Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Temmuz 27, 2008, 02:44:39 ÖÖ
68541 Mesaj 3856 Konu Gönderen: 3245 Üye
Son üye: design26
Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
  Mesajları Göster
Sayfa: [1] 2
1  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Polo Boğaz Kelebeği : Temmuz 26, 2008, 04:34:12 ÖS
Merhaba Arkadaşlar;

Benim 2000 6n de aşırı bir rolanti dalgalanması yok 2000 3000 lere çıkıp inmiyor 9.5 civarında seyrediyor farları açtığımda klimayı açtığımda titreme ve stop oluyor. Kelebeği temizlettim yine sorun devam etti. usta kelebek arızalı değişecek dedi. Ne dersiniz sorun kelebek midir? Yoksa söküp sizlerin tecrübelerinizle bir de ben mi kontrol edyim diyorum ne dersiniz? Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler...
2  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Klima : Temmuz 26, 2008, 02:43:04 ÖS
valla ben tamir ettim kullanıyorum işi bilen bir usta bulursanız tamir ettirin derim aslında tamiride boğaz kelebeğinin potansiyometreleri zamanla oksitlendiğinden iş yapamıyor sıkıyorsun kontak cleaner bir adaptasyon yola devam...

Bana tamiri olmasığını değişmesi gerektiğini söylemişlerdi nasıl yaptırdın tamir edilme gibi bir dudum var mı?
3  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Klima : Temmuz 24, 2008, 02:55:35 ÖS
yanlış bilgi vermeyeyim ama beyin meyin diyorlar, bilgisayar falan diyorlar, rölanti diyorlar bi alakası olabilir mi. benimde tam bilgim yok ama yarın sanayiye gidecem orda bi sorayım bakalım ne diyecekler.

Benim sorun boğaz kelebeğiymiş elektronik olarak işlevini tam yapmıyor dengeyi sağlayamayıp stop ediyor muş. değişmesi lazım dediler 300-350 liranın yolu göründü. siz ne yaptınız gösterdiniz mi ne dediler.
4  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: klima soğutmuyor : Temmuz 13, 2008, 04:00:15 ÖS
arkadaşlar benim de klima çalışınca rölanti düşüyor ve araba stop ediyor ne dersiniz bu olaya...?
5  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: şanzıman : Temmuz 13, 2008, 03:48:42 ÖS
Geçenlerde benim de şanzıman dan yağ damlıyordu, keçeleri değiştirdiler düzeldi. sen bir kontrol ettir.
6  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Klima : Temmuz 10, 2008, 08:26:53 ÖS
1- Klimanız açıkken araç içerisinde dış hava alımı açık dahi olsa kesinlikle sigara içmeyin. Klimanızı kapatın, camı hafif aralayarak sigara dumanının dışarı gitmesini sağlayın. Aksi taktirde hava kanallarında temizliği mümkün olmayan bir koku kalacak ve bu sizi sürekli rahatsız edecektir.

2- Dış ortam sıcaklığı ile iç ortam sıcaklığı arasındaki farkı kesinlikle 7 dereceden fazla tutmayın. Aksi taktirde ciddi şekilde hasta olabilirsiniz veya sürekli bir kırgınlık haliniz olur.

3- Araca biner binmez klimayı çalıştırmayın. Önce camları açarak sıcak havayı dışarı atın.

4- Klimanızı, özellikle ilk çalıştırmada, kesinlikle yüksek devirde devreye almayın. Yolda giderken klimayı açmanız gerekirse debriyaja basıp devri düşürün ve klima devreye girdikten sonra ayağınızı debriyajdan yavaşca çekin.
5- Klimanızda R12 veya R134 soğutucu gaz kullanılır. Servisiniz veya profosyonel klima servisleri haricinde (oto elektrikçileri) kesinlikle gaz bastırmayın. Klimanın gazının % 10 - 20 arasında kaçması 1 yıl içerisinde normaldir. Kaçak oranı daha yüksekse kaçak tespiti yapılmadan gaz tekrar havaya uçacaktır.

Güzel bilgiler ama bu dediklerini yapmıştım ve yaptım işe yaramadı teşekkürlr...
7  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Klima : Temmuz 10, 2008, 08:25:45 ÖS
denediniz mi bilmiyorum ama boğaz kelebeğini  bi temizletmeyi deneyin...

Yeni temizletmiştim...
8  Volkswagen / Polo ve Lupo / Klima : Temmuz 09, 2008, 06:40:08 ÖS
Arkadaşlar 2000 POLO aracım boşta klima açtığım zaman devri düşüp stop ediyor. Havalar çok sıcak acil yardımlarınızı bekliyorum.
9  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Jant ve Lastik ebatları : Haziran 09, 2008, 04:18:20 ÖS
Arkadaşlar ben bir hata yaptım 185    65  R 14 kullandım lastiktice de olur dedi öne taktırmıştım dönüşlerde müthiş bir ses duydum baktım ki lastik sürtüyor özellikle de polo hackbak lerde tavsiye etmem. bilgilerinize...
10  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Jant ve Lastik ebatları : Haziran 09, 2008, 12:26:35 ÖÖ
Arkadaşlar 185    65  R 14 kullanan var mı ?
11  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Polo konsol kaplama : Mayıs 21, 2008, 05:42:52 ÖS
çok güzel olmuş eline sağlık. arabasını seven insan belli oluyor.
12  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Yine Sorular:S : Mayıs 21, 2008, 05:29:10 ÖS
hiç bir şey orijinali kadar uyum sağlamaz sat üzerine yapacağın masrafı koy hem modelini yükseltmiş hem de istediğin gibi bir özellikte araban olur benceeeeee...
13  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: POLO Alarm ve Cam modülü : Mayıs 17, 2008, 11:49:44 ÖS
evet senin arabanda da cam modülü var şöyle deneyip anlayabilirsin arabanın camları açık olarak in ve kapıları kitle kilidi biraz daha zorla ve açık camlarının kapanacağını göreceksin işte bu cam modülüdür. taktıracağın alarm eksi tetikleme ile camları kapatmaya programlı ise tekrar cam modülü taktırmıyorsun  artı tetikleme ise  30 40 lira fazla ödeyebilirsin. o nedenle taktıracağın alarmın - tetiklemesi olmasına dikkat et.
slm arkadaslar bendede 200 model 1.6 hb polo var sızlere sormak ıstediğim kumanda taktırmak ıstıyorum cam modullu nasıl bı yol ızlemelıyım arkadasım bı kumanda verdı ama daha acmadım ıncelemedım su cam modulu olayı bebnımaractada varmıdır acaba yardımcı olursanız sevıneceğim
14  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: POLO Alarm ve Cam modülü : Mayıs 15, 2008, 07:07:03 ÖS
ben de inwells marka alarm taktırdım.  kitapçığında bu özellikten bahsediliyo ama uygulamada yok
merhaba serkan aynı marka alarm ben de de olduğunu söylemiştim bu aralar kumandanın uzaktan almama sorunu var sende de böyle sorun oldu mu kaç metreden alıyor alarmın kumandası
15  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: POLO Alarm ve Cam modülü : Mayıs 08, 2008, 04:54:46 ÖS
evet aynı marka sanırım o marka  - tetikleme ile çalışıyormuş bizim pololarda cam modülü + tetikleme ile çalışıyor o nedenle tekrar bir cam modülü takmak gerekiyormuş. anladığım kadarıyla
Sayfa: [1] 2