Arkadaşlar,
merhaba, konu nerden nereye gelmiş... ben hatırlarsaız golf 1.4 tsi 122hp midline otomatik 7 vites araca yazıldığımı ve sonrada vaz geçtiğimi yazmıştım. bu aracın türkiyede kullanmaya başlaması 2008 başıdır... piyada bu araç satıldı ve kullanılıyor. bayiler taraafından sene başında alınan siparişler getirildi ama sayısı 10-15 i geçmez... çünkü alıcılar bunun 140hp likleri piyasada olduğu için ya 2-3 bekliyecekler yada piyasada bulunan 140hp liklierinden alacaklardı bir çoğuda öyle aldı... ya bekleyenler? uzun belkediler şubat sonunda aldılar arabalarını... benim gibi nisanda talebini yapanlarsa yandılar çünkü 2009 a sarkacağı kesin oldu. şimdi. sorun ne? sorun distiribitörün türkiye ye arabayı getirtemesi... ben aracı asla kötülemedim araç şöyledir böyledir demedim... özellikle golfün 122hp lik 7 vitesli modelini istiyorum dedim... ama ne yazıkki türkiyeye 2009 geliyor nissan ayında yapılan taleplere... sizce 10 a gibi bir bekleme süresi normalmi?... bana normal gelmedi...bakın türkiyedeki tsi motorlar nelerdi önce 170 geldi sonra 140 şimdide 122 getirecek (!!!) hiç almanya vw sitesinde tsi motorlu modellere baktınızmı orda 1.4 tsi 122 hp 6 viteslide satılıyor 7 viteslide... 6 vitesli 8lt/100km, 7 vitesli 7lt/100km yakıyor... bende 7 viteslisini istedim... almanyada satılıyorsa burda ben niye 10 ay sonra alıyorumki...? ozaman derimki burda hemen alacağım aracı alır binerim diye düşünürüm... mesele arabanın ne olduğu veya diğerleriyle kıyaslama değil.. her aracın kendine özgü özellikleri kıyas götürmez üstünlükleri vardır...benim meselem bir araç istiyorsam, ben bu marka bu model bu özellikli motorlu aracı bekleyeceğim süre 2 olmalıydı... 10 ay değil...saygılar...

)). devir TSI motorlar gibi ekonomik araçların devri. bugün pahalı diyorsunuz ama inanıyorumki benzin tüketimi bunu telafi edecektir... 2 seçeneğim vardı ya dizel alıcam ekonomik olsun diye... 1. tercihim citroen C4 dü... ama düşündüm yılda 15bin km yapıyorsam şehir içinde değermiydi? değmiyeceğine karar verdim 2. si benzinli ama hangi arabaya baksam benzinci dostu olduğunu hissettim... sonunda golf 1.4 tsi motora karar verdim... jettaya baktım normal bir sedandan farkı yoktu hem boradan bozmaydı... golfle arasında 30cm fark var başka bir özelliği yok.. ama golf??? adı var... içinde genişlik var... öyleki dingil mesafesine jetta bilem yetişemiyor... hem istanbul tarfiğinde uzunluk bir dezavantaj.... neyse duydumki golf6 çıkacakmış, duydumki maliyet düşürmek için arabayı basitleştirecekmiş.... dedilerki araka suspaniyon basitleşecekmiş.... ozaman ben akıllıklık ettimki golf5 alıyom... hem 7 vites... hem 1.4 motor... hem 122 beygir... 5000 devirde ulaşıyor güce... 1500 devirde maksimum torka... yanlışmıyım... golf5 dizaynını beğenmeyenler... hiç dikkat etttinizmi bütün C sınıfı otomobil markaları kendilerini pejoya benzettiklerine fark etmişsinizdir... pejo bu sivri burnu çıkardığında devrim yaratmıştı... şimdi her mark kendini buna benzetiyor... demekki sağlıklısı bu... bakıyorum golfe genede eski sert görünümü var eskisi gibi... neyse başınızı ağrıttım sadece golf5 i tsi motorunu beğendim... ekonomik, hızlı ve kasası bana güven verdi... içine oturdum ön koltuğu geri çektim sonuna kadar, ayaklarım değmedi gaz pedalına (boyum 1.80) sonra arkaya geçtim oturdum dizimle ön kotuk arasında elim kadar boşluk var... bu genişlik başka hangi araçta var?... golf alıyorsam ekonomik olması.... fiyatımı? A3 den ucuz..