Profile for member KemalSume
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Kasım 19, 2008, 08:40:50 ÖÖ
79793 Mesaj 4700 Konu Gönderen: 4119 Üye
Son üye: polo495
Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
  Mesajları Göster
Sayfa: [1] 2 3 ... 11
1  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Çok İlginç Bir Sorun -> Arabam Çıldırdı ! Boğaz Kelebeği : Kasım 18, 2008, 03:10:58 ÖS
Orada tanıdığım yok maalesef ama anlattığın sorunlar için motorun sökülmesi gerektiğini sanmıyorum. Yine de güvendiğin birisine göstermekte fayda var. Motora tam ne yapacakmış anlatsın bi tartışalım, yeni motor takılır o paraya..
2  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Çok İlginç Bir Sorun -> Arabam Çıldırdı ! Boğaz Kelebeği : Kasım 18, 2008, 02:44:09 ÖS
Hangi şehirdesin kardeş?
3  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Çok İlginç Bir Sorun -> Arabam Çıldırdı ! Boğaz Kelebeği : Kasım 17, 2008, 05:35:22 ÖS
adaptasyon nedir? bilmiyorum lütfen açıklar mısın
yağını değiştirdim filtresinide değiştirdim
aracım 100 bini aştı ama carbon clean yaptırdemişsin nasıl yapılıyor ve ne demektir kusura bakmayın ben bu konularda acemiyim de

Adaptasyon; genellikle servisler tarafından adaptasyon cihazı ile yapılır ve bu cihazla, multiplex şebeke testi, CAN Şebeke testi, bilgisayar sistemi fonksiyon testi, benzinli ve dizel injeksiyon test, hava yastığı sistem testi, nterconnection unite testi, ABS/ESP sistem testi, klima sistem testi, scan tool (OBD testi) ve modül programlama işlemleri gerçekleştirilir.

Carbon Clean ise bir makine ve temizleme kimyasallarından oluşan bir sistemdir. Carbon Clean makinesinin deposuna 4 silindirli motorlar için bir şişe, 6 silindirli motorlar için bir buçuk şişe temizlik maddesi konulur. Daha sonra, deponun içindeki işarete kadar benzin (Benzinli motorlar için) eklenir. Otomobilin yakıt deposuyla ilişkisini kesmek amacıyla, yakıt kütüğüne bağlı olan benzin girişini ve çıkışını sağlayan borular birbirine bağlanır. Daha sonra makinenin hortumları buralara monte edilir. Böylece makinenin deposu, otomobilin benzin deposu haline gelir. Hazırlanan karışım bitene kadar -ki bu yaklaşık 30-45 dakika sürer-, motor rölanti devirde çalıştırılır. Arada bir gaza basılarak sökülen kurumun egzozdan atılması sağlanır. Carbon Clean temizlik kimyasallarının en büyük özelliği, yanıcı olmamalarıdır. Bu nedenle motor parçalarına hiçbir yan etkisi bulunmaz. (Ben yaptırdım, servisten çıkarken aracın kalkışı ciddi anlamda şaşırtmıştı!)

Daha açıklayıcı olması açısından bazı verileri alıntı yaptım.
4  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Arkadaşlar stepneye lpg tankı taktık stepneyi hiç taşımasam mı ? : Kasım 17, 2008, 04:51:32 ÖS
Bence her zaman taşımalısın. Yıllarca ihtiyaç olmayabilir ama ihtiyacın olduğunda ortada kala kalırsın. Sadece patlama değil lastiğin yarılma ihtimalini de göz önünde bulundurmalısın. Ben LPG taktırmadım ama eğer taktıracak olsaydım, stepneye bir kılıf diktirip arka koltuğun tersine dik bir şekilde monte edecektim. Önerebilirim, böylece yer kaybın fazla olmaz zaten motosiklet lastiği gibi bişi.
5  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Çok İlginç Bir Sorun -> Arabam Çıldırdı ! Boğaz Kelebeği : Kasım 17, 2008, 04:46:41 ÖS
Bazı arkadaşların dediği gibi;

- Adaptasyon yaptırmak çözebilir,
- Yağ değişim zamanı yakınsa yağ ve filtresini, değilse sadece filtresini değiştir,
- Hava filtresini kontrol et.

Ek olarak, düzelmezse ve aracın 70-80 bini devirdiyse carbon clean yaptır derim.
6  Otomobil Forumu / Otomobilim / Ynt: PAnik aRtIk YOlda... : Kasım 16, 2008, 02:45:56 ÖS
Panikcim şu fotoları alalım artık. Bi de yaş kaç bu arada?
7  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Yakıt Tüketimi Tek Konu ! : Kasım 13, 2008, 08:26:59 ÖÖ
Kıbrısta benzin fiyatları çok iyimiş. Bizde de 2,2 olsa çok hoş olur yani  :tamamdir
8  Otomobil Forumu / Otomobilim / Ynt: 06 VYJ 32 : Kasım 13, 2008, 12:06:28 ÖÖ
Gani, çok tatlı bi araba Allah kaza vermesin kardeşim. Bu arada benim nar tanesi de abilerinden sticker bekliyormuş, öyle dedi:)
9  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Yakıt Tüketimi Tek Konu ! : Kasım 12, 2008, 11:56:20 ÖS
Ev-iş arası 8 km, şu an 28 ykr yakıyor. Uzun mesafede daha az yakabilir.
10  Otomobil Forumu / Genel / Araç Muayene / TÜVTÜRK'ten sonra : Kasım 12, 2008, 02:50:31 ÖS
Bildiğiniz üzere TÜVTÜRK firması, araç  muayene istasyonlarını 2004’te 613.5 milyon dolara 20 yıllığına devralmış ve mahkeme süreci nedeniyle 2.5 yıllık gecikmeyle işe başlamıştır. Daha önce bir çoğumuz araçlarını muayene istasyonuna dahi götürmeden; götürse de kaputu bile açmadan muayene işlemlerini tamamlıyordu ancak bundan sonra çok daha detaylı bir inceleme yapılacağı söyleniyor (TÜV firmasının titizliğini bildiğim için bu iddialara katılıyorum). Aşağıdaki linkte, istasyonların muayenede referans alacakları rapor var, bakmanızı öneririm. Muayenesini yeni yaptıran arkadaşlar da fikir beyan ederlerse sevinirim.

http://rapidshare.com/files/163039053/_Ara_Muayene_KusurListesi.pdf_.pdf.html
11  Otomobil Forumu / Genel / Ynt: Bugun otomobiline ne yaptin ? konusu... : Kasım 11, 2008, 12:17:04 ÖS
Sana da yapalım kardeşim:)
12  Otomobil Forumu / Genel / Ynt: Bugun otomobiline ne yaptin ? konusu... : Kasım 11, 2008, 12:01:58 ÖS
Hava filtresi kabinine VW arma uygulaması yaptım.

[IMG=http://img135.imageshack.us/img135/2483/fotoraf0052ci3.jpg]http://[/img]
[IMG=http://img135.imageshack.us/img135/fotoraf0052ci3.jpg/1/w373.png][/IMG][/
13  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Lastik Seçimi İle Performans/Konfor/Yakıt İlişkisi : Kasım 10, 2008, 03:55:17 ÖS
175 65 13 bulamadım, yerine yine 175 70 13 aldım Hankook marka. Bu markayı kullanmak konusunda tereddüt ettim ama şirketteki otoların bi çoğunda olduğu için tavsiye üzerine aldım. İlk izlenimlerim gayet olumlu, henüz yağışlı/buzlu havalarda deneme imkanım olmadı ama kuru ve ıslak zeminde bi sıkıntı yok gibi.
14  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Emniyet kemeri tüpü(!) hakkında : Kasım 10, 2008, 03:44:54 ÖS
Linkteki makaleyi okudum şuan araçlarımızın çoğunda klasik emniyet kemeri var.
Bahsi geçen emniyet kemeri ise aktif gergili ön ve arka emniyet kemeri diye geçer,bahsi geçen pompa bu emniyet kemerlerinin bir mekanizmasıdır.Güzümüzün çoğu çarpışma güvenlik testlerinden geçmiş 5 yıldız almış araçlarında standart olarak sunulmaktadır.

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=aktif%20gergili%20emniyet%20kemeri

http://www.skodam.com/forum_posts.asp?TID=1217

Tüp konusuna gelince bilgim yok ama başımıza gelmeden öğrenmek lazım.

Cumartesi günü serviste bahsi olan emniyet kemerlerimi söktürdüm. Gerçekten de aracın ön taraflarında bulunan bir sensörle kazayı algılayarak kemerlerdeki barutu patlatmak suretiyle kilitlenmesini sağlayan bir sistemin olduğunu öğrenmiş oldum. Demek ki 97 model de olsa VW böyle bir sistemi kullanmış. Kemerler şu an serviste (Ayar VW), yapıldıktan sonra tekrar takacaklar.
15  Volkswagen / Golf IV / Ynt: PLASTİK AKSAMDAN GELEN SİNİR BOZUCU SESLER : Kasım 07, 2008, 05:56:32 ÖS
Havaların soğumasının/ısınmasının etkisi var dostum. Özellikle plastik malzemeler ve bazı yağlar hava değişimlerinden etkilenerek çok ufak oranda da olsa genleşme/sertleşme/yumuşama geçirirler. Bir süre sonra sesler azalacaktır eğer montajlarında bir uygunsuzluk/sürtme/titreşim vb yok ise.. Fazla takmamak ve arabayı mümkün olduğunca sakin kullanmak lazım bence..
Sayfa: [1] 2 3 ... 11