Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - sweety86

Sayfa: [1] 2 3
1
Golf IV / Ynt: Beygir gücünü yükseltme
« : 24 Kasım 2009, 23:13:19 »
Chip tuning'in fiyatı belirsizdir aslında :) biraz garip gelebilir ama öyle gerçekten. Şu an Türkiye'de bildiğim en ucuz yazılım yapan yer 250 TL'ye yapıyor, o da kampanyalı fiyatıydı, devam ediyor mu bilmiyorum. Ama 400-500 TL'ye rahatlıkla yaptırabilirsiniz. Ancak tekrar söylüyorum, herkes remapping olayını beceremez, bilmeyen birinin eline düşerseniz aracın eski halini ararsınız...

 Bir de hazır beyinler (ecu) satılıyor bazı araçlar için, bunlar da içinde performans yazılımını içeriyor zaten. Hazır beyinlerin fiyatları çok daha yüksek. Sanırım en ucuzu bile 1000 liranın üstündedir.
Sağol arkadaşım. Öğrenmiş oldum. Herkezde bi gariplik var birşeyin fiyatını sorunca  söylememe, utanma, sıkılma, yok özelden atma falan oluyor bunun nedenini anlamış değilim. Sayende bi fikrimiz oldu bu konu hakkında.

2
Çok güzel maşallah

3
Karşılaştırmalar / Ynt: Honda civic 1.6 16v Bora 1.6 16v
« : 23 Kasım 2009, 21:29:04 »
Civic alır. Boranın kalkışta geçebileceği araç sayısı oldukça az diye düşünüyorum.

4
Golf IV / Ynt: Beygir gücünü yükseltme
« : 23 Kasım 2009, 14:29:11 »
Arkadaşlar şu chip tuningin fiyatını açık açık yazsak da herkez merakını giderse daha güzel olmazmı. Yapan yada bilen arkadaşlar açıkça yazsa sanırım ilgi daha çok olabilir.

5
Ben bu arabayla Ava da gittim, şehir içinde küfür ettiğim binlerce de tümseğe ve çukura girdim.
Şimdi 4cm alçak kullanıyorum, hala çukurlara düşüp, tümsekleden hızlı geçiyorum.
Çok şükür karterde bir çizik bile yok.


Eğer altını zırt pırt sürtüyorsanız ya frenleme alışkanlığınız kötü ya da başka bir problem vardır dediğim gibi.

Nasıl alçak değil diyebiliyorsunuz anlamıyorum. Ben şehiriçinde çok defa altını sürttüm arabanın. Daha dün  ufak bir taş parçasının ki yüksekliği 4-5 cm ya vardı ya yoktu, üstünden geçerken fena sürttü ki aracın alçak olduğunu bildiğim halde dikkatli geçmeye çalıştım. Bir çok galericiye gittim kime gittiysem Toyota ve Vw arabalar alçaktır diğerlerine göre dikkat etmek lazım dedi. Zaten alsfalttan indiğiniz an işiniz bitiyor. Ben şehiriçinde kullanmama rağmen (yollarımız biraz bozuk burada) çok dikkat etmeme rağmen karter korumasını içe doğru bükmüşüm. Onu gidip düzelttirdim sanayide.

6
Bora / Ynt: bora km de sorun olurmu?
« : 23 Kasım 2009, 14:05:00 »
Tabi ki aracın nasıl kullanıldığı çok önemli ona katılıorum. Ama aracı tanıdık birinden almıyorsak iyi veya kötü kullanılmasını veyahutta uzun yol-kısa yol yapmış olmasını bilemeyiz. En fazla sorarız satıcıya, vereceği cevap da adamın dürüstlüğüne kalmış. Ama hem yüksek km hemde düşük modelse mümkün olduğunca uzak durmak lazım imkanlar dahilinde.

7
Bora / Ynt: Bora Cabrio
« : 21 Kasım 2009, 00:42:55 »
Allahım o ne öyle ya. Bence hiç olmamış arkadaşlar.

8
Bora / Ynt: bora km de sorun olurmu?
« : 21 Kasım 2009, 00:35:47 »
Konu biraz eski ama olsun yinede fikrimi yazmak istedim belki faydası olur. Kesinlikle önemli bence. Çünkü arabada bazı parçalar artık ömrünü dolmurmuş olabiliyor fazla km kullanımı ile. Bunların değişimi Vw gibi pahalı yedek parçası olan markada sorun yaratabiliyor. Km yüksek ve de modelde düşükse o zaman yanaşma derim. Hem motor aksamından hem iç aksamdan başın ağrıyabilir ve arabadan soğuyabilirsin. Ben 99 model  130.000 km de aldım. Aldığımda araba çok temiz ve diri duruyordu. Zaten galerici olan akrabamızla aldık çok yere gösterdik ama şans işte daha 5000 km olmadan sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Boğaz kelebeği arızası, Şarj dinamosu arızası, kapı ışıklarının yanmaması, İç dikiz aynasının içindeki sıvının akması yani bozulması, arka amortisör takozundan ses yapması, ilk çalıştırmada gaz yememe vs. Belki küçük sorun gibi gelebilir bazıları ama her hafta sanayiye gitmek ve pahalı parçalar almak arabadan soğutuyor. Bi daha alacak olsam 2 milyar daha fazla veririrm 90.000 km den düşük bulurum alırım.

9
Bora / Ynt: Boranızın donanım ismi ne?
« : 10 Eylül 2009, 22:42:41 »
99 comfort

10
Honda. 2008 kasaları gerçekten güzel.

11
Bora / Ynt: arbanın kalkış problemi
« : 28 Haziran 2009, 23:57:33 »
Yok arkadaşlar çok net bir sorun yoksa boşuna uğraşmayın. Bu kasaya bu motor düşük başkada açıklaması yok. Bende aynı sorunu yaşıyorum. Şehir içinde kullanmaktan hiç zevk almıyorum eziyet geliyo. Şahinlere bile geçilmek bazı yerlerde canımı sıkıyo

12
Benimde aynam durduk yere düşmüştü. Yapıştırtmıştım camcıya. Ama sensör çalışıyodu. Sensörün jel ile alakalı olduğunu sanmıyorum. O aynayı yapıştırmak için kullanılan yapıştırıcıdır. Kablolar kopmadıktan sonra birşey olmazç

13
SWEETY86 Aracınızın boğaz kelebeği kirlenmiştir tamirci arkadaşta temizlemiştir fakat temizlikle iş bitmiyor adaptasyon yapılması gerekiyor ve boğaz kelebek borusununda çatlak olmamması gerekıyor bu durumda çatlak yoksa ve adaptasyon yapılırsa sorun kalmayacaktır muhtemelen boğaz kelebeği arızalı değildir.Bence başka bir ustaya götürün.
Adaptasyon dediğiniz şey nedir. Götürdüğüm usta boğaz kelebeğini temizledikten sonra eline bi cihaz aldı ve aracın içerisinden takarak bi şeyler yaptı. Araba bi süre normal devrinde çalıştı ama sonra tekrar eskiye döndü. Usta eskiden Volkswagen servisinde çalışmış ama benim için rahat değil yinede dediğiniz gibi başka bi ustaya göstereyim.

14
Bora / Ynt: bora almayı düşünüyorum
« : 12 Şubat 2009, 13:15:22 »
Hakan18700 arkadaş asıl sen bindiğin arabayı tanımıyosun asıl sana başka bi araba satmışlar yada arabanı garajdan hiç çıkartmıyosun .Demekki senin araba az yakıyo. Bundan önceki aracın 3000 motor bi araçmıydı. Doğru ona göre biraz daha az yakıyo. Performansı uzun yolda güzel gidiyo ama şehiriçinde kötü kimse iyi diyemez Şahin bile daha iyi kalkar çünkü Bora  1300 kg.  Farlarına mı iyi diyosun. Avrupa tarafından en kötülerden biri olarak belirlenen ampul var boranda. Bunu tüm Bora kullanıcıları kabul etmiş. İç plastik aksamındaki boyalar bir süre sonra çıkıyo insanlar forumlarda çare arıyo ne yapayım diye. Daha dün hepsini söktüm yeniden boyadım. Senin aracın belki yaş olarak daha genç sayılabileceği için böyle bi sorun yok. Aracım şahin olmuş olsaydı senin dediğin gibi Dikiz aynasına 450 TL gaz kelebeğine 400 TL demezler 8de bir fiyat söylerlerdi.  Altının alçak olmasının nedeni ise benim aracımda karter koruması var ondan diğerlerine göre daha alçak senin arabanda yoksa karter koruması alçak gelmiyo olabilir. Alttan sürtmelerden korkmuyorsun demekki.  Bagajı çok yüksek değil arkayı park ederken rahatça görebiliyorum diyosan o senin marifetin tebrikler.Forumu biraz incelersen bora kullanıcılarının benimle aynı şeyi söylediğini görürsün. Ama bu eksi yönlerini yoltutuşu, frenleri, görünümü kapatıyo...

Sayfa: [1] 2 3