Profile for member Mekatronik34
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Ekim 08, 2008, 08:50:11 ÖÖ
74006 Mesaj 4319 Konu Gönderen: 3712 Üye
Son üye: onuruslu
Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
  Mesajları Göster
Sayfa: [1] 2
1  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Polo Boğaz Kelebeği : Temmuz 28, 2008, 01:52:42 ÖS
bulu 55 merhaba
bu araçlarda bogaz kelebegı avans ayarını yapmaz sadece rolentıyı dengeler ve hava akısmetre olmadıgı ıcın ıçerıye gıren hava mıktarını bogaz kelebek acılma mıktarıyla algılar.sen ustaya gıttıgınde distrıbıtorun 5 alyanlık cıvatalarını gevsetıp klıma acıkken farlar acıkken avans ayarı yapmasını ıste eger test cıhazı varsa cıhazda motoa gırsın oradanda bogaz kelebek acısına baksın tabı klıma ve alıcılar kapalıyken .6 derece olacak eger kelebek derecesı sureklı degısıyorsa motor yuku dedıgımız % lı rakamlar gorunur onu % cıvarına getırsın ve test surusu yapın buyuk ıhtımalle duzelecektır.
2  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Polo Boğaz Kelebeği : Temmuz 27, 2008, 04:54:44 ÖÖ
arkadasım avans ayarını ayarlat.yukarda belırttıgım gıbı motor yukunden dolaayı stop edıyordur aracın muhtemelen avans ayarıyla duzelecektır bogaz kelebegı arızalı olsa her zaman stop eder
3  Volkswagen / Bora / Ynt: Lamba açık uyarı sistemi : Temmuz 27, 2008, 04:52:33 ÖÖ
sadece swich ı nerden buldun .
tamırmı ettıler gecı bazı swıch arızalarında sadece basan kısmında deformasyon oluyo onada ıkı cekıc vurunca duzelıyo ama nadır bu tıp arızaalar.
4  Volkswagen / Bora / Ynt: Lamba açık uyarı sistemi : Temmuz 26, 2008, 04:12:58 ÖS
merhabalar
arkadaslar vw boralarda ve golf 4 kasalarda kapı swıch lerı cok arıza yapıyor kapı kılıdının ıcınde oldugu ıcın komple kılıt degısmesı gerekebılıyor.bırde tavan ıkzı yanık kalan araclarda tavan lambasının dugmesı surgulu dur bu ,surgude bır egılme yamulma olursa ark yapım ara ara lambayı yakabılır.
5  Volkswagen / Bora / Ynt: Xenon Far Önerileriniz. : Temmuz 26, 2008, 04:04:10 ÖS
ben sıze kısaca bır hesap yapayım ıstersenız
merceklı angel far seti 250 ytl
h1 xenon kıt 200 ytl
400 ytl ye ıs bıter işcilik haıc tabıkı buna 50 ytlde tanpon sokme far montajı desenız 450 ye ıs bıtıyor.
h4 3 bıxenon kıt en ucuzu 350 ytl aradakı 100 ytl den kactıgınıza pısman olursunuz derım .
6  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Polo Boğaz Kelebeği : Temmuz 26, 2008, 04:00:36 ÖS
merhaba arkadaslar.
Polo lardakı en buyuk problem gercekten bogaz kelebegıdır ama malesef arabanın tekerı patlasa bogaz kelebegınden bılır hal,e geldık Smiley ben cok defa bogaz kelebegı teshsı konulan aracta dıstrutor arızası veya avas ayarı problemı gordum .
benım tavsıyem rolentısınde dalgalanma olan gaz verıp bırakınca rolentıye yakın tekrar gaz yıyormus gıbı olan arkadaslar avans ayarıyla sorununuz cozulecektır eger ustanızın elınde vw nun orjınal test cıhazları varsa bogaz kelebek acısının goruntulendıgı ekranda % baska bır rakam vardır 15ile30 aralıgında bır rakam avan ayrı yaparken o motor yuku degerını %20 de tutabılırsenız rolentınız ok gıbı olur.tabı bogaz kelebegı acısıda 6 olması gerekıyor.deneyen arkadaslar olursa lutfen sonuc alıp alamadıklarını bıze bıldırsınler.
7  Volkswagen / Bora / Ynt: Xenon Far Önerileriniz. : Temmuz 26, 2008, 03:50:39 ÖS
merhabalar.
bora araclara cok h4 bagladım ama hıc bırını begenmedım cok dagıtıyor.monza veya hdı farketemz ama yapmanız gereken farları komple degıstırmek bunu kesınlıkle soylıyebılırım .
8  Volkswagen / Bora / Ynt: ABGASS WERKSTAT İkazına yardım lütfen : Temmuz 26, 2008, 03:47:19 ÖS
merhaba
arızadan kurtulduguna sevındım bendede 1.6 16v motor bora var benım rolentı hıc sallanmıyor.sıze bır taktık daha solıım bogaz kelebegını sokup altkısmında kalan tortuları ııce temızletın ve taktıktan sonra adaptasyonunu yaptırın .hazırlık kodu dıye bırsey var eger ustanız onu bılıyosa o adaptasyonlarıda yapsın buyuk ıhtımalle aracınız duzelecektır.
9  Volkswagen / Bora / Ynt: Bora motor modifiyesi ? : Temmuz 26, 2008, 03:42:00 ÖS
selamlar tekrardan .
oncelıkle sunu solım ben araya koyulan devreler guc vermez demedım sadece motor kontrol unıtesını kandırdıkları ıcın motora ılerı surelerde zarar verebılır dıye dusunuyorum verırmı vermezmı onuda bılmıyorum ama benım dusuncem bu sekılde sonucta m.k.ü. herzaman asıl bılgelerın gelmesı daha uzun omur anlamına gelıyor.
su katalızor olayına gelınvce sız hıc BCB motor kodlu bır araca kat. ıptalı yaptınızmı ?yaptıysanız  bılıyorsunuzkı ana katalızor arkasında bır lamda sensoru var o nasıl oluyorda katalızorun ıptal edıldıgnız veya etkısız oldugunu algılamıyor.?
hp degerlerı hakkındakı yorumlarınıza gelınce haklısınız yaklasık veya ortalama gıbı kelımeler kullanmam gerekırdı blkı ama ben aracımda kı aldıgım degerlerı yazdım oraya.eger aracımı satmasaydım sıze getırr gosterırsdım ne kadar performanslı oldugunu .sımdıkı boramada herhangı bır ıslem yaptırmadım .
siz bu ıslerle ugrasıyorsunuz sanırım pekı ben aracıma yaklasık 10 hp chıple katkı saglamak ıstıyorum bana ne kadara maaıl olur ve nasıl bı uygulama yapabılırsınız.?
10  Volkswagen A.G. / Seat / Ynt: seat ibiza stella 2003 motor arıza ışığı : Temmuz 24, 2008, 08:58:25 ÖS
ben bu sekılde en az 100 polo 50 ıbıza duzelttım Smiley
11  Volkswagen / Bora / Ynt: Bora motor modifiyesi ? : Temmuz 24, 2008, 08:54:13 ÖS
merhaba suti
benım verdıgım guc degerlerı net aldıgımız degerler.chıp le yazılım arasındakı farkı sole solım aslında yazılımda chıpe yapılır ama gunumuzde shıp deyınce akla araya dereye baglanan cıhazlar gelıyor ben yanlıs bır anlasılmaya sebebıyet vermemk ıcın onları ayrı bıseymıs gıbı soyledım . asıl chıp motor kontrol unıtesının ıcıne takılan ve programlanan parcaya denır .
 sen turbulanslı fıltre aparatını ters baglamıs olmayasın veya pıyasa malı bısey takmayasın o aparat tek basına zaten bıseye yaramaz onu adam gıbı bı boru ve fıltreyle kullanmak gerekıyor .
katalızore gelınce bu aracta ıptal ettıgın anda 2. lamda sensoru arıza ıkazını yakar o nedenle katalızoru ıptal edemezsın ama araya bı kontrol unıtesı uydururum ben dersen o baska .
ayrıca BCB motor kodlu motorlarda hava akısmetre yanı maf sensoru bulunmaz onun ısını bogaz kelebegı acı sensoru ve emme manıfold basınc sensoru gorur yanı ıptal edebılecegın bır sensor yok ortada.
yardımcı olabıldıgım arkadasım varsa ne mutlu bana .
12  Volkswagen A.G. / Seat / Ynt: seat ibiza stella 2003 motor arıza ışığı : Temmuz 24, 2008, 03:28:01 ÖÖ
merhaba onertas
aracın muhtemelen 1.4 16 v 75 hp dır
ustana gıt dekı
aracın yag dolum kapafının altındakı contaları temızle guzelce kurut tak
bogaz kelebegını sok ve temızle contasına dıkkat et
bunları yaptıktan sonra aracı calıstır ve egr nın fısını cek aracın arıza ıkazı tekrardan yanacaktır yanmayadabılır sorun degıl egr valfıne cekıçle ıkı defa hafıf tıkla ve egrnın fısını gerı tak
arızaları sıl
aracı bır kac defa stop et calıstır
devam Allah yolunu acık etsın Smiley
13  Volkswagen / New Beetle, Touran, Touareg, Phaeton ve Diğerleri... / Ynt: Lambda Sensörü : Temmuz 24, 2008, 03:19:59 ÖÖ
bu arada
sakın NOx sensoru ne ıse yarıyor dıye sorma burada makale yazdırma bana Smiley
14  Volkswagen / New Beetle, Touran, Touareg, Phaeton ve Diğerleri... / Ynt: Lambda Sensörü : Temmuz 24, 2008, 03:19:15 ÖÖ
merhaba duhan arkadasım
senın aracın muhtemelen 1.6 FSI dır ve o sana soyledıklerı oksıjen sensoru degıl nox sensorudur cunkı bu araclarda hastalık .sorun eger nox katalızorunde degılse benım tavsıyem eger aracın fazla yakmıyorsa ve ısık senı rahatsız etmıyorsa devam et korkma hıc bırsey olmaz .yada paşa paşa 750 ytl ver ama ustaya soyle hazırlık kodunu kesınlıkle yapsın eger ustan sana hazırlık koduda neymış derse hemen arabanıda al kaç ordan cunkı bı kasabın elıne dusmussun dmektır Smiley valla benden tavsıyeler bu kadar ıstanbuldaysan bana bı sekılde ulaş hallederız aracını en ucuzundan .geçmış olsun gorusurz
15  Volkswagen / New Beetle, Touran, Touareg, Phaeton ve Diğerleri... / Ynt: eos mu gt mi ? : Temmuz 24, 2008, 03:10:31 ÖÖ
merhaba
eos 1.6 alırsan performansı o arabadan sogutur seni bence eos 2.0 tfsı al 200 hp gtı motoru var performans harıka yakıtıda fazla zorlamazsan 9-10 lıtre yakar en fazla
 golf gt 1.4 tsı bır motora sahıp performans harıka ama eodunda havası var.
ama hangısını alırsan al cok memnun kalacaksın emın ol.
Sayfa: [1] 2