Keşke yavaş olsaydı o zaman pazar günkü faciayı yaşamadım:S
Polo; önden çekişli olması, çok hafif olması ve nispeten yüksek motor gücüne sahip olması sebebiyle çok atak bir arabadır (bahsettiğim nispet: motor gücü/kasa ağırlığı). Eğer kalkışta gaza dengesiz yüklenmemek suretiye patinaj kayıpları azaltılırsa daha hızlı kalkacak bir araba yoktur bu segmentte. Peugeot, clio, fiesta vb bence hikaye.. Bunun yanında şunu da söylemek istiyorum, bu ataklığa göre yol tutuşu daha iyi olabilirdi..
Vakit ayırıp yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim. Dün akşam olay telaşıyla ve karanlığın etkisiyle sanırım yanlış görmüşüz, motordan kırıldığını sandığımız parça şanzımana aitmiş. Tamir/bakım bedeli 7-8 lere çıksaydı zaten tek seçenek bu haliyle satmak olacaktı ama rizikosuz parçaları çıkma, diğerlerini orijinal kullanmak suretiyle 4,5-5 e kadar düşürdük (ilk etapta 6-7 bin YTL istediler). Özel bi VW servisine bıraktım (adını özelden soran arkadaşlara veririm). Ön aksam tamamen sökülerek aracım şasesi teraziye alınacak ve orijinal ölçülere getirilecek. Kaportada oluşan hasarlar giderilip motor bloğu, şanzıman, debriyaj baskı balata yerleştirilecek. En son tampon onarılarak takılacak ve boyanacak. Orijinale ek olarak alt kısıma muhafaza levhası yaptıracağım. Daha önce altına çok defa girmeme rağmen muhafaza levhasının orijinalde neden olmadığını hiç düşünmemiştim. Eğer olsaydı şimdi bu kadar arıza çıkmayacaktı, dandik Renaultlarda Tofaşlarda bile varda neden Polo da yok aklım almadı.. "Dangerfield" evet maalesef bu kazadan sonra aracımın o kadar da sağlam olmadığını görmüş oldum. Ha şu var bu kazayı yerli bi araçla yapsaydım çok daha kötüsü de olabilirdi o ayrı. Gelişmeleri bildiririm.
Papatya, Ozma ve Rye kardeşler kasko öneriniz için sağ olun ama o şekilde yaparsam bi şekilde çıkar o benden biliyorum:)
Son bişi, LÜTFEN SİZ SİZ OLUN EMNİYET KEMERİ KULLANMADAN BAKKALA BİLE GİTMEYİN.. Ben de çok kötü kafa attım cama ama arkadaşın nerdeyse bonu kırılacaktı. Hiç kullanmayan ve kullanmaktan nefret eden birisi olarak söylüyorum. Dikkat edin.
Sağ olun arkadaşlar, araştırma içerisindeyim. Acaba çıkma parçalar bulup serviste mi yaptırsam diyorum. Çünkü bu haliyle neredeyse kendi fiyatının 1,5 katına çıkacak. Çok kafam karıştı.. Ne olursa olsun bu kadar dağılmaması lazımdı anlamış değilim..
Arkadaşlar dün akşam büyük bir kaza yaptım. Bi aracın sıkıştırması sonucu diğer araçlara vurmamak için kaçarken kaldırımın tam köşesine aracın ortasıyla vurdum. Kaldırım yüksekti ve tampon, alt muhafaza, radyatör, motorun piston yatakları (alt kısım kırıldı), tekerlek düzeneği, baskı balata düzeneği, ön cam, göğüs, klima düzeneği oldukça darbe aldı. Kaportada belli bişi yok ama kaput ve çamurluklar da pombeleşmiş durumda. Ne yapmam gerektiği konusunda çok kararsızım. Aracımın kaskosu yok ve sanırım astarı yüzünü geçecek gibi bir durum var. Komple hurdaya ayırmak gerekebilir mi? Ankara'da önerdiğiniz bir çıkma parçacı var mı? Ya da şeytana uy ver bi ton para serviste sıfır gibi mi yaptır dersiniz. Aracımın özellikleri aşağıda. Yardımcı olursanız sevinirim.
MAşallah temiz araba. 4. fotoda belli etmiş rengini Jant + Yay + Film yakışır aracına. Hatta filmle başlamak lazım. Malum yaz geldi. Kazasız, belasız, cezasız günlerde kullanman dileğiyle
En arka camda film var kardeşim. Jant ve yay konusundaki fikirlerine katılıyorum ama modeli yükseltmeyi düşünebilirim bu yüzden masraf yapmak istemiyoruım fazla. Sağ ol..
Dostum Ankara'da sana önerebileceğim bir yer var ama eğer çamurluğun kırılma noktalarına yakınsa çektirme (vakumlu düzeltme de denir) uygulanamaz. Ama düz bir noktasıysa ve sac kırılması olmadıysa vakum uygulanabilir. Çekiçle vb düzeltilebilecek gibiyse denenebilir ama boyayı çatlatma ve dalgalı görünme riski var. Yine de en güzeli bi gidip göstermek bence, buradan ezbere konuşmuş oluruz foto vb de olmadığı için..
Yusuf araban güzel dostum, umarım sorunsz bi şekilde binersin. Bi ufak öneri, ben olsam koltuklardaki t-shirt gibi kılıfları çıkarırdım. Daha hoş olurdu bence..