses duyuluyor. İnşaallah sorun ustanın dediği gibidir ve halledilir.
Benzer bi sorun yaşamıştım. Aks iç kafası (sol) bozuktu, titremeyi bu yapıyodu. Uzun süre böyle kullanmaktan da diferansiyel çıkış bilyeleri ve şanzıman içi bilyelerinden bi kaçı bozulmuştu, onlar da ses yapıyordu. Geçmiş olsun...
10  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Rcd 200--Rcd 300 teyp : Ağustos 10, 2008, 01:25:47 ÖS
rcd-300 poloya uymayabilir, ön panelin köşeleri biraz daha yuvarlak gibi ama rcd-200 kesinlikle uygundur. Ben de arıyorum ama makul fiyata bulmak zor gibi.
11  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: ARKADAŞLAR,BUGÜN POLO 1.4 TRENDLINE ALDIM 15.000.-YTL 74.000.KM UYGUNMU?TEŞEKKÜR : Ağustos 05, 2008, 09:47:05 ÖS
Evet abi üretim platformunu paylaşmayan araçlardan,sadece almanyada ve americada üretiliyor yanlış bilmiyorsam genede üstadımız kemale sormak lazım Smiley

Ne oldu abi aks koluna ya, senin arabada nazar var bence içi döşemeler krem olduğundan dolayımı acaba:D
Antares in önünde karşılaşmıştık hani, ben çekicinin üzerindeydim Cheesy ondan beri sorun yok Şeytan kulağına kurşun... Dışardan bişeye benzetemiyo kimse heralde, içine binince abi çok güzelmiş diye nazarlıyolar Sad
12  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Aracım su eksiltiyor : Ağustos 05, 2008, 09:40:53 ÖS
maximum çizgisi üzerine doldurduğunuz her su eksilecektir. Motor ısısı yükselip su genleşince genleşme kabında yeterli hava boşluğu olmadığından zaten o suyu kapaktan biyerden dışarı atacaktır. min ve max ın ortasında biyerde tutmak yeterli. Bir de eksilmeleri her zaman antifirizle tamamlamakta fayda var, tabiki doğru antifirizle...
Kapak contası yanmış olsa mutlaka farkederdiniz. Bir km bile gitmeden hararet 90 ı geçer ve sürekli su kaynatır. Sanırım yağ yakma probleminiz vardı ve muhtemelen motor açılacak, bu durumda silindir kapak contası yanmış olsa da dert değil, zaten değişecekti, öyle düşünün Smiley
13  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: ARKADAŞLAR,BUGÜN POLO 1.4 TRENDLINE ALDIM 15.000.-YTL 74.000.KM UYGUNMU?TEŞEKKÜR : Ağustos 03, 2008, 11:06:49 ÖS
Kubilay abi tamam anladık senin araban Alman krem rengi döşemesi fln var niye hava atıyorsun şimdi:D
Hava atarmıyım Alpercim, dışı seni aks kolu beni yakar Cheesy
BMW lerin hepsi Alman mıydı Alper  Wink
14  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: ARKADAŞLAR,BUGÜN POLO 1.4 TRENDLINE ALDIM 15.000.-YTL 74.000.KM UYGUNMU?TEŞEKKÜR : Temmuz 29, 2008, 10:58:20 ÖS
Almanlar da var  :tamamdir
15  Serbest Forum / Satılık / Ynt: SATILIK Pioneer DEH-P8400MP : Temmuz 04, 2008, 10:38:27 ÖS
Geçen yıl fiyatı 1200 YTL idi. CD çalar kuzenimin ama ben kendi insiyatifimle düşürüyorum fiyatı
450 YTL

özellikler ve video için
http://www.sahibinden.com/satilik_pioneer_deh-_p8400mp_cift_kafa_WQQaXQQ9489329WQQpXQQdisplayitem
Sayfa: [1] 2 3 ... 11