Perşembe gecesi arkadaşlarla dışardaydık, tam eve dönerken durduk yerde abs ve el freni ışığı yanmaya başladı. Fren pedalı taş gibi oldu, fren de anadol freni gibi oldu...Durdum abs kompresörüne ve merkeze gelen hortum ve jackları kontrol ettim onlar normaldi, arabanın torpido gözünün arkasında abs beyni var onun fişini çıkarıp taktım denedim yine aynı. Sabah oldu pederin emriyle 'gereksiz ustasına' götürdüm arabayı. Adam zaten arabayı ilk gördüğünde etrafında 2 tur attı ne olduğunu anlamak için! Ben orda anladım yapamayacağını... Neyse... Her tarafı kurcaladı, emme manifolduna gelen hortumları çıkardı taktı, rölanti sensörünün borularını çıkardı taktı (ne alakaysa artık) ama bir sonuç alamadı. Dedim ki oraları kurcalama senin işin abs merkeziyle, oraları kurcala bari Kurcalarken abs kompresörünün çalışmadığını fark ettik, söktük. Dışarda aküye bağladık çekiçle bi vurdum çalıştı... Ahanda oldu dedim hadi takalım, 'gereksiz' salak usta olmaz içini açıp bakalım dedi... Baktık içindeki bobinin verniği yanmış, vernikleticez dedi. Gittim bobinajcıya bunu verniklicez dedim bobinajcı bunun 1-2 noktasında erime var yeniden sarmamız lazım dedim, baktım gerçekten gözden kaçırmışız, erime var. Sardırdım yeniden... Sonra taktık bi daha denedik bu sefer hiç kompresör yapmıyo, boşa çalışıyo. Sabah 9'dan akşam 8'e kadar uğraştık ama olmadı. En son Oktaykan Power'ı aradım, Necmettin abiye sordum, bilgisayara bağlanması gerekir dedi. Benim kafa iyice karıştı
İstanbuldan arkadaşın madem adı ne, ne işle uğraşır biliosundur
Yazdığın bilgilerlede alakası yok aracın
Olm bu Vosfest'e gelen Serncer abinin yaptığı araba değil mi İst-look'tan çıkan beyaz? Porsche motorlu? Sahibi kendisi demişti porsche motoru var diye, vosfestte tanışmıştık benim pederle bayağı muhabbet etmişlerdi ama adını hatırlamıyorum valla. Doğru bilgileri sen yaz olm biliyosan o zaman niye uğraştırıyosun Ayrıca motorla ilgili bilgileri (2.2 olduğunu göz önünde bulundurarak) şurdan aldım:
Motor Üreticisi Porsche Motor Yeri Arka Motor Yerleşimi Uzunlamasına Soğutma Türü Hava Motor Tipi SOHC Silindir Sayısı ve Yerleşimi F-6Silindir Başına Subap Sayısı 2 (toplam 12 adet) Motor Hacmi 2195 cc (133.95 cu in) Çap 84 mm (3.31 in) Strok 66 mm (2.6 in) Çap / Strok Oranı 1.27 Silindir Başına Düşen Hacim 365.83 cc/silindir (22.32 cu in/silindir) Krank Ana Yatak Sayısı 8 Sıkıştırma Oranı 9.8 : 1 Hava Besleme Türü Normal Maksimum Motor Gücü 177 HP (132 kW) Maksimum Güç Devri 6500 d/d Maksimum Tork 199 N.m (146.9 lb.ft , 20.3 kg.m) Maksimum Tork Devri 5200 d/d Maksimum Güç Devrinde Tork 193.9 N.m (6500 d/d) Güç / Ağırlık Oranı 173.5 HP/ton (129.4 W/kg) Güç / Motor Hacmi Oranı 80.6 HP/litre (60.1 kW/litre)
0 - 60 mph 7 s
Son Sürat 230 km/h (142.9 mph)
Bildiğim kadarıyla ekstradan scat dereceli egzantrik, ve bir çift 40 dcoe weber var. E tabi short shifter vs hariç Şanzımanı da yurt dışından geldi ama ne şanzımanı olduğunu bilmiyorum, ya porsche'dir ya da vos için üretilen bir yarış şanzımanıdır.
Niye mi? Kendisini 2.2 Porsche motoru yürütmekte İstanbul'dan bir arkadaşımın aracı, özellikle Anadolu Yakası'nda çok dolaşır Jantlarına bitiyorum, orijinal vos jantı, siyah ve nikelaj, ama arkalar 8.5 j önler 5.5 j bi tane sarı bi tane de kırmızı arka çamurlukları airbrush'lı var. Sarı 160 hp, kırmızı da 130 hp civarı
Şaka yapıyosunuz! Bu model VW'nin zamanında en tutulan modellerinden birisi Benim ilk bindiğim araba Babacığım sağolsun ben doğdum diye gitmiş bundan almış, beni hastaneden eve bununla getirmiş
Almanya'dan dediğine göre FK'dır Mete abi. Ama bence bunlar FK'dan çok Danimarka malı olan JP'ye benziyor. JP'de Almanya'da satılıyor. JP de iyidir ama FK kadar değil tabi. Benim vosdakilerden
fiyatlar nasıl acaba? 800 - 900 lerden bahsediyolar çünkü.
Xenon kitlerden bahsediyolar ise o fiyatlara değil, 139 liradan başlıyor (Çin Malı), 600 liraya kadar xenon kiti var. Benim tavsiyem 'Param var, kalite olsun' diyosan mtec veya texon (500-600 civarı, 75.000 dolar sigorta yapıyor), ama sorun çıkarmayacak, garantili ve uygun fiyatlı olsun diyosan 250 lira civarı Monza'yı tavsiye ederim. Alacağınız xenonun kelvininin en fazla 8000k olmasına dikkat edin, yağışlı havalarda kelvin arttıkça aydınlatma azalır.
OBD II arıza tespit sistemi diye biliyorum. OBD I ve OBD II var, sanırım tek farkları jancklarının şekilleri Kısacası arabayı bilgisayara bağlıyosun ya o zamazingo