Profile for member KemalSume
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Kasım 19, 2008, 09:01:00 ÖÖ
79797 Mesaj 4700 Konu Gönderen: 4119 Üye
Son üye: polo495
Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
  Mesajları Göster
Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 11
91  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Polo'da Benzin Pompası Sorunu! : Mayıs 16, 2008, 10:20:41 ÖS
Kubilay dostum, sanırım seninki daha farklıdır. Yüksek devire çıkmada sorun yokta 100 km hızın üzerine daha yavaş çıkıyor sanki. Önceden bastıkça giderdi ibre şimdi daha yavaş ilerliyor.
92  Volkswagen / Polo ve Lupo / Polo'da Benzin Pompası Sorunu! : Mayıs 16, 2008, 04:04:58 ÖS
Arkadaşlar, benim araç genelde ikinci marşta çalışıp beni hasta ediyor. Bu sorunun ortaya çıkışı da garip aslında. Bi 5-6 ay önce sabah kalktım marşa bastım bastım çalışmadı onun öncesinde şak diye alıyordu. Tanıdığım bi usta vardı ona götürdüm röle yanmış dedi ve röleleri değiştirdi. Orada baktım güzel çalışıyor vb neyse aldım gittim bu defa da bu dediğim ikinci marşta çalışma sorunu başladı. Bunun üzerine geçenlerde Bosch serviste bi takım işlemler yaptırırken benzin pompasını da ölçtürdüm %40 az pompalıyor dediler. Değiştirmek istedim ama pompa komple satılıyor bu modellerde dediler (üst modellerde ayrıymış sanırım) bir ton para istediler (hatırladığım kadarıyla 250 YTL civarıydı) ben de yaptırmadım şimdilik. Sizin de fikrinizi sorayım şimdi:

1- İki defada çalışma sorunu benzin pompasından olur mu?
2- Şu an az pompalıyor olması pompanın tamamen bozulacağı anlamına geliyor mu?
3- Madem az pompalıyor neden marşta sorun yaratıyor da çalışırken sorun olmuyor?
4- Değiştirmek gerekiyorsa nereden almamı önerirsiniz (Ankara)?
5- Çıkma falan bulsam tavsiye eder misiniz?
6- Arızalı (eksik pompalayan) bir pompa yakıt sarfiyatına etki eder mi?

Aracımın detayları şöyle:
97 model 8V 1.6 Polo, benzinli (LPG yok), 68.000 km (orijinal).

Fikirlerinizi bekliyorum... 
93  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: yaşı ve km'si yüksek araçlarda kapı flitreleri sorunu : Mayıs 16, 2008, 03:28:29 ÖS
Var dostum ve duyduğuma göre bu orijinalden daha iyi oluo dediler..
94  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: yaşı ve km'si yüksek araçlarda kapı flitreleri sorunu : Mayıs 16, 2008, 07:37:56 ÖÖ
Başka bir sitede fitillerin içine akvaryum veya serum hortumu geçirmekten bahsediyorlardı. Kesin sesi kesiyormuş Bana da mantıklı geldi. Yapan veya bilen varmı..
Evet bunu ben de duydum. Eğer fitillerde delinme ya da yırtılma sorunu yoksa yani sadece elastik yapı kaybolduysa yapılabilir diye düşünüyorum. Denemekte fayda var ama yapan bi arkadaş varsa cidden çok iyi olacak..
95  Volkswagen / Golf IV / Ynt: biraz modifiye gerekecek : Mayıs 15, 2008, 04:38:00 ÖS
İlaveten, Nizam'ın dediğine benzer olarak yan çıtayı iptal etme imkanın varsa öneririm. Artı plaka altlıklarını ya tamamen kaldır ya da parlak çerçeve kullan. Bu şekilde hem kaba duruyor hem ses yapar.
96  Volkswagen / Golf IV / Ynt: biraz modifiye gerekecek : Mayıs 15, 2008, 04:35:12 ÖS
Bence Can Mete'nin de dediği gibi spoyler yaptır ama sonrasında fazla bişi yaptırma, aracın bu haliyle de oldukça güzel.
97  Otomobil Forumu / Genel / Ynt: Görünce Şaşırdım :) : Mayıs 14, 2008, 04:37:03 ÖS
Ya bizim patronda siyahı vardı turbolu, yarış arabası olarak modifiye edilmiş çelik borular vb vb.. Pire gibi zıplıyordu.. İyi bi kaza yaptı sattı ama şimdiki aklım olsa kaçırmazdım, 2 sene önce 4 e gitti :t
98  Serbest Forum / Sohbet / Ynt: Yasaklanan Youtube için... : Mayıs 14, 2008, 02:46:30 ÖS
Ya şimdi bu yasağı koyanlar mal dicem bizi de kapatacaklar:)
99  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Polo konsol kaplama : Mayıs 14, 2008, 02:33:57 ÖS
Ben yapcam da sadece konsolla kurtulamam diye düşünüyorum ve üşeniyorum:)
100  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: son 15 gunde 3-4 kez calıstırırken marsa bastıgımda arabam hemen calısmadı! : Mayıs 14, 2008, 07:56:22 ÖÖ
Dostum benzin pompanı kontrol ettir. Benimki de 2. marşta çalışıyor. Baktığımızda benzin pompasının %50 az pompaladığını gördük. Pompayı değiştirmek biraz pahalı geldiği için şu an bekliyorum ama her an kalabilirim sanırım:)
101  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Polo konsol kaplama : Mayıs 14, 2008, 07:50:48 ÖÖ
Acaba kaplama yerine paneli sökerek sprey boya uygulasak nasıl olur, var mı fikri olan? Bir de kaplama yapacaksak eğer, Alen kabarma esnememe gibi bi sorun oluyor mu? Ne kadar ısıtmak lazım? Bir de çıkarırken en altta yani küllüğün arkasında en dipte bir vida var onu sökmek zor olmadı mı?
102  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Polo Tavan Boya Sorunu : Mayıs 14, 2008, 07:37:13 ÖÖ
Çözüm beyaz folyo:) Kafaya fena taktım nasıl olacak diye  :tamamdir
103  Serbest Forum / Satılık / Ynt: Satılık yeşil ördek :D : Mayıs 14, 2008, 07:15:54 ÖÖ
Abdullah kardeşim hayırlı olsun şimdiden  Smiley
104  Serbest Forum / Sohbet / Ynt: Burası Türkiye :) : Mayıs 13, 2008, 03:59:53 ÖS
Kendi ellerimle çektim Etimesgutta:)

105  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: kalkış esnasında aracımın onunden ses gelıyor : Mayıs 12, 2008, 08:18:42 ÖÖ
Vitese geçmede sorun var mı?
Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 11