Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - umadran

Sayfa: [1]
1
Polo 9N2 - 9N3 / Ynt: Elektrik kesilmesi
« : 07 Mart 2012, 21:26:41 »
slm kardeş...bendede 2008 polo TDI var 60.000 km de bende de haftada bır farlar kısılıyor dıreksıyonda hafıf sertleşme oluyor ve abs lambası yanıyor.yetkılı servıste pc de hata cıkmıyor...galıba bızım sorunlarımız yakın bırbırıne...kımısı beyinden diyor 2-3 mılyar tutar dıyor kımısi kojektörden diyor kımıde akü den çözemedim gitti...selamlar

Kusura bakmayın, yoğunluk sebebiyle daha önce yazamadım. Benim de test sonuçlarında hiçbir şey çıkmadı, akü de test edildi vesaire hiçbirşey bulamadılar. Tedbir amaçlı aküyü değiştirdik ama 1 ay sonra yine aynı sorun çıktı.

En son, sorunun aracın şasi almamasından kaynakladığına kanaat getirdik ve 15TL'ye bir şasi kablosu ile sorunu çözdük. En az 3 ay geçti, sorun bir daha tekrarlanmadı.

Pahallı çözümler öncesinde bir denemenizi tavsiye ederim. Ben elektronik arızasından korkmuştum, açı sensörü veya direksiyon pompasından ama hiçbirine gerek kalmadı. Umarım sizin ki de kolay çözülür.

Arkadaşların yazdığı gibi bu gibi durumlarda aracı çok ihtiyatlı kullanmak lazım, Allah muhafaza.

2
Polo 9N2 - 9N3 / Ynt: 1.4 TDI - Akü
« : 09 Eylül 2011, 16:04:34 »
Değiştirdim zaten aküyü, şimdi deniyorum.

Çırak akü başlarından birini sıkmadığı için tekrar sorun çıktı,  >:( şimdi bi 10 günlük daha deneme süresi geçireceğim. Sonuçları paylaşırım.

Ama, açıkçası eğer sorun aküdeyse sevininirim (elektronik sorundan korkuyorum) ama aynı zamanda da şaşırırım. Orijinal aküler 6-7 yıl gidiyor diye biliyorum hatta 10 yıl gidenleri var. Neden 2 yılda ölür ki? Aracı neredeyse hergün kullanıyorum. Ayrıca, dijital voltmetre ölçümlerinde aküde bir problem çıkmadı. Aküyü sadece tedbir amaçlı değiştirdiler...

3
Polo 9N2 - 9N3 / 1.4 TDI - Akü
« : 09 Eylül 2011, 15:16:56 »
Merhaba arkadaşlar;

Bir üst forumda konu açmıştım, henüz benzer bir olay yaşayan olmamış. 2 sene içinde akü problemi yaşayan oldu mu?

Kısaca sizin orijinal akü kaç yıl sonra değişti?

4
Polo 9N2 - 9N3 / Ynt: polo arka silecek
« : 08 Eylül 2011, 01:08:06 »
Selam, ben de 2011 polo 1.6 90 hp tdi ile aranıza yeni katıldım yanlız şu kod meselesini pek çözemedim şuan benim arabamın kodu kaç oluyor?

Aslında bu kod, aracın kullanım klavuzunda yazıyor, kabaca bir üst foruma bakarsanız aracın üretildiği yıla bakarak anlayabilirsiniz.

2nci bir çözüm ise, aracın ruhsatına bakmak. Şase/şasi no.sunda WVWZZZ**Z-------- şeklinde bir kod görürsün. ** olan yerde 6N veya 6K veya 9N vb. olur, bu da kasanın modelini belirler. Buradan, mesela 9N, 9N2 veya 9N3 olduğunu (bildiğim kadarıyla) anlayamazsın, bunun için en iyi çözüm kullanım kitabına bakmak. Ama yılına göre de bir üst forumdan öğrenebilirisin.

İyi akşamlar...

5
Polo 9N2 - 9N3 / Elektrik kesilmesi
« : 07 Eylül 2011, 12:11:16 »
Merhaba arkadaşlar;

Benim Polo (2009 TDI) son bir aydır elektrik kesintisi sorunu göstermeye başladı. Önce anlamadım, motor arızası sandım. Gösterge panelinde uyarı ışığı ve arıza ışığı yanmıştı. Ertesi gün, ABS uyarı ışığı yandı. Nadir de olsa arada AirBag ışığı yandı. Ama genellikle, Direksiyon Elektroniği/Hidroliği uyarısı veriyor. Direksiyon hafif sertleşiyor. Hatta 2 defa direksiyon tamamen sertleşti, kitlendi gibi oldu. Yeniden çalıştırınca, hiçbir arıza görünmüyor, uyarı ışığı yanmıyor.

Servise götürdüm, arıza tespiti yaptılar ama elektrik kesintisinin sebebini bulamadılar. (Bilgisayarda sadece direksiyon ve elektrik arızası kayıtlıydı, diğer uyarılarla ilgili bir veri çıkmadı taramada.) Aküyü değiştirdiler denemek için. 10gün filan hiç sorun olmadı ama dün tekrar başladı aynı sorunlar.

Dün farkettiğim bir durum ise, otoparktan çıkarken farların kırpışıyor olmasıydı. Yani kesinlikle elektrikle ilgili bir sorun var. Servis, direksiyon pomapsından şüpheleniyor, fazla elektrik çektiği için elektrik arızasına sebep olabilirmiş. Değiştirelim bir de öyle dene diyorlar ama deneme/yanılma ile iş yapmak istemiyorum. Araç daha 60bin'de, böyle sorunlar olmaması lazım...

Ne tavsiye edersiniz? Başka bir sorun olabilir mi? Sorun direksiyon pompası ise kaça mal olur?

6
Polo 9N2 - 9N3 / Ynt: Anket: Yakıt tüketimi
« : 28 Mayıs 2011, 14:36:40 »
Pardon - bi üst forumda detaylı bir konu başlığı varmış zaten :( Moderatör arkadaşlar silebilir konuları ;)

7
Polo 9N2 - 9N3 / Anket: Yakıt tüketimi
« : 28 Mayıs 2011, 14:27:39 »
Merhaba arkadaşlar;

Bir süredir çevremden farklı duyumlar alıyorum - yakıt tüketimi hakkında. Yakıt tüketimi kullanıma göre farklılık gösterir ama genel bir ortalama geçerlidir yine de. Benim Polo, İzmir'de şehiriçi ortalama 20 kuruş, şehirdışı ortalama 17 kuruş, uzun yolda ortalama 15 kuruş yakıyor. Bazı arkadaşlar şehiriçinde 13 kuruştan bahsediyorlar. Sizin araçlar ne kadar yakıyor paylaşabilir misiniz?

Model : 2009 Polo TDI
Ş.İçi : 20
Ş.Dışı : 17
Uzun Y : 15

8
Genel / Ynt: İZMİRDE HANGİ USTA ?
« : 23 Mayıs 2010, 22:05:04 »
Onu bilemem. Adamlar zaten parçadan para kazanıyorlar, ikinci bir dükkanları var, orijinal çıkma satıyorlar, servisleri de var. Bildiğim kadarıyla yetkili servis olabilecek ekipleri var (daha önce başvurmuşlar sanırım ama farklı sebeplerden dolayı alamamışlar). Elinde hazır parça yoksa, uygun fiyata oradan da temin edebilirsin. Ama, sadece işçilik dersen ne derler bilemiyorum. Ben sürekli oraya gittiğim için birçok konuda yardımcı oluyorlardı. Bazen ücret de almazlardı, vesarie...

Senin sorunun ne tam olarak? Pahallı bir parça mı değişecek? Var mı elinde yedeği? Yoksa, almadan önce git bir konuş derim...

9
Polo 6N / Ynt: polo 6n hb fan problemi
« : 23 Mayıs 2010, 21:48:32 »
Daha tecrübeli ve bilgili arkadaşlar yazana kadar, kendi tecrübelerimi aktarayım:

Benim eski 6N1'de de benzer sorunlar oldu. Şu an sigortasının yerini hatırlamyorum ama sigorta kapağında hepsi yazıyordu.

Poloların klasik sorunlarından biridir termostat! Kaloriferi açabildiğine göre fan motorunda bir sorun yok (ben onu da değiştirmek zorunda kalmıştım). Hararet yaptığında, göstergedeki ikaz lambası yandıysa, müşürde birşey yoktur, sorun termostattadır (plastik kısmı var, kırılıyor zamanla) ama bunlar benim fikrim, bir bilen onaylarsa yerinde olur. Çok masraflı değildir en fazla 40-50 TL'ye halledersin.

Eğer ikaz lambası hiç yanmıyorsa o zaman müşürde sorun vardır, onunla ilgili pek bilgim yok.


Not: Hararet yapınca kaloriferi açmak yaygın bir çözüm mü? Ben ilk defa duydum, çok pratik! Bu yüzden arabamı daha önce yolda bırakmak zorunda kalmıştım :(

10
Genel / Ynt: İZMİRDE HANGİ USTA ?
« : 22 Mayıs 2010, 20:42:02 »
Ben 97 model kırmızımı 3 yıl boyunca Karabağlar'da Nezir Otoya götürdüm. Çalışanlar gayet saygılı ve bilgili. Fiyat konusunda yardımcı olurlar, gerekirse çıkma parça yada yerli kullanırsın. Sahibi Saffet beyle temas kurabilirsin, ustabaşı Rifat usta var, ya da diğer ustalar(motor için Salih usta veya Mehmet usta, elektrik için Kamil usta)... Ctesi günleri daha uygundur servis, haftaiçi kalabalık olabiliyor ama ne zaman gitsem, işimi bitirmeden bırakmazlar. İşçilik ücretini abartmazlar ama genelde orjinal parçalar pahallı oluyor, malumundur zaten...

Tek önemli tüyo: Her yerde olduğu gibi, aracın başında bekleyip işleri hızlandırmak en iyisidir, yoğun tempodan dolayı araya başkalarını almasınlar diye.

11
97. umadran - 2009 tdi trendline (9n3)! izmir.

düzeltme: kasa 6n3 yazmışım, 9n3... eski efsanede kaldı aklım ;)

Sayfa: [1]