Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Ağustos 08, 2008, 02:16:39 ÖÖ
70250 Mesaj 3936 Konu Gönderen: 3278 Üye
Son üye: malikaltindis
Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
  Mesajları Göster
Sayfa: [1] 2 3 ... 27
1  Serbest Forum / Satılık / Ynt: Golf mk 5 satılık parçalar : Temmuz 24, 2008, 02:46:25 ÖS
güncel Smiley
2  Otomobil Forumu / Genel / Ynt: Bugun otomobiline ne yaptin ? konusu... : Temmuz 19, 2008, 10:18:28 ÖÖ
Aslında benimki Bugün Otomobiline Ne Yapamadın  Embarrassed

Perşembe gecesi arkadaşlarla dışardaydık, tam eve dönerken durduk yerde abs ve el freni ışığı yanmaya başladı. Fren pedalı taş gibi oldu, fren de anadol freni gibi oldu...Durdum abs kompresörüne ve merkeze gelen hortum ve jackları kontrol ettim onlar normaldi, arabanın torpido gözünün arkasında abs beyni var onun fişini çıkarıp taktım denedim yine aynı. Sabah oldu pederin emriyle 'gereksiz ustasına' götürdüm arabayı. Adam zaten arabayı ilk gördüğünde etrafında 2 tur attı ne olduğunu anlamak için! Ben orda anladım yapamayacağını... Neyse... Her tarafı kurcaladı, emme manifolduna gelen hortumları çıkardı taktı, rölanti sensörünün borularını çıkardı taktı (ne alakaysa artık) ama bir sonuç alamadı. Dedim ki oraları kurcalama senin işin abs merkeziyle, oraları kurcala bari Smiley Kurcalarken abs kompresörünün çalışmadığını fark ettik, söktük. Dışarda aküye bağladık çekiçle bi vurdum çalıştı... Ahanda oldu dedim hadi takalım, 'gereksiz' salak usta olmaz içini açıp bakalım dedi... Baktık içindeki bobinin verniği yanmış, vernikleticez dedi. Gittim bobinajcıya bunu verniklicez dedim bobinajcı bunun 1-2 noktasında erime var yeniden sarmamız lazım dedim, baktım gerçekten gözden kaçırmışız, erime var. Sardırdım yeniden... Sonra taktık bi daha denedik bu sefer hiç kompresör yapmıyo, boşa çalışıyo. Sabah 9'dan akşam 8'e kadar uğraştık ama olmadı. En son Oktaykan Power'ı aradım, Necmettin abiye sordum, bilgisayara bağlanması gerekir dedi. Benim kafa iyice karıştı Sad
3  Volkswagen / Hava Soğutmalılar... / Ynt: Bu vosu görürseniz uzak durun :) : Temmuz 19, 2008, 10:11:23 ÖÖ
Can sallama olum birine gelicek.. Smiley

İstanbuldan arkadaşın madem adı ne, ne işle uğraşır biliosundur Smiley

Yazdığın bilgilerlede alakası yok aracın  Wink

Olm bu Vosfest'e gelen Serncer abinin yaptığı araba değil mi İst-look'tan çıkan beyaz? Porsche motorlu? Sahibi kendisi demişti porsche motoru var diye, vosfestte tanışmıştık benim pederle bayağı muhabbet etmişlerdi ama adını hatırlamıyorum valla. Doğru bilgileri sen yaz olm biliyosan o zaman niye uğraştırıyosun Smiley Ayrıca motorla ilgili bilgileri (2.2 olduğunu göz önünde bulundurarak) şurdan aldım:

http://www.motorsporlari.net/car/model_list.asp?makeID=241

edit: link

4  Otomobil Forumu / Otomobilim / Ynt: Artık bizde vw ciyiz :) İşte Golf 3'ümüz : Temmuz 19, 2008, 09:59:40 ÖÖ
Hoşgleldiniz, aracınız hayırlı olsun Smiley
5  Volkswagen / Hava Soğutmalılar... / Ynt: Bu vosu görürseniz uzak durun :) : Temmuz 18, 2008, 08:19:23 ÖÖ
Motor Üreticisi     Porsche
Motor Yeri    Arka
Motor Yerleşimi    Uzunlamasına
Soğutma Türü    Hava
Motor Tipi    SOHC
Silindir Sayısı ve Yerleşimi    F-6Silindir Başına Subap Sayısı    2    (toplam 12 adet)
Motor Hacmi    2195 cc     (133.95 cu in)
Çap    84 mm     (3.31 in)
Strok    66 mm     (2.6 in)
Çap / Strok Oranı    1.27
Silindir Başına Düşen Hacim    365.83 cc/silindir    (22.32 cu in/silindir)
Krank Ana Yatak Sayısı    8
Sıkıştırma Oranı    9.8 : 1
Hava Besleme Türü    Normal
Maksimum Motor Gücü    177 HP     (132 kW)
Maksimum Güç Devri    6500 d/d
Maksimum Tork    199 N.m     (146.9 lb.ft ,  20.3 kg.m)
Maksimum Tork Devri    5200 d/d
Maksimum Güç Devrinde Tork    193.9 N.m    (6500 d/d)
Güç / Ağırlık Oranı    173.5 HP/ton    (129.4 W/kg)
Güç / Motor Hacmi Oranı    80.6 HP/litre    (60.1 kW/litre)

0 - 60 mph     7 s

Son Sürat     230 km/h   (142.9 mph)

Bildiğim kadarıyla ekstradan scat dereceli egzantrik, ve bir çift 40 dcoe weber var. E tabi short shifter vs hariç Grin Şanzımanı da yurt dışından geldi ama ne şanzımanı olduğunu bilmiyorum, ya porsche'dir ya da vos için üretilen bir yarış şanzımanıdır.
6  Volkswagen / Hava Soğutmalılar... / Bu vosu görürseniz uzak durun :) : Temmuz 17, 2008, 04:40:09 ÖS
Niye mi? Kendisini 2.2 Porsche motoru yürütmekte Cheesy Cheesy İstanbul'dan bir arkadaşımın aracı, özellikle Anadolu Yakası'nda çok dolaşır  Grin Jantlarına bitiyorum, orijinal vos jantı, siyah ve nikelaj, ama arkalar 8.5 j önler 5.5 j Smiley bi tane sarı bi tane de kırmızı arka çamurlukları airbrush'lı var. Sarı 160 hp, kırmızı da 130 hp civarı Smiley

7  Volkswagen / Golf IV / Ynt: golf 1.6 mi yoksa golf 1.8 mi??? yardımmm... : Temmuz 17, 2008, 04:31:52 ÖS
Hayırlı olsun Smiley Güle güle kullanın Smiley En kısa zamanda fotoğraflarını otomobilim bölümünde yayınlayın, biz de görelim Wink
8  Serbest Forum / Satılık / Ynt: Satılık MK1 artılı farlar.... : Temmuz 17, 2008, 04:23:19 ÖS
haha Cheesy angel angel :P yok öle artı martı bana ters :P

ilker almak üzere ama cepbank mıdır nedir bi beceremedi şu zımbırtıyı  Grin

İlker de az çakal değil hani Cheesy Cheesy
9  Otomobil Forumu / Genel / Ynt: VW Variant. : Temmuz 17, 2008, 02:38:03 ÖS
Boşuna doğuştan VW'ci yazmıyoruz heralde Smiley 16 kaplumbağa, 2 variant, 4 bus (1 T1, 3 T2) Cheesy  babam sağolsun
10  Otomobil Forumu / Genel / Ynt: VW Variant. : Temmuz 17, 2008, 11:23:49 ÖÖ
Şaka yapıyosunuz!  :t Bu model VW'nin zamanında en tutulan modellerinden birisi Smiley Benim ilk bindiğim araba Cheesy  sevgi Babacığım sağolsun ben doğdum diye gitmiş bundan almış, beni hastaneden eve bununla getirmiş  Smiley Smiley

Ayrıca bunda fabrika çıkışı çift karbüratör var Cheesy Cheesy
11  Otomobil Forumu / Genel / Ynt: Bugun otomobiline ne yaptin ? konusu... : Temmuz 17, 2008, 11:21:48 ÖÖ
Cheesy Cheesy Cheesy
12  Serbest Forum / Satılık / Ynt: Satılık MK1 artılı farlar.... : Temmuz 17, 2008, 11:20:39 ÖÖ
markası nedir?

Almanya'dan dediğine göre FK'dır Mete abi. Ama bence bunlar FK'dan çok Danimarka malı olan JP'ye benziyor. JP'de Almanya'da satılıyor. JP de iyidir ama FK kadar değil tabi. Benim vosdakilerden Smiley
13  Volkswagen / Golf IV / Ynt: far seçimi : Temmuz 17, 2008, 11:17:50 ÖÖ
fiyatlar nasıl acaba? 800 - 900 lerden bahsediyolar çünkü.

Xenon kitlerden bahsediyolar ise o fiyatlara değil, 139 liradan başlıyor (Çin Malı), 600 liraya kadar xenon kiti var. Benim tavsiyem 'Param var, kalite olsun' diyosan mtec veya texon (500-600 civarı, 75.000 dolar sigorta yapıyor), ama sorun çıkarmayacak, garantili ve uygun fiyatlı olsun diyosan 250 lira civarı Monza'yı tavsiye ederim. Alacağınız xenonun kelvininin en fazla 8000k olmasına dikkat edin, yağışlı havalarda kelvin arttıkça aydınlatma azalır.
14  Otomobil Forumu / Genel / Ynt: Bugun otomobiline ne yaptin ? konusu... : Temmuz 17, 2008, 11:12:44 ÖÖ
OBD II arıza tespit sistemi diye biliyorum. OBD I ve OBD II var, sanırım tek farkları jancklarının şekilleri Smiley Kısacası arabayı bilgisayara bağlıyosun ya o zamazingo Wink
15  Otomobil Forumu / Genel / Ynt: Bugun otomobiline ne yaptin ? konusu... : Temmuz 16, 2008, 10:57:04 ÖS
seneye ben de yolci Smiley okulu uatmak gerek Cheesy Cheesy
Sayfa: [1] 2 3 ... 27