Profile for member AIMGUARD
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Eylül 05, 2008, 01:22:01 ÖS
70312 Mesaj 4100 Konu Gönderen: 3427 Üye
Son üye: hasant
Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
  Mesajları Göster
Sayfa: 1 [2] 3 4 5
16  Otomobil Forumu / Genel / Ynt: nette yedek parça siteleri : Eylül 15, 2007, 10:40:10 ÖÖ
aslında internet sitesinden satılan ürünlerin dükkan masrafları çıkılıp satılması gerekir düşüncesindeyim. aksarayda bir dükkanın maliyeti ve gelen müşteri kitlesine bakılırsa internet ortamı kat kat daha iyi. otostart gibi şasi numarasına göre uygun parçayı bulan bir site aksaraydan daha uygun fiyata parça verse sanırım çok büyük bir pazara sahip olmasını sağlar. inşallah birileri akıl ederde bizde rahata kavuşuruz.
17  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: stop sorunu : Eylül 15, 2007, 10:35:39 ÖÖ
benzin filtresini ne zaman değiştirdin. bir de kat iptali gibi birşey var mı ??
18  Otomobil Forumu / Genel / Ynt: nette yedek parça siteleri : Eylül 15, 2007, 12:38:57 ÖÖ
www.otostart.com baya yardımcı oluyorlar. hem aracını seçip parçalarını listeliyorsun. ama fiyatlar pek iç açıcı değil..
19  Otomobil Forumu / Genel / Ynt: Polo'yu neden seviyoruz? : Eylül 10, 2007, 12:12:28 ÖÖ
çünkü almanlar mercedes ve bmw'yi satmak için, audi ve volkswagen'i binmek için üretirler  Cool
cevap çok klasik oldu. şehiriçi kullanımı çok pratik bir araba. alman hayranı değilim ama adamlar mekanikte çok iyiler. bu araba varken gidip paslı kore arabası mı alalım, değil mi ?
20  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Yakıt Tüketimi Tek Konu ! : Eylül 09, 2007, 11:50:42 ÖS
lpg şart. çünkü depoyu fulle demek süper oluyor Roll Eyes
21  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Kırılan kapı boncukları sıkıntı : Eylül 07, 2007, 10:43:09 ÖÖ
benim sol arka kapının ki kırıktı. aksarayda bir dükkandan aldım. fiyatını ne kadar verirsen ver dedi 1 lira attım bende. bulunmaz parça değil yani. bir sürü aracın aynı şekilde kilit düğmesi var. yalnız alırken boyunun aynı olmasına dikkat edin. tavsiyem sağlam bir tanesini çevirerek sökün ve onun aynısını bulmaya çalışın.
22  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Eyvah hararet göstergem çalışmıyor : Eylül 03, 2007, 02:33:06 ÖS
beni de şüphelendirdiniz şimdi. benim araç da 2 3 km gidince 90'ı buluyor hararet göstergesi. Termostat devrede olunca ne kadar zamanda 90 oluyor ?? yani bu işin normali nedir?
23  Volkswagen / Golf IV / Ynt: kac km daha gider? : Eylül 03, 2007, 01:23:23 ÖÖ
denememek lazım. benzin aldığımız yerler çok güvenli değil. benzin biterken motor aksamını da bitirir Cry
24  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Sigorta paneli ve amperleri : Eylül 03, 2007, 01:18:18 ÖÖ

Sigorta Renk Kodları Amper değerleri

Bej: 5
Kahverengi: 7.5
Kırmızı: 10
Mavi: 15
Sarı: 20
Beyaz: 25
Yeşil: 30
25  Volkswagen / Polo ve Lupo / Sigorta paneli ve amperleri : Eylül 03, 2007, 01:14:26 ÖÖ
Volksport - Eralp arkadaşımızın bizimle paylaşmış olduğu kullanım klavuzunda bulunan sigorta tablosunu yazıya döktüm. Kendisine çok teşekkür ederiz. Ben çıktı alıp sigorta tablasının gözüne koyacağım.

Soldan sağa Dikey yerleştirilmiş sigortalar. Yanda bulunan değerler Amper değerleridir.

1.Motor elektroniği   15
2.Motor elektroniği   10
3.Elektrikli moor devreleri   7.5
4.Ateşleme ünitesi   15
5.Otomatik şanzıman   10
6.Otomatik şanzıman   5
7.ABS kumanda ünitesi   5
8.Enjeksiyon valfi, Lambda sondası   15
9.Motor elektroniği   10
10.Motor elektroniği   15
11.Korna, koltuk ısıtması   15
12.Uzun hüzme sağ (kumandası)   10
13.Uzun hüzme sol   10
14.Kısa hüzme sağ (açı kumandası)   10
15.Kısa hüzme sol (açı kumandası)   10
16.Kuyruk ve yan lambalar sağ   5
17.Kuyruk ve yan lambalar sol   5
18.Geri vites lambası, vites kolu lambası   7.5
19.Sis lambaları   15
20.Fren lambaları   10
21.Uyarı lambası sistemi   ?
22.Dönüş sinyalleri   5
23.Ön cam sileceği ve yıkayıcısı   15
24.Arka silecek ve yıkayıcısı   10

Yatay olarak yerleştirilmiş sigortalar (dikeylerin üstünde 8 adet)

25.Isıtmalı arka cam, dış ayna ısıtmaları   15
26.Kombi gösterge paneli, immobilizer   5
27.Kombi gösterge paneli, iç aydınlatma   5
28.Çakmak, radyo, merkezi kilit   15
29.İç aydınlatma, fan yönlendirme motoru   5
30.Sigortalar genel   20
31.Plaka lambası   5
32.Yakıt pompası   15

26  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Benim POLO Durmuyor Arkadaşlar : Eylül 01, 2007, 10:27:54 ÖÖ
bu durumun bir değişi benim araçta oluyor. hızlı giderken biraz yavaşlayınca ve freni bırakınca gaz pedalı aşağıya doğru iniyor ve araba hızlanıyor. onu yavaşlatmak için tekrar frene basmak zorunda kalıyorum. sanki araba yavaşlamak istemiyor ve kendisi gaza basıyor gibi. bu durum sizce normal midir?
27  Otomobil Forumu / VW Yetkili, Özel Servisleri ve Diğerleri... / Ynt: İstanbul'daki Kaliteli Özel Servisler : Ağustos 31, 2007, 09:53:52 ÖS
üşenmeyip söktüreceksin gerçekten parça değişimi yapmışlar mı diye. sonra o çıktı denen parçayı servis yetkilisinin başına geçireceksin rahatlayıp geleceksin. sanırım öğrenene kadar herkesin başına gelebiliyor böyle şeyler. geçmiş olsun. bundan sonra inşallah adam gibi ustalar ile karşılaşırsın. daha doğrusu inşallah hiçbir ustanın eline düşmezsin Wink
28  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: poloda kalorifer ızgaraları : Ağustos 29, 2007, 02:36:48 ÖS
Benim sol kalorifer ızgarası gidik. Ama bu fiyatlara almam daha iyi. Çıkmacılar neyin peşinde anlamış değilim. parçacıyı aradım adamda aradığım parça var. pazarlık dahi yapmıyor tek fiyat söylüyor. sanırım bir 6N parçalayıp satmak normalini satmaktan daha karlı.
29  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Polo, Baskı Balata Bilye : Ağustos 27, 2007, 11:52:07 ÖS
hafta sonu kilyos yapayım dedim. arabayı kumsala sapladık. çıkarırken de bir sürü pati ve debriyaj kokusu içinde çıkarabildim. şimdi ise debriyajı tam bırakma sırasında sarsılıyor araba. birinci ve ikinci viteslerde tırr tırr diye sarsılarak sanki diş atlıyormuş gibi kavrıyor. Necdet ustamın yolu gözüktü. Debriyaj baskı balata veya bilye den şüpheleniyorum. Kış masrafına erkenden başlıyoruz. Hadi hayırlısı.
30  Volkswagen / Polo ve Lupo / Ynt: Yakıt Tüketimi Tek Konu ! : Ağustos 22, 2007, 11:10:37 ÖÖ
Araca hangi lpg set i taktırdın? Ben de taktırmayı düşünüyürum. Sırf şehir içi için.

95 model tek nokta enjeksiyon benim araç. Onun için yerli Aldesa lpg taktırdım. Çok nokta enjeksiyonda ithal tavsiye ederim.

bende çok düşündüm bir ara lpg taktırmayı ama polo larda randuman wermiyo diyolar sıralı veya sırasız farketmez..50 ytl şehir için 180km de ışık yanıyo:)

Bana da aynısını söylediler. Ama işin detayına inince performans kaybını ve yakıt tasarrufunu nasıl yapacağızı öğreniyorsunuz. Lpg takılan diğer doğan şahin gibi araçlardan daha farklı bizim araçlar. Mesela benim araca dar mikser takmış usta araç lpg de benzin gibi harcıyordu çünkü gitmeyince gaza basıyordum. Geniş mikser taktırınca araç kendine geldi. Birde oksijen karışımı biraz fazla olmalı kanaatimce. Nasıl bir bağlantısı var bilmiyorum ama aktif karbon filtresinin içi biraz boşalınca daha iyi performans veriyor(veya tamamen psikolojik olabilir). Ama şimdi lpg de benzinde gibi gidiyor.
Sayfa: 1 [2] 3 4 5