İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - iyildiz

Sayfa: [1] 2 3
1
Sizin bu aleti ben fabia nın ms 402 modeline taktım.Araç çalışmazken sorun yok , harika ses veriyor; ama marşa bastıktan itibaren ''No Changer'' Yazısı çıkıyor ve ses kesiliyor.Bir yerden syhmphony cd çalar buldum ve arabaya taktım, aynı şey onda da oldu.Sonuçta aldığımdan beri kullanamıyorum, ne yapmam gerekiyor?

Hocam geç oldu ama kusura bakmayın..
msn adresim [email protected] eklerseniz yardımcı olmaya çalışırım..

2
mail attım  :tamamdir

3
Golf V / Ynt: MP3 player/Apple iPod baglantisi
« : 25 Eylül 2007, 23:09:09 »
ipod bağlantıları ile ilgili de araştımalarım olmuştu. şöyle söyleyeyim, ipod ses çıkışı sadece 3.5 mm lik stereo soketle değil, aynı zamanda alt tarafında olan dock konnektör vasıtası ile de devreye bağlanır. teyp üzerinden şarkı, playlist seçimi, ipod un açma kapama işlemini yapan modellerin çok büyük çoğunluğu,ipod'a dock konnektör vasıtası ile bağlanır. Yani ipod sadece universal bağlantı ile bağlanmaz..
Bu tip modellerde stereo soket bulunmayabilir (internette stereo soket olan modelleri de gördüm, olmayanları da), almadan önce kontrol ettirmenizde fayda var..Sonuçta verdiğiniz para az değil, 250-300 YTL den bahsediyorsunuz..

Şunu da söyleyeyim, servislerde bu söylediğiniz ürünler cidden fahiş fiyatla satılıyor.Bir kaç mesaj yukarıda ben yaptığım benzer bir ürünün bu forumdaki sayfasına link vermiştim. Bana 35 YTL civarında maliyeti olmuştu bu uygulamanın. Toplu yapımda çok daha uyguna patlar, emin olun servislerde satılan ürünle arasında pek bir farkta yoktur.(Servislerdekinin görselliği daha iyi tabii  :) ). Sonuçta güven olmayabilir, bozulursa ne yapıcam falan diye de düşünebilirsiniz ve haklısınız da..Ancak  internetten falan da araştırabilirsiniz,bu işle uğraşan iyi firmaların ürünlerini bile servislerden çok daha uygun fiyatlarla alabilirsiniz.

4
Golf V / Ynt: MP3 player/Apple iPod baglantisi
« : 23 Eylül 2007, 19:44:17 »
aşağıdaki linke bakabilirsiniz  :tamamdir :tamamdir

Onarım Modu

5
merhaba, bir süredir foruma giremiyordum. Mesajı yeni gördüm. Kusura bakma...

Bu uygulama sadece VW grup oto teyplerinde çalışıyor. (Daha doğrusu Blaupunkt, Grundig, Sony nin bazı modelleri ve Technisat'ın ürettiği ürünlere oluyor diyeyim). Pioneer için uğraşmadım. Zaten deneme yapmak için bir de teyp almam gerek, o da benim gibi bu işi amatör olarak yapan biri için fazla  :)

Yalnız bildiğim kadarı ile Pioneer'ın bazı modellerinde AUX girişi var. Yani böyle bir uygulamaya gerek kalmadan direk olarak teybe bağlama şansınız olabilir..

unutmadan, msn adresim:
[email protected]

6
yazdım sanıyordum yahu  ;d

neyse fiyatı 50 YTL..

7
güncel....

8
Golf IV / Ynt: Golf 4 te iç aydınlatma sorunu
« : 16 Mayıs 2007, 10:03:53 »
bu sorun zaten klasik vw sorunuymuş..her duyan direk aynı tepkiyi veriyor zatenn:)
Golf IV lerin sol ön kapı kilitlerinde problem olduğunu duymuştum. Ama bu senin durumu daha önce duymadım, sadece mantık yürütmüştüm.

9
Golf IV / Ynt: içeriden kapıları kilitleme
« : 15 Mayıs 2007, 23:50:46 »
o kilit
ya çok enteresandır ki dışardan kilitlendimi içerden hiç bir şekilde açılmıyor kapılar...(tecbübeyle sabittir:))
o merkezi kilit sisteminin bir özelliği.. Eğer kumandadan kapama tuşuna bastıktan sonra, belirli bir süre içinde ( ne kadar bir süre olduğunu hatırlamıyorum) tekrar kapama tuşuna basarsanız bu özellik ortadan kalkar ve kapılar içeriden açılabilir, dışardan açılmaz hale gelir...

10
İşte resimler..

Kutunun boyutlarını anlamak için yanına bir anahtar koydum..


Teybi çıkarıyoruz..


CD Changer soketine cihazımızı bağlıyoruz. Şaseye bir bağlantı yapıyoruz(burda normalde vidanın altına bağlanması için bir kablo pabucu olucak..)




Teybimizin altındaki boş kutunun üzerine kablo geçecek kadar bir delik açıp, burdan stereo kablomuzu geçiriyoruz


Stereo kablonun bir ucunu cihazımıza, diğer ucunu ise MP3 çalarımıza bağlıyoruz..


Minik bir deneme yapıyoruz..
Eğer CD çalarımız radyo pozisyonunda ise CD tuşuna basıyoruz..


Daha sonra CD Changer giriş çıkışlarını aktif hale getirmek için 1-2-3-4-5-6 tuşlarından birine basıyoruz..




Artık MP3 çalarımızdaki müzikleri araba teybimizden dinleyebiliyoruz..


Cihaz üzerine yerleştirilen pre-anfi vasıtası ile MP3 çalarımızın ses çıkışı CD Changer portlarına vermek için düşük olsa bile yükseltebiliyoruz. Sağ ve sol kanal için ayrı ayrı ayar yapabiliyoruz..




Ayarlar bittikten sonra kutuyu teybin arkasındaki boşluğa düzgün bir şekilde yerleştirip teybi yerine yerleştiriyoruz..Artık MP3 çalarımızı teybimize bağladık.. Dinlemeye hazırız..

Cihazı devreden çıkarmak için CD veya Radyoyu devreye almak yeterli..(MP3 çalarımızı el ile kapatıyoruz, şarkı değişimleri vs. MP3 çalar üzerinden yapılıyor)

11
sanki gereksiz olan bir şeyi birilerine kakalamaya çalışan biri gibi göründüm burda...

Arkadaşlar, volksport arkadaşımızın verdiği devrede sıkıntı yok, çalışıyor.. Ancak bu uygulama her teybe uygun değil.. Yukarıda da yazdığım gibi teybiniz AUX destekliyor ise yukarıdaki devreyi kurup çalıştırabilirsiniz..

Benim söylediğim uygulamada ise teybiniz AUX desteklemiyor ise, CD Changer portu varsa, bu porttan faydalanarak AUX destekler hale getiriyor. Ülkemizde benim yapmış olduğum bu devrenin satışı yapılmıyor, yurt dışında var sadece..(Servislerde var ama, ipod destekli cihaz satıyorlar ve 350 YTL) Yurt dışında bu işi yapan rastladığım en ucuz devre ise 40 Euro, Ebay.den bakabilirsiniz, kaliteli ürünleri olan Dension, Nexxia vs. ürünlere de bakabilirsiniz..
hatta link vereyim:
Ipod MP3 Car Stereo Adapters - Volkswagen (aşağılardaki devrelere bakın, yukarda yazılan 100 Euro luk ürünler İpod destekliyor, benim önerdiğim üründe bu yok maalesef)
VW iPod Car Kit | Dension iPod Car Kit | Dension Ice Link Plus VW
http://cgi.ebay.de/Line-IN-Aux-Adapter-Audi-Seat-Skoda-VW-PDA-CD-MP3-iPod_W0QQitemZ280113069607QQihZ018QQcategoryZ76085QQrdZ1QQcmdZViewItem
http://cgi.ebay.de/AUDI-VW-AUX-LINE-IN-Adapter-Radio-Navi-MP3-DIETZ-1218_W0QQitemZ140116704135QQihZ004QQcategoryZ138851QQrdZ1QQcmdZViewItem

başka bir iki şey daha söyleyeyim, kendim kullandığım için problemleri de bilyorum. İlk yaptığım uygulamada MP3 playerımın ses çıkışı düşük güçte kaldığı için teypten aldığım seste düşük kalıyordu..Bunu engellemek için pre anfi devresi ekledim ve sağ sol kanalların ses yüksekliğini ayrı ayrı alabiliyorsunuz. Seste de emin olun, ne kalitede, ne de yükseklikte CD den hiçbir fark yok. En son verdiğim linkte 80 Euro fiyat çekilen kitte, diğer kitlerin büyük çoğunluğunda (hepsinde demiyorum) bu anfi devresi yok, ses direk olarak teybinize giriyor ve eminim ses düşük kalır...

12
Golf IV / Ynt: Golf 4 te iç aydınlatma sorunu
« : 15 Mayıs 2007, 21:07:03 »
kapı kilidinden olduğuna emin misin? Başka bir yere gösterdin mi?

Bana sanki sol ön kapının switch'lerinde veya soketlerinde bir problem varmış gibi geldi..(Yanlış düşünüyor olabilirim, sadece bence başka bir servisten daha fikir al derim..)

13
Golf IV / Ynt: içeriden kapıları kilitleme
« : 15 Mayıs 2007, 21:03:29 »
kapı içindeki kilit mekanizmasında sorun olabilir,kapı kapanmadığını algılıyorsa geri açılıyordur belki..aklıma böyle bir sorun geldi:) uyduruyor da olabilirim..çünkü benim de sol ön kapı da kilit bozuk kapı açık bile olsa kendini kapalı algılayıp kendi kendine kitliyor kapıları..

bence doğru, kapı kilitli olmazsa kilitlenmiyor çünkü...Araba herhangi bir nedenle kapının açık olduğunu düşünüyor ise kapıyı kilitlemez...
Yalnız bir soru sorucam, bu olay sadece içeriden kilitlemede mi oluyor? Dışardan kilitlediğinde aynı kapı yine açılıyor mu?

14
aslında onların hepsi ne giriş, ne de çıkış hocam.. Bazıları giriş olarak adlandırılabilecek iken bazıları ise sadece çıkış olarak adlandırılabilir..
Verdiğiniz giriş çıkışlar CD Changer portuna ait. AUX.a değil..Eğer teybinizde bir AUX girişi var ise bu cihaza ihtiyacınız yok. Verdiğiniz şemayı uygulayınca çalışıyor..
Ancak AUX girişi yok ise direk olarak o şekilde bağlayınca çalışmıyor..Ses girişlerinin aktif olabilmesi için teybin kendisine bir CD Changer bağlandığını zannetmesi gerekiyor.. Benim önerdiğim uygulama bunu yapıyor..

Sayfa: [1] 2 3